Tuesday, December 27, 2011

clap! clap! dah pandai berdiri di kaki sendiri

assalamualaikum

hahahaha tajuk tu over kot,,act fyna ni even sulong tapi tak reti berdikari..thats why lah dah 26 stil dok celah ketiak mak haha..adik-adik fyna lebih pandai berdikari dari fyna..ya la..siapa suruh mak ayah manjakan fyna dari kecik..haaaaa

kalau tiba-tiba kereta tak boleh start dekat ofis..fyna akan panggil ayah
kalau tiba-tiba motor mati tengah jalan..akan call ayah
nak pergi bank akan suruh adik teman
pergi pejabat pos susruh adik teman

mostly fyna sejak dari kecik tak pernah pergi mana sorang-sorang..even dating dengan boyfriend pon.. =D sakit je hati exes dulu fyna bawak tentera dating sekali ahhaah..kawan fyna pon perli..wei! aku nak dating dengan hang..kenapa bawak bodyguard? =D adik-adik fyna pon satu..kalau fyna nak pergi mana-mana nak je ikot..ada bodyguard rasa safe sikit kot kan? =P

owh ya

cerita ni sebenarnya pasal lesen..

fyna dapat lesen since umur 18 tahun..tapi baru start bawak kereta 2 years ago..7 tahun fyna merajok dengan ayah pasal kereta =.=

tadi fyna bagitau ayah lesen fyna dah taman tempoh..fyna hulurkan lah lesen dekat ayah suruh ayah renew..pastu ayah bagi duit..haaa..pi renew sendiri..fyna kata..ala suruh la acik (adik fyna) pergi tolong renew kan..ayah kata..buat sendiri =.= FINEEEEEE..then tanya ayah..macam mana nak renew lesen ni..ayah cakap bagi je kat kaunter cakap nak renew lesen

so tengah drive fyna dok hafal "nak renew lesen" "nak renew lesen" LOSERnya..haha

dah sampai kaunter..cakap nak setahun..waaaa..RM30+ jugak ek? =.= ayah bagi RM50 je suruh renew 2 years..tak cukup 




berbangga lah boleh selesai urusan dengan sdn bhd..haha..and mostly dalam umur 26 tahun fyna banyak la berdikari..boleh je pergi bank/pejabat pos or billion sorang-sorang..haaa dah besar ni..dah boleh kawen =P


time ayah hulur duit dekat fyna  ayah pon check lesen dia..then ayah gelak 
"hahahahaha ayah punya lagi best..lesen mati bulan 11 lagi'' =.='


13 comments:

nasha sanza said...

tahniah kak..nasha baru belajar..hehe..

naf. said...

ee samala dgn kte.pg mana2 tak bole sengsorang.haihh ble la nk bdikari ni

Izzul Amir said...

hahaha funny je :) terbalik, sy pegi memane mesti sesorang. kahkahkah xde teman :(

Iqah QaQa said...

Qa igt Qa sorg je penakut+kurang berdikari, rupanye fyna pun, hehe..
alaa lgpun pempuan tak elok jalan sensorg, bahaya..huhuu..

sarah mohamad said...

HEHEH Sama lahhh. Kalau balik mesti angkut adik2. Kalau dekat Kl kena pandai berdikari :D

Nurul Mazni Sawal said...

maz pun dpt lesen sama umur dengan sis.. tapi smpai sekarang ayah tak bagi maz pegang kereta dia.. cedih~ samelah.. maz kalau g mane2 tak sah kalau tak ajak adik maz :)

Aida Azryn said...

haha.. aida pun xpandai nak berdikari. >.< kadang2 keluar p mana mesti dengan ayah je. haha.. but masuk 23thn ni. kena berusaha belajar berdikari la.. ;DDD

Mila Ahmad said...

wah best2 dah dpt lesen,
bila tgh baru dpt lesen memg gian nak memandu tapi bila lama2 terasa macam nak duduk sebelah pemandu jerk penat kowt T___________T

nur anis said...

saya terpaksa berdikari sejak form 1 sebab kena duduk asrama yang sangat jauh dari rumah..T__T

tapi sekarang saya dah biasa buat apa-apa sendiri..^__^

starzieti said...

saye pun tak pandai berdikari. dari dulu smpai sekarang tak pena duk at asrama.

pegi mane2 pun mesti mak yg temankan.

hari tuh baru je idopkan lesen. mak jugak yg temankan. hehe.

Cik mama said...

baca blg fyna baru teringat nak check lesen... huhuhu dah "mati", kna renew jua...

http://www.pinkpurplemerah.blogspot.com/

fyna said...

hahaha...banyak yang macam fyna rupanya =.= fyna inagt fyna sorg je...tp xpela..untuk keselamatan jugak kan? =P

son cho said...


- Tiện tỳ muốn chết.

Thanh Dương Lão Ma nháy mắt lau đi vết máu ở khóe miệng căm tức nhìn Dịch Thiến ịch Thiến từ trên mặt đất đi lên, trong mắt mị ý đổi thành sát ý sắc bén, nói:

- Ta thànhdongtam
game mu
cho thue phong tro
http://nhatroso.com/
nhac san cuc manh
tổng đài tư vấn luật
http://dichvu.tuvanphapluattructuyen.com/
văn phòng luật
tổng đài tư vấn pháp luật
thành lập công ty
http://we-cooking.com/
chém gió
trung tâm ngoại ngữ quỷ cũng sẽ giết ngươi, ta đãchờ ngày này, không nghĩ tới ngươi còn đề phòng ta, còn giữ một chút pháp lực phòng bị ta.

- Tiện tỳ, ngươi nghĩ rằng ta và ngươi không đề phòng sao, sớm biết rằng tâm hồn ngươi suy nghĩ gian dối, hoàn hảo ta phòng bị ngươi, trước đó để lại một tia pháp lực, cũng đủ trả cho ngươi.

Thanh Dương Lão Ma lạnh nhạt nói.

- Ta xem ngươi còn một tia pháp lực có thể chống đỡ tới khi nào, ta đối với ngươi đề phòng, ta xem căn bản ngươi tưởng lừa gạt ta, nếu ta bị ngươi vũ nhục, hậu quả ma công ngươi thải âm bổ