Tuesday, November 15, 2011

review : Biore Cleansing Oil VS Biore Makeup Remover for Eye & Lip

assalamualaikum


kalini fyna nak review tentang dua makeup remover from Kao Biore

apa kelebihan dan kekurangan product ni

jom tengok pakaging



Biore Cleansing Oil 

rm19.90 kot


• Specially-formulated to provide optimum cleansing performance on both dry and wet skin. 
• Effectively dissolves and removes long lasting makeup, even waterproof mascara.
• Protective nozzle cap for easy travelling and no cotton pad required. 
• Does not clog pores, and gentle and mild on skin. 
• Refreshing fragrance.

150ml


Biore Makeup Remover for Eye & Lip

rm29.90 kotttttttttt


・Micro Cleansing Formula effectively removes heavy, multi-layered eye and lip makeup, even glitter eye shadow and fake eyelashes.
・Contains Hyaluronic Acid which moisturises skin.
・Leaves no oily residue.
・Suitable for all skin types.
・Dermatologically and Ophthalmologically tested.

130ml

what the different?
pakaging: fyna suka yang purple lagi dari pink..sebab yang purple  ada pump..yang pink dia ada lubang..so kena tuang atas kapas then apply
bau : purple bau yang sangat wangi! love it..pink tak ada bau..
cara guna : purple terus pump dekat kapas then guna..yang pink kena goncang dulu baru tuang ke kapas



left pink
right purple

kalau tengok sini..yang pink tu dia cepat menyerap and cepat kering..yang purple dia still basah and lambat kering
bab remove makeup
yang purple lagi best lah dari yang pink..sebab purple dia lebih kepada oil..and pink lebih kepada air
tapi yang purple kalau tak hati hati and masuk dalam mata..mata kita akan rasa pedih sangat!!!! so kena amat gentle la bila nak remove makeup tu
yang pink tak pedih langsung! tu yang banyak beza dari purple..
tapi bab remove makeup yang waterproof..purple do a good job! tapi kalau dia a bit oily kat kulit kita..so nak cuci ken cuci betol betol lah..tapi kalau pink..fyna kadang-kadang sapu je seluruh muka.hehe sebab dia tak berminyak sangat.so senangla nak tanggal makeup..yang pink pon boleh jugak digunakan untuk remove makeup yang waterproof..tapi kene tonyoh banyak kali sikit

so which one my fav?
both! sebab masing2 ada kelebihan dan kekurangan..cewah! ahah 
till then



13 comments:

Nuna Kamarudin said...

saye da beli the purple one once you reviewed about it last time. hehe! :)

MEDIHA OMAR said...

Since my skin is oily I should get the pink 1 kot sebab less oily kan? :)

Mya said...

selalunya yg oil-based mg lagi mudah nak remove make up tapi oily lah pulak kan? heee

bantal said...

dia panas x macam baby oil....sebab bila remove make up guna baby johnson..mst berasa panas dkt mata......produk nie panas x?

Yana@Nana said...

good Info.. best jer baca tntg Make-up disini kan..

sugar2 kapas strawberry said...

pakai nivea je..

a m a n i n a said...

mcm best jek... nina pkai make up remover elinto je... sesuai utk muka yg sensetif... naisss...

Ardini Humaira said...

dni guna fasio & avon makeup remover :)

babymyn said...

fyna ! really love your blog, sentiasa tnggu u update blog taw (: anyway follow my blog yea (:

sigmazetaz said...

yay! fyna tumpang lalu, saya nak let go cleansing oil kaler purple tu, ada byk lagi tp kulit tak sesuai..siapa nak? saya nak bg free je ni, email me at sigmazetaz at gmail.com. weee ;)

Salhah Suhot said...

fyna..yang purple tu tak payah tuang dekat kapas.direct ke tapak tangan lagi senang.sy prefer guna dalam shower.

cik chinta said...

pupel mmg best, jimat kapas, mekup tebal gile pon skali pump besih gila muka..hahahah...yg pink lom pnh try lg.

Global Products & Services Review said...

Do you girls love shopping ???

Want to shops in the USA since it's cheaper than buying in Malaysia, but most of the stores doesn't ship to Malaysia ?

No problemo, we have a Parcel / Shipping forwarding service.

Visit :

http://tinyurl.com/ShipitoForwarder


In that article, just click at SIGN UP NOW, it's free to sign up - no obligation. Just have an account in prepare for your future shopping spree.

I would recommend that service.

Shop all you want, Gucci, Prada, LV, Christian Louboutin etc you name it girls, it's far much cheaper in the USA than Malaysia.

Happy Shopping.


.