Wednesday, October 26, 2011

wednesday's quick tips : lipstick




one day korang nak pergi beli lipstick

ok

kalau kita nak try lipstick tu cantik or tak

of cos la kita tak akan try di bibir kita terus..gross! 
kita tak tahu siapa yang dah try lipstick tu kan..

and

jangan jugak try di belakang, tepi tangan..

tapi try di jari..

sebab

jari kita lebih close warna dengan bibir kita..so dari situ kita boleh tau warna mana lebih cantik and sesuai dengan bibir kita

till then

ps: im away for 4 days! holiday =D

15 comments:

Rafifi said...

Never try kat jari before, biasa nya swatch dulu kat tangan and baru kat lips..New tips..thanks.

ch000tz axoera said...

ataupun tepi pegelangan ibu jari paling sesuai :D

mira maisara said...

yeke? selalunyer mira test kat pergelangan tangan..anyway..thnks for the information ya

khairul akmal bin azman said...

bleh da 2
kaum hawa amik tip berguna dr cik fyna ni

nasha sanza said...

tau tak pe..saya pun try kat jari jer..takut ada jangkitan..apa2 pun nice tips!

cik chinta said...

oke..pasnih wat camtu r..

oshinz said...

orait beb.. will try it. thanks for the tips okeh. haaaa... g jumpe fael eh? =) take care okeh.

Nurul Mazni Sawal said...

yup2.. never try on ur lips.. phewww.. dunno saper punye bibir before dat.. huhuhu.. klu mekap orang pun, jgn direct letak on her lips.. use brush.. n make sure bersih :)

hanabunga said...

Waah besnya tips ni.Thanks kak fyna :)

kema said...

haa..bru tau...salu try kt blakang tgn..huhu~ tengs, good tips neh

Nigina said...

good info la fyna... selama ni try kat tangan jer... huhuhu lepas ni kena try kat jari lak yer heheheh

O'gosh said...

Tq...baru tau..

sarah mohamad said...

info baru ni utk saya :D

Cik Yana said...

Yeke same dengan warna bibir? Tak sama pun. Hehehe~

FaFa said...

tak boleh pakai lipstick. kalau pakai pun pg dinner sbb tak mau nampak plain sangat :(

bibir akan kering teruk. even pakai lipbalm pun xboleh. pelik kan?