Saturday, December 10, 2011

kerana diriku begitu beharga

assalamualaikum

haritu fyna sembang dengan adik fyna,mimi..fyna cakap dekat dia..alangkah bagusnya kalau kulit licin..tak ada masaalah..tak payah pakai makeup pon pergi mana-mana..jeles dengan orang yang kulit cantik..muke tak pakai bedak pon..natural je..kalau fyna la..tak makeup..mesti tak nak keluar rumah

then

mimi cakap.

sebab muka fyna yang ada masaalah ni la fyna jadi fyna yang sekarang..

fyna tanya kenapa?

mimi cakap

sebab muka masaalah la fyna kenal apa itu foundation medium to full coverage..fyna tau concealer apa yang best untuk hide blemish dekat muka..fyna tau bedak apa yang boleh control oil dekat muka..so bila fyna tau..fyna share dekat blog so dari situ ramai kenal fyna..ramai yang cuba..then fyna buat tutorial makeup dekat youtube..macam ni la nak hide kening..macam ni nak bagi mata bulat

mimi cakap

kalau la fyna ni dah memang kulit tak ada masaalah..mesti fyna hanya kenal compact powder...fyna tak kan tau foundation full coverage tu apa..fyna tak akan tau nak makeup smokey eyes macam mana

sebab

kalau muka dah cantik..kulit dah cantik..tak makeup pon dah cantik..so benda-benda makeup lain fyna tak akan ambik tau...sebab bukan fyna pakai pon

bila fikir balik..betol jugak

alhamdulilah la..dengan kulit yang tak flawless ni lah buat fyna jadi fyna sekarang ni



alhamdulilah 


19 comments:

Eda Amisha said...

salam ...
betul tu .. kdg2 kita rasa nak mcm org lain ... padahal Allah dh bg yg terbaik utk kita .. :)

ain LaLaLa said...

fyna mmg cantik pon... kalau makeup lagi la cantik... rasanye semua org nak yg t'baik tp tu la yang kite tak dpt.... huuuu

Ain SSB said...

Kalau kulit Kak Fyna tak cantik pon, feature Kak Fyna mmg dah cantik plus Kak Fyna putih pulak tu :)

Miss Kagimoto said...

sis fyna always look pretty ! ^w^

nuruashia ♥ said...

alaa..even artis pon kalo xmake up muke xlicin gak sys...muke sys da mmg cntekk..yg pnting sys owez superbbb :)

Qil_H0shi said...

sis da cantik :) putih :)

laskar pelangi said...

tula kan.kena bersyukur dengan apa yang kita ada :)

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh~ terharunyer dgr mimi cakap camtu, mmg betul ape mimi cakap tu :)

Guitar said...

Betul kata adik2 you tuh...

zOeY zAu YaH said...

betul tu..terima apa yg ada seadanya sbb apa yg kita ada itulah buat kita jd macam hari ini..fyna dah cantik lah..=)

Iqah QaQa said...

tapi kulit fyna cantik je.. :)

kesh said...

Rasanya u ok jer tapi personally i mmg suka girl yg muka natural maksudnya tak berlebihan dari segala segi.
Pengalaman sendiri; Muka i dlu licin tetiba dah tua ni naek jerawat. Permulaannya guna dermalogica then it getting worse. I cuba juga Mary Kay, SK2, sebamed mcmla mula2 jer ok then teruk balik. Akhirnya cuba Vichy Normaderm keadaan makin baik.Kalo naek pimples pun tak seteruk dulu. Tapi nak ada kulit flawless tak mekap mcm dulu2 mmg tak dapatlah, hormon dah bertukar.Mgkin makanan tambahan boleh membantu. ok yek Fyna stay humble always k..

hanabunga said...

kulit lecturer hana flawless gila tau!!!sangatlah jeles dgn dia.kak fyna pun ok what cntik jugak even tak make up :)

_NisaFuzi_ said...

btol3. nisa yang tak minat mekap2 ni pun slalu follow update dr akak.

suke sgt2 tengok care kak fyna mekap !

khairul akmal bin azman said...

xnak apply jdi.. model kew?
pelakon kew?
lawa btoi ang ni

siti kektus said...

setiap orang ada kelebihan masing-masing kan. :)

Mya said...

cantik itu abstrak. yang penting cantik hati:)

Mie Hishamuddin said...

yup..setuju! ^_^

Anonymous said...

fina,tlg makeup angkt nikah