Sunday, November 27, 2011

review : Maybelline Pure Minerals BB Mousse

assalamualaikum



siapa pernah try? angkat tangan!

saya! 

eh tak lah..fyna tak pernah try..and tak beli pon hehhe

so today fyna nak review dari pengalaman adik fyna pakai menatang ni...

haritu fyna pergi guardian..so ternampak lah bb cream mousse ni..try picit..mak ai keluar banyak..sekali pump je! then nak apply dekat muka sendiri time tu pakai makeup..so apply lah dekat muka adik fyna..hahaha..

fyi adik fyna skin dia jenis berminyak sangat! and dia tak pakai makeup or apa-apa dekat muka =.=

so fyna try lah sapu dekat muka dia..

1st impresion..pores dia mengecil! soooo good!
muka adik fyna nampak  gebu! 
lebih elok dari pakai bb cream dekat muka..
time fyna apply dekat muka dia..rasa texture lembut sangat..
easy to blend..tapi lambat sikit menyerap..sikit je la..then akan rasa lembab dekat muka
macam pakai foundation..tapi sikit je and muka adik fyna nampak gebu natural!
and the best part muka adik fyna tak berminyak sampai balik rumah

insyallah fyna nak ambik jugak satu nanti =D

harga dalam RM40 something kot

nanti if fyna dah beli..fyna akan update review dari muka fyna sendiri =)

so ada sesiapa yang pernah try?

till then


17 comments:

Iqah QaQa said...

wahh macam best je, tapi qaqa takut la nak cube2 ni..uhu..

Atiqah Abd Shukor said...

Its 49.90 fyna. I wanna try it too laa! Hee :)

nuruashia ♥ said...

mmg best gune ni sys..nmpk mulus..hahaha..

Ezy Chiaki said...

ni rase mcm nk beliiiiiii je..
tgu dpt gaji nk sambar 1..
hoho

faY said...

thnx sis fyna.

sblm ni i was-was nak beli, bkan ape takot tak berbaloi sbb harga dia almost 50 kan.. baik beli body shop pnye product. so fyna dh bg info ni amatlah berguna. =)

Tasha said...

ada try gak,tp apply kat tgn je..hehe

dpt la rse best,sbb mcm foam kan...tekan mmg kuar bnyk.haha

MiSz fiFiEyQa said...

mahalnye...tunggu keje nanti la kot baru try..haha

wawa abdullah said...

yup..same like my friend said yg BB cream ni x berminyak. Best je bila pakai. lembut. huhu ari2 ade gak try tgk..tp x beli pun.. hehe :D

farahd101 said...

I bought it, and pakai memang la best cos pores nampak kecil, but it's super hard to blend. plus, kalau kena air sikit, terus tertanggal mousse tu kat muka. not worth it for me =_=

FaRaMyZa said...

yes...korg guna la...berjam2 tahan la..terbaek!!
i da guna...mmg bgus...

eyena said...

ykew ok kak fyna?? nnti aina nk cuba bli laa.. ari too nk bli tp tkut xok..

Nisa Kay said...

pernah try jugak kat tgn. heheh tp bila kena air xdelah cepat sgt tanggalnye?

tgh terfikir nak beli nih..
skrg nisa guna foundation body shop. ermmm. biasa2 aje. entahlah, x serasi dgn kulit nisa lah kot?

hehehe

Cik Itam said...

mcm best..tp mcm mahal..smua mcm lah..hehe

Nurul Mazni Sawal said...

tk der.. juz tengok jer.. tak berminat nk beli. tapi nk tunggu sis fyna review dlu.. hihihihi.. ner tau terbukak hati nak beli nanti.. ngee

mashi said...

selalu pakai yg maybeline bb cream tu je... mmg cantek n sekata je warna kulit muka...
fyna penah try pakai olay effect 7in 1 yg duta nye yuna tu x? teringin nak pakai harga pon lingkungan 40

elianto2323 said...

Mmg bagus pakai ni..tapi try yang sample punye je. bagi saya mcm x berbaloi la..sbb saya kerap makeup. Saya lebih suka pakai bb cream from Dr Young..mmg mahal sgt,tapi kalau pakai bb cream tu utk tangkap gambar. mmg cantik. x nampak parut. kalau kuar jalan2 pun stay je bb cream tu. Recommended produk

sarah mohamad said...

baru jek nampak semalam and try sapu kat tangan. So far, memang menyerap and rasa ringan jek. Nak beli tapi a lil bit pricey jugak la, kena tunggu elaun HEHEHEH =P