Sunday, October 16, 2011

my favourite blusher

assalamualaikum

kalau nak nampak comel haruslah ada blusher..tak kisahlah blusher murah ke mahal ke..warna antural ke warna merah ke..asalkan blusher

fyna ni jenis kalau beli 1 barang..guna  samapi habis dulu..baru beli lain..fyna bukan jenis kumpul banyak-banyak..sebab tu kalau kroang tengok video tutorial fyna..banyak fyna guna benda yang sama je..ahaha..

kalau tanya fyna..fyna suka blsher warna apa..fyna suka warna pink! fyna tak suka warna yang natural..nude..yang coral..kalau warna pink lebih cantik and lebih fresh

so jom tengok fav blusher fyna

Maybelline AngelFit Brighten Up Blush 

fyna pernah beli sekali je..tu pon dah bertahun-tahun lepas..tapi memang cantik blusher fni..tahan lama..warna dia memang sangat cantik! tapi berus dia a bit kasar kan? =.=


elianto Baked Blusher Marble

seriesly warna cantik sangat..ala-ala 3D lagi..tak payah pakai shimmer dah sebab blusher ni shinning dia memang dah cukup perfect..tapi cepat pecah =.=

silkygirl shimmer duo blusher

blusher ni pon best! fyna ada satu..act adik fyna punya..dia tingal kat rumah so fyna pon guna lah..hehe warna cantik..tahan lama..berus pon sangat lembut


elianto rosey cheeks

fyna punya warna Candy Rose..saja ambik warna soft sebab texture dia sangatlah shimmer so fyna nak guna as a shimmer je la..

tapi kalau mix dengan blusher lain..result dia sangat cantik! macam ekimura pakai


lastly

 suka sangat sebab banyak warna..and warna dia sangat shimmer and terangggggggggggg..tak payah beli bronze sebab dah ada kat sini..kan jimat? 

rm35 jee

nak beli blusher ni? click sini 

fyna punya barang tak de lah mahal-mahal..semua under rm50 kot.. =.= bukan tak mampu nak beli yang mahal..tapi kalau yang murah pon setanding mahal..buat apa bazir duit kan?

 

until then



16 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

org guna yg silkygirl ... tp jarang gune sbb x pndai pakai blusher ... tkot jadi opera cina, hahaha

sarah mohamad said...

saya pun guna elianto jugak. tapi bukan rosey cheeks tuu. hehe warnanya terang, padat dan sangat2 best hehee so far dah bertahun pakai tu sebab tahan lama. tah habis2 lagik. hehehe

YNA said...

yna guna blusher yang brand SILKYGIRL.. sgt2 best sbb ada 2 colour.. berus dia juga sgt lembut.. rasa macam gojes je pipi nampak pink gtewww ;-)

Nureen said...

kita pernah guna elianto baked marble jugak..da habis da pon..cantik warna dy..skrg pakai In2it je..huhu

mimie kamisah said...

Mimie pakai yang Silky girl punye tu.. cantek color die.. nak try la byk2 color tu la.. mcam cantek je.. macam mane nak pakai ek? kene pakai satu2 ke.. atau nak kene blend semua sekali?

Evangeline said...

http://evangellyn.blogspot.com/2011/10/me-make.html

muka cam hape je pakai make up, siapa tk leh tido malam ni jangan marah k :P

waalllaa! said...

saya suka baked blusher dari elianto tu coz bila pakai nampak cantik sgt.. hehe..perasan toll..kekeke..
anyway..I tgh ikut cara u berdiet nie..arap2 menjadi..tapi i tak gune krim halia mustajab tu sbb kalau pakai yg tu i rasa sejuk giler..tak panas pun.. kalau pakai malam2..i kena selimut smpai 2lapis comforter.. i beli krim halia kat cosway..panas pun panas.. pastu lagi murah..hehehe.. bioglo body lite tu pun i guna bila jogging..pernah pakai jugak since pagi after mandi.. masa keje plak banyak bergerak..mmg perrghh panas xleh blah..bila pakai masa exercise pun lagi panas rasa kena bakar dengan api je..hehe...anyway..nice tips from u,,,

Noni Safuani said...

cheap products can sometimes produce great results..beli mahal2 pun tp x dpt nak achieve 'high-end' results x jugak ok..I like the way u think, beli n fully utilize it then dah abis, baru beli yg baru ^_^

Sabrina said...

wah! lama x visit blog fyna! suke header baru! cantik! silkygirl tu mmg best! warna di agak blend-able ngan kulit...

Ardini Humaira said...

dni suka blusher avon kih3... segala avon je dni ni adoyai..

EZAN IDMA said...

suke blusher Silkygirl:)

hanabunga said...

nak try bluhser silky girl lah.cam bes.brush lembut! :)

Tiera said...

tiera pkai baked 14 blusher 2 gk..n beli pn ngn kak sheira 2 gk..hehehe..sgt murah kt situ..tmpt lain de smp rm55..n lastly pening nk pilih pkai wane pe..cz kalo bleh nk pkai smua warna..hehehe

AyaSofia said...

slm
kak fina, nak tnya byk soalan..jawab ek? plissshhhh...

1)aper produk face mist yag akak guna?

2) kna apply sunblock or moisturizer 1st? or vice versa?

3)i tend to hve dry skin, so lotion & moisturizer mmg slalu kna apply..saya pernah bca akak pki hada labo tapi akak kan oily skin, so mmg la akak x sesuai hada labo tu =) ..saya pki hada labo gak, tapi since its stated its 'Made in China', saya stop gne hada labo...n ganti dgn neutrogena hydro-booster..akak pernah pki produk ni?

4) cmne xnak bagi kaki crack? x cantik =(

5) klo pki BB cream, kna basahkan span x? & since saya kulit kering , x lawa la apply bedak..cam ader spots...any solution kak fina?

k, dats all..sori tnya byk soalan..respon ek..luv ur blog =))

wsslm

Rahayu & Syahrulnizam said...

Kak ayu suka kumpul blusher. Dan kalau nk kuar akan pki blusher. Suka body shop. Eh nak try elianto tu laa. Menarik.

P/s: fyna try blusher brush body shop. Wp agak mahal. Tp best. Berbaloi beli sbb fyna suka make up.

angelicshoppe said...

ya btol! maybelline blusher tu berus dia karas sikit. tapi i pun suka color tu :)