Sunday, November 20, 2011

The Carnivall : Water & Land Of Excitement with sisters!

assalamualaikum

semalam, sabtu..fyna and sisters pergi mandi manda di Carnivall sungai petani! hehe act dah pernah pergi tapi haritu tak mandi..kali ni panas terik pon tak kisah..nak jugak mandi..burn pon burn lah..and nasib baik tak burn sangat sebab pakai sunblock! hehe


(tapi pagi ni bangun muka agak burn la sikit =.=..tapi yang paling terok lengan haha)

seronok sangat-sangat! dah lama tak mandi tempat macam ni..tapi semalam ramai sangat! dengan rombongan sekolah..dengan hari keluarga =.=

tempat cantik sangat..even tak banyak permainan..tapi stil ok la..hehe



picture from google


 budak kecik kena pakai jam warna kuning..
mak budak kena pakai jam hitam =P




dah penat mandi..masing-masing dah lapar



makan time! act kalau kiteroang pergi mandi dekat mana-mana pon mesti bawak bekal..mak dah ajar dari kecik ni  =P




owww i hate this thing!
tau tak..terasa macam naik space shot dekat genting!
sebab dia melayang sekali dengan pelampung tu..macam orang main skate tu =.=
fyna jerit gila-gila kot..and cakap tak mau naik dah! tak mau naik dah! kuat-kuat pulak tu
turun-turun ramai orang dok tengok..
MALU!


kan gambar atas tu sebelah dia ada gelongsor warna hijau kan? yang tu pon thrilled jugak lah ahaha
macam naik yang spiderman dekat genting tu haaa
eh asal semua nak sangkut dengan genting? =.=

pic ni adik naik gelongsor hijau sorang-sorang je..fyna tak berani! nasib baiklah dua-dua tu boleh naik dua orang =.=

lepas main ni..pergi main satu tempat lagi..yang tu save sikit..kali pertama naik jerit jugak..dua kali naik diam dah..keh2...sory tak ada pulak gambar..



memandangkan camera fyna boleh masuk air..try test snap pic adik fyna..
amacam? ok tak =P

makan lagi time! =D


excuse my penat face =.=




total rm18 sahaja.. =)

lokasi di depan billion sungai petani
act rindu nak makan dekat sini..7 tahun lepas..time study...memang tersangat selalu datang makan disini..suka laksa penang yang sangat sedap! 


time to go home
seronoknya tak payah drive!

till then




9 comments:

Benrauf said...

macam menarik. the carnival ni dekat mana?

khairul akmal bin azman said...

kat sg petani..teringin nak gi..

nanti la...

mai la ipoh..
de sunway tambun..
dekat ngn my house

Aida Azryn said...

paling xtahan tengok makanan.. huhu.. :D

hanabunga said...

muka kak fyna terserlah sangat penatnya tu.hee
tu la kan.kat carnival xbyk game.waaaa :'(
eh sedap ka kat depan billion?k hana kena try.

starzieti said...

kite klo naik gelongsor tuh pun jerit cam ntah ape. siyes seram. haha. :D

Ateyn Bella said...

laksa billion tu sedap giler kan? mkn byk kali pon x jemu, hihihi

Laila Majid said...

kelakar part 'tak mau naik dah ! tak mau naik dah !

hehehe :)

Mya said...

mya dah 2x mandi kat sini. mg syok! =)

Ardini Humaira said...

fuhyooo fyna!
sedapnye laksa!