Sunday, October 2, 2011

tutorial : twilight : bella swan inspired makeup

assalamualaikum

im not a big fans of twilight..but cerita dia best..so semua film dia fna dah tengok..and im so fall in love with bella..she so beautiful..natural and dia suka buat muka blur..kan? =P

and a couple of weeks a ago fyna tengok cerita twilight : eclipse dekat smv channel so part last meadow scene..ada tunjuk makeup dia..sebab diorang close up..a very natural makeup..eyeliner pon tak ada..

so fyna record that scene and try buat makeup look tu..idk lah jadi ke tak..muka memang tak sama..bentuk wajah pon tak..sooooo...tapi fyna nak jugak buat hehe gerammm


so this is what i came out with


fyna tak pakai lense..lepas bukak lense baru perasan..kalau tak pakai lense lagi ok kan =.= but what to do..dah buat pon video..

the video



the product that i used

120 palatte - black, soft brown, medium brown
elianto -  creamy yellow, elianto shine up lipstick - earthy brown
kajal eyeliner
benefit mascara
nutrimetics - lipstick


contact lense

here the picture





agak-agak boleh ganti bella tak? =P

till then
tc guys

17 comments:

NUR FARHANA ZAIDI said...

akak! :D akak memang pakai naturactor punya foundation eh?antara naturactor dengan dermacolor yang mana lagi ok sebenarnya?

Cik Nad A.J said...

cool ! simple je make up ni kak fyna. :D suka2 !

Nurul Mazni said...

kalau tak pakai lens untuk video ni msti lebih kurang cm mata bella swan.. tapi paper pun.. cantikkkk! btw, nk try jawab soalan NUR FARHANA ZAIDI tu boleyhh??

naturactor akan jadi ringan teksturnye klu apply dengan span basah.. but dermacolor lebih berat teskturnya.. n lebih ssuai utk bridal.. for jalan2 trylah naturactor.. ceyh..promote jap :)

hnyyCHA said...

bole sgt2 gnti bella.

faradeeba said...

twilite punya pasai, wajib try!

thanks kak fyna!!

Noni Safuani said...

Liking your Bella inspired make up..btw nak tanye, what song did you use for the video? Suke sgt..

Arein said...

cantik..suke sgt.. =D

NanaStrawberry said...

lawa. nampak natural. kak fyna ne cantek la!

nuruashia ♥ said...

simple but niceeeeeee meyh =) terbaikkk ahh sys..!!! likeeee

Ct Sabihah Full said...

cantikkkkkkkkkkkkk!!!

nUr aDila said...

nice gakk^_^

l.a.d.y.b.o.s.s said...

kak fyna...
im one of the twilight fan..and really get crazy into dis movie! HAHA
so, wajib try lah cara make up akak yg ni ;)

dis make up mmg nmpk sgt natural lah akak..suka taw ;)

cik chinta said...

bella comel pakai tudung...eii...comelnye..sukela

khairul akmal bin azman said...

sebijik la..mane dapat tips2 ni..?

Mya said...

cantik! gojes sgt! dan suka tgk fyna, mg fotogenik =)

babymyn said...

kak fyna ape name lagu nie?

Anonymous said...

cantik la awl mekap.. saya suka! awk pndi mekap n mata awk cntk! ske2.. nk blaja gak la... =)