Friday, October 7, 2011

tak suka

assalamualaikum

macam mana lah rasanya menjadi anak tunggal? dulu fyna selalu fikir jadi anak tunggal ni seronok..mak ayah akan lebihkan kita je..semua yang kita nak akan dapat..tak payah nak berebut - rebut

tapi

baru 2 hari fyna jadi anak tunggal..and fyna rasa sunyi sangat! tak best =(
ahaha tunggal la sangat

my 2 sisters tak ada rumah

my lil sis pergi rombongan ke melaka dua hari..bialalah..sekarng ni musim budak lepasan upsr pergi jalan-jalan..tapi baru sehari fyna dah rasa rindunya dekat dia..
selalunya balik je dari kerja fyna akan terus cari and panggil dia sampai dia marah-marah..lepas tu berebut remote tv dengan dia..selalu pelok-pelok dia time tido..then dia akan selalu borak-borak dengan fyna..even kadang-kadang fyna tak paham apa dia cakap..malklumlah dia sekolah cina..agak terbalik-terbalik jugak cakap =.=

adik fyna sorang lagi pergi class..kalau ada dia selalu jugak berebut remote control..pastu fyna akan suruh dia buat itu ini..tapi dia dah biasa pergi class every week..tak kisah sangat =P

2 orang lagi adik fyna memang dok jauh

tapi adik fna yang kecik ni tak ada..sunyi sangat! hmm 

tak seronok nye kalau tak ada adik beradik kan? sunyi sangat..memang la ada parents tapi tak sama dengan adik beradik..

rindunyaaaaaaaaaaaaaa


till then
tc guys

12 comments:

myravea said...

hehe..akalu anak tunggal, tak best jugak..kat rumah sure sunyi..huuu...tak best tak best

ღ p!nk veLvet ღ said...

ha'ah ... walaupon bile dorang ade kite slalu gado dgn dorang, tp bile dorang tade, sgtlah x best, huhu~~

NanaStrawberry said...
This comment has been removed by the author.
NanaStrawberry said...
This comment has been removed by the author.
NanaStrawberry said...
This comment has been removed by the author.
NanaStrawberry said...

nana anak tunggal. best je. dah biasa kot, 18 taon dah hee

Hayati Buya said...

Untunglah Fyna, adik beradik ramai.. kite ni sorang je.. nasib baik ada anak sedara ngan anak buah, terisi gak kekosongan tu. hahaha. but the things yang tak berapa nak suka sangat about being a 'single daughter' ni adalah --> semua benda kite jee kene buat. hihi tapi,

alhamdulillah walaupun takde adik beradik, tapi i'm still have my parents.

shida said...

hehe..
Alhamdulillah adik beradik shida ramai..9 orang..hahaha...yg tunggal tu leh je parents amik ank angkat ke kan..cian anak sorang2~~~

khairul akmal bin azman said...

keluarga bahagia..
mmg xbest pun bile berjauhan ngn adik n abg ke kak..

mase raye plg best coz
sume dapat kumpul..
mase 2 baru sibuk2.nak capture pic
nak wat kenangan terindah..yerla susah nak jmpe kan..hehe..

btw..nice entry!

Aida Azryn said...

i pun anak tunggal ni. hahah. abg2 sume dah kawen. masing2 ada rumah sendiri. i dok dgn parent je sekarang.

muLan mia said...

mia na jadi adik fyna la.. lalalalala

Laila Majid said...

ala jangan la cakap jadi anak tunggal tak best

i pun anak tunggal ha
ada best ade tak best walaupun anak tunggal ke adik beradik ramai ke