Saturday, November 12, 2011

review : Benefit’s Stay Don’t Stray : A Stay Put Primer for Concealer and Eyeshadow?

assalamualaikum

kalau selalu tengok video fyna..mesti korang perasan fyna selalu guna kan Stay Put ni kan?

act haritu fyna nak cari eye primer..so terjumpa stay put ni dekat fb kak shiera..so lepas kak shiera cakap ni untuk eye primer..so fyna pon beli terus..harga tak ingat..dalam rm30 lebih kot..tapi sekarang ada diskaun! rm16 je..


act benda ni untuk kalau macam kita pakai eyeshadow.kadang-kadang doa cepat luntur..so bila pakai stau put ni..dia akan stay much longer la..so for those yang eyelid dia berminyak..memang kene pakai..

haritu dalam youtube fyna tengok ada yang guna ni sebagai concealer..so fyna try..tak ok sangat pon..hehe sebab dia light sangat..so fyna mix it dengan concealer fyna ..baru ok!

kalau nak kata dia stay all day long..tak pasti pulak.tapi dalam 7 jam tu dia boleh la stay =)

texture dia a bit cair..and korang jangan letak banyak-banyak..nanti susah nak apply dekat eyelid tu..sikit je dah ok..and bila pakai..tempat tu akan jadi licin and senang nak apply eyeshadow sebab dia melekat =)

till then




16 comments:

bantal said...

menarik....kena cari....nie...
tq...bagi info....

cik chinta said...

ritu seyes sgt nk carik. last2 xde jupe. pahtu kecewa g je bli elianto pye..T_T

Prasetyo said...

Nice blog posting. I'm just blogwalking and very interesting to stop here and read your post. I like this.

But, dont forget to give us your comment into my blog ya.

Thanks for share.

IDA said...

i ade juga jual ni, xlah mhl sgt snanya. I jual rm15 je kowt..anyway nice blog u hv.

hanabunga said...

Lah tak pernah dgar pun sebelum ni.btw thanks share k kak fyna :)

Wawa Tasliman said...

boleh try ni.. selalu smudge i punya eyeshadow..tq for sharing.. :)

MEDIHA OMAR said...

Thank you for the tips fyna! Would love to give it a try! Love, Dea

fyna said...

@bantal : welcome..try lah ye =)

fyna said...

@cik chinta rasanya elianto pon ok apa =)

fyna said...

@ida : next time i beli dekat you je lah =)

fyna said...

@hanabunga : welcome =)

fyna said...

@wawa tasliman : yes! you should try

fyna said...

@MEDIHA OMAR : welcome! =)

mia said...

fyna, yg ni bole jadi make up base jugak ke?

fyna said...

MAKEUP BASE? XPASTI LAH

bahasamelayu said...

this one is the replica kan?