Monday, December 5, 2011

me as mak andam :makeup kahwin pulak

assalamualaikum

sehari dah berlalu...tiba masa hari persandingan..cewah! kali ni fyna kena makeupkan dua pengantin! wah! boleh ke tu cik fyna oi...................

sebelum ni..time makeup nikah tak rasa neves sangat..sebab tak ramai orang..kali ni time makeup kahwin..tengah makeup tu ada yang akan menjenguk masuk tengok fyna makeup =.= bila dah habis makeup tengok ramai gila orang kat luar fuh!

tertunggu reaksi semua orang tentang makeup fyna..alhamdulilah semua memuji..hehehe siap ada yang tanya makeup tunang ambik berapa? makeup dinner ambik berapa? =')

pengantin pertama ni kawan fyna..is fatehah..kulit is tak ada masaalah, cuma ada eyebag je hehe



ok tak? hehehe
ramai memuji kening Is yang cantik..diorang ingat cukur..hahahaha..mana boleh cukur..tak baikkkkkkkkk
nak tau macam mana fyna buat kening?


pengantin ke dua kak cecil
akak cecil memang dah cantik..kulit dia cuma ada jeragat bawah mata dan parut bekas jerawat..lupa pulak nak snap gamabr sebelumn hehe


time ni dah buat kening

sangat senang makeup muka kak cecil..kak cecil pulak rajin semyum..hehehe her husband kejap-kejap datang and pesan makeup jangan tebal..bila dah siap dia tak complain pon..alhamdulilah hehe


part paling lucu bila ajar kak cecil pakai contact lense...hahaha dekat 20 minit jugaklah..kiteorang tolong masukan lense dalam mata kak cecil..even mata samapi merah and pedih..kak cecil stil nak pakai jugak..cayalah kak cecil! 


the pengantin!



with mak andams



sorylah..muka penat..3jam lebih berdiri untuk mengandam pengantin..tapi penat berbaloi sebab ramai memuji
photographer pon cakap cantik, makeup tak tebal and nampak sangat berseri dalam gambar..wah!


 the pelamin..simplen dan cantik..


menjamu selera..sangat sedap lauk kenduri ni


VVIP dah sampai haha..thats my mom and dad lah =P

so kepada sesiapa yang nak guna perkhidmata fyna..
boleh la email fyna ye..tak pon inbox kat fb fyna.. =)

owh i prefer to be call mak andam dari MUA..MUA tu macam tinggi sangat pangkatnya =.=
till then

26 comments:

kamalarus said...

Makeup nmpk ok je,tk nmpk cacat,tp yg tudung merah tu bila lg...

Lady WaiLiN said...

cantekla yang..mmg npk amateur tp cantek

fifitiez said...

eyebag dia hilang.wahhh..camna fyna buat?

EZAN IDMA said...

seriusss cantik sgt!!!! sis nnt kalo sy kawen nak amek sis mekupkan leh kehkehkeh

✿ pink velvet ✿ said...

mmg chanteq ... suke2 :)

Fateha said...

terglamer muka aku kat sini along..hehe...
hang dah pro, eyebag pun hilang la..
thanks sebab dah menyerikan lagi majlis kawin aku...
hehehe

Nadzirah (jiah)~ said...

cantiknya..pndai kak fyna mekap..mcm pro..t sy kawen leh mntk kak fyna makeupkan..ngeh3..gedik..hehe.

naf. said...

wooowww kak fyna.serius memang cantik n naik seri!!

hanabunga said...

waaaah cantikla kak fyna.nanti boleh make up hana pulak ye.hee

Nurul Mazni Sawal said...

gud luck sis since dah ceburkan diri dalam bidang nie.. do ur best.. its oke if awal-awal mekap nampak amateur lagi.. but u will improve.. cantik2 pengantinnye.. :)

cik ezai said...

pengantin 2org 2 adik beradik ke??

fae jamal said...

fyna..cantik giler make-up pengantin tuh..nmpak berseri2..nnty boleh lah make-upkan fae mase kawin nnty yer..;D

Noornazira said...

kak fyna , lawanyaa <3

ra|nbOw said...

cantikkk! natural! suka sgt. kalau free blh lah share product utk make up ni! thank you :)

aDisH.sHidA said...

cantik.....suka yang mcm ni nampak natural je...part kening tu yang penting..masa adik kawen dulu pun x cukur jugak..tp juruandam nyer myb buat teknik yang sama la kot..

tahniah....

Mila Ahmad said...

cantik lah

Hanamaruku said...

you make up cantek and tak tebal. nampak natural. u mmg ambek job untuk make up ke? i igt nanti time i, nak ambik u la. hehe serious!

Ain SSB said...

Cantik sangat cara Kak Fyna make-up! <3

fyna said...

@kamalarus : hahaha tunggu la ckup duit kawen la tu =P

@EZAN IDMA : hamboi gatai ni =P

@is : tq sebab percaya aku untuk makeup kan hang cewah

@Nadzirah (jiah)~ : boleh2..amboi gatainyeee

@maz : tq maz!

@hanamaruku : ambik2..cepat2 booking fyna! hehe

Iqah QaQa said...

cantik, teringin na make up jgk..hehe tp ta eti

nasha sanza said...

memang cantik sangat! suka2!

nasha sanza said...

memang cantik sangat! suka2!

nasha sanza said...

memang cantik sangat! suka2!

tehah. said...

serious cantik gila k.fina make up !

ideareka vidz said...

berapa charge utk skali makeup?

dA dEstiNy-wRittEn said...

Hi dear bole email i utk pakej mekap nikah. Kahwin? noraisyah.abd@gmail.com i nk guna bulan 3 nt 😊