Tuesday, October 18, 2011

tutuorial : Disable image copy

assalamualaikum

sebelum ni fyna ada ajar cara tak bagi orang copy picture kita guna coding kan?

kali ni..meh fyna nak ajar cara paling senang..
tak payah bukak mata luas-luas nak cari coding hehe

just click click je


1st upload picture macam biasa



2nd..click dekat gambar..then dia akan jadi macam ni..click link tu supaya dia disable..




done!

senang kan?

hee


14 comments:

hanabunga said...

oh senangnyaaaa!!!!!2 steps aje.thanks kak fyna :)

Chikova_Araishii said...

tp still boleh drag ke desktop or new tab then copy.
ade 1 blog tu saye jumpe xboley copy langsung, nk drag pon xboleh,
yg tu cmne plak eyh nk buat??heee..

ndismail said...

snang nyer... thks kak fyna... nk tnyer mcm mner kite nk kuar kn blog yg kite follow tu dr list kak fyna???? lg satu nk mcm mner design blog mcm kak fynna??? dyana br g dlm blog nie jd terkial2 org nk design org nyer blog..

SadeeStyle said...

nice tutorial love your blog

Princess Yanti said...

thanks for the tutorial!!! Follow me back ok!! Thanks!!

::cik asha:: said...

senang jer..
xyah nak cari coding dah..
slalu nak disable asha kene carik coding smpai dah malas nak wat disable..huhuhu..
thanks fina..

Mya said...

aww fyna, thanks =)

khairul akmal bin azman said...

tip terbaik la fyna


then!


suke header blog baru..

Alan said...

masih boleh printsreen.

jaja said...

kak fyna buatla sume gamba gini. t xd la yg leh copy gamba akk lagi :)

elianto2323 said...

Sis..x boleh buat yang ini. : (

elianto2323 said...

yang ni mmg saya x boleh buat sampai skang sis. sadiss.hehe. link tu x ada kat dlm gambar,x mcm sis buat ni. saya puye link kat luar gambar.huhu. ; (

Nadeeya Watie said...

xdapat pon..huhuhu..dh try banyak kali..tp x dapat....

CikAnyss' :O said...

kak fyna , still boleh copy la , hehe , cer drag gmbar tu ke new tab ;D