Thursday, October 6, 2011

shampoo khas untuk kelumumur

assalamualaikum

yang pakai tudung and tak pakai tudung pon mesti ada jugak masalah kelumumur kan?

fyna pon ada..normal la tu..hehe..

so..apa fyna pakai?

Follow Me Dandruff Control Shampoo

rm10.90

shampoo murah je tapi memang berkesan..always ada dalam bilik air mak ayah..sebab mak ayah memang pengguna setia shampoo ni..rambut mak memang lembut..ye la sebab rambut mak pon nipis..tapi rambut ayah lebat..and sangat lembut! macam rambut baby..jeles jap

kenapa fyna guna shampoo ni?

fyna guna shampoo rejoice...mahal sikit..berjenama sikit..ceh belagak..tapi kalau ada kelumumur balik kepada shampoo follow mee jugak hehe

fyna suka sebab pakai sekali dah hilang semua..waaaaaaaaaaaaa..syok oooo..tapi kalau kelumumur sampai dah berkeping-keping tu makan masa la jugak ye

kenapa fyna suka?

1st mestila sebab pakai sekali terus kelumumur hilang
2nd sebab effect sejuk tu..samapi ke anak rambut rasa sejuk gilaaaaa
rambut lembut? tak sangat pon..sebab esok tu balik kepada rejoice balik..lembut la balik..eh bukan kasar sangat pon..just agak tak lembut je..paham? =.= sebab tak pakai conditioner

cara

basuh rambut macam biasa
tuang shampoo kat tangan and terus message rambut kita
biar dalam 1-2 minit
haaa time ni korang akan rasa kepala sejuk je..kadang-kadang pedih =.=

then basuh..rambut rasa lebih ringan..and wangeee

esok tu kelumumur dah lari

=)

till then
tc guys




23 comments:

LittleGurl said...

kite masalah kelumumur tade sgt pon. tapi geram sebab rambut gugur WAJIB ade. forsurelah bila bertudung, nak jugak jaga rambut right. tapi tulah, dah try pakai dah syampu lain, tp macam tak berkesan je. skng ne tukar pantene utk rmbut gugur, mcm dah kurang sikit. ade suggestion tak syampu ape ok utk rmbut kurang gugur? wuuu wuuu

Phat said...

ye ke fyna..phat mmg ada masalah dandruff yg teruk...sume jenis shapoo dah pakai..tp x jln2 jugak..still ada lagi...yg terbaru ni guna clear yang cristiano ronaldo guna pun sama jugak...pas ni nak try shampoo follow me ni plak la..mana tau berkesan kan..tq for sharing

Fatiha Kamarudin said...

kak fyna, kite pun pkai gak :) mmg rase berangin n sejuk je bile pkai .then kelimumur tu mmg cpt ilang :D

ღ p!nk veLvet ღ said...

owh! tengs for sharing tis fyna :)

Hiddy Asri said...

Kiranya I follow U..cmtu la? :)

NUR ASFARENA KAIRUDIN said...

salam, kak fyna erin pon mmg ada mslah yg teok gak, time rmbot pnjg ary tu hari2 pakai tudung kan. so dya start jd bnyak, pergi sallon, org tu kata sbb pkai tudung, mcam2 ikhtiar erin dah buat dah tapi tak jugak berkesan, pkai clear,rejoice,pantene.. hurmmm semua terok.. then try guna herbal esence, alhamdulillah dya dah kurang sikit.. then few days after raya, saya pergi sallon ptg rmbut.. alhamdulillah now dh ilang.. but, now rasa mcm nk try shampoo kak fyna ;)

nn said...

nak beli lah syampoo ni. dulu pernah ngecek adik punya sunsilk. ok juga, hilang terus. tapi guna sunsilk rambut i gugur. huhu

Reensyarinie said...

1st time dgr psl shampoo ni..skrg pki shampoo head n shoulder tp rambut mesti jadi kering..huhu

Aida Azryn said...

dulu i guna shampoo feather kot kalau xsilap. rasa gatal kulit kepala n ada kelumumur.. pastu pakai shampoo clear.. dah ok balik..

YannaYelle said...

i think i should give a try. kepala rasa gatal 2-3 hari ni. ingatkan ada kutu ke hape ke, tapi bg orang check takde ape punnn. maybe dandruff starts to appear. Huhuuu...

YannaYelle said...

OH wait, shampoo ni takkan buat rambut gugur kan?

YannaYelle said...

OH wait, shampoo ni takkan buat rambut gugur kan?

Azueriena Norash said...

x sangka plak pakai jenama nie jerk kelemumur tu leh ilang....nak toraii lahhh..

hanabunga said...

oh ni boleh kasi kat my mom dgn my sister lah :)

fyna said...

try pakai ni dengan conditioner ye..fyna malas sikit pakai conditioner..nanti bg feedback =)

Mya said...

xde kelemumur tapi scalp oily sikit. hee

(: said...

try pakai franch oil before shampoo.frach oil tu sejenis minyak rambut yang harga dia tak sampai rm10 pun. minyak tu bagus gilaa !dia pulihkan keguguran rambut , kelemumur dan bagi rambut kita lembut dan berkilat ! then lepas tu baru pakai franch shampoo :D

kalau tade franch shampoo , pakai lah shampoo biasa. kalau saya, saya pakai sunsilk anti dandruff.So i used franch oil first , then baru pakai shampoo + conditioner. Alhamdulillah elok. rambut gugur plus dandruff dah definately hilang. yang paling best , rambut terasa lembut dan terurus !

oh kalau tak jumpa franch oil , pakai je minyak zaitun kat kepala then urut kat kepala. google benefits of olive oil ti get more information (:

another tips , kadang kadang bila conditioner terkena kulit kepala , itu akan menyebabkan dandruff juga. and dandruff juga akan terjadi disebabkan oleh persekitaran yang tak bersih (:

Strawberrymanis said...

FYNAAA...XJMPE LA SHAMPOO NI KAT WATSON OR GUARDIAN OR CARE4...HUHUHUHU...SAJE JEK PKAI CAPSLOCK.... ;)

YannaYelle said...

dah jumpa shampoo ni tapi malangnya besaaaarrr gila. 960ml. yang kecik takde. *sigh*

strawberrymanis,
kat watson and guardian memang takde...huhuuu...

fyna said...

@ (: franch oil ayah fyna pakai! fyna takot pakai minyak =.=

@yannayelle ahahah memang besar..jimat tu =P

Aishah Idris said...

Nak cari kaaat maanaaaaa T.T #desperate

mastura musa said...

Kat mydin ada... huhh

mastura musa said...

Kat mydin ada... huhh