Sunday, October 23, 2011

lelaki perempuan sama saja

assalamualaikum



i been there before..bukanlah macam ni..but ada yang letak my pic and kutuk-kutuk fyna..it hurt..kite tak buat apa-apa then dituduh

nah alhamdulilah Allah dah tunjukan bukti..but my pic stil there..terima kasih bagi pahala free..right?

ok lah..about this girl..what if this girl dapat tau..her pic diorang buat macam ni? kutuk-kutuk? sesedap hati je korang samakan dia dengan beruk tu =.=

dari her face..macam dia belasan tahun..teenager..tahu je lah..diorang tak berfikir..bertindak ikot hati..one day..dia dapat tahu...satu sekolah gelakkan dia..her family dapat malu..dia sangat tertekan..then..something bad happen..you know what? orang yang mula-mula buat gambar ni and bala tentera yang sama naik menghentam dia..adakah diorang rasa bersalah?
lelaki perempuan sama saja

what if..one day..you snap pic dekat pantai..then ada yang samakan gambar korang dekat penyu..who knows? ingat..tunjuk sekali dekat orang..4 tunjuk dekat kita
inilah orang melayu

wallahualam

till then



18 comments:

halidaRahman said...

diorang ni sgt lah mcm keterlaluan kan ? errr.

storybyme~ said...

asl la dowg nie jelez sgt dgn kak fyna..melampau kot..

cik chinta said...

kretip derang x kena tempat..x mendatangkn pahala kretipnye tu..

kema said...

owh, bru jumpe gmbo tu kt fb jugak..dorang dh xde keje..tuh yg jd cmtu tuh..

CucuTokMat said...

agree dengan kak fyna. kesian budak tuh.selalu yang buad nie keja laki laa. suka mengutuk pompan sampai melampau2. padahal diri sendiri pon tak sempurna.

AyaSofia said...

slm..kak fina, they did that bcoz it makes them feel superior...biar la, akak x rugi2 pape pun, diorg yg tambah dosa..

btw, thnx sebab sudi jwb soalan saya in ma blog =))
wsslm

elianto2323 said...

yup. tul tu cucutokmat. diorang suka kutuk perempuan. kutuk habis2,mcm kita ni sume x perfect dan diorang perfect. ckp psl agama hebat. tapi bila kita ckp psl agama kat diorang,kata kita menunjuk-nunjuk. manusia,x pernah puas hati

nuruashia ♥ said...

bahahaha...laki ke yg beruk tu sys?

ArT-Mashi said...

hye fyna..
abaikan je diorang 2 mulut jahat

jom join bloglist transparent-art

hanabunga said...

kak fyna pernah kena mcm ni gak ea?sapa lah yg buat tu eh. :"(

sarah mohamad said...

baru jek tgk tadi dekat fb, memang teruk diorang samakan dgn binatang tuu!

najihah sahami said...

yeahh..setuju..memang melampau sape yang buat ni. agak2 la.

Nurul Mazni Sawal said...

setuju sangat dengan kenyataan nie.. maz pun tak paham kenapa nk burukkan orang smpai cm tu.. klu nak samakan, tutup lah muka dia.. or else jgn samakan langsung.. tunjuk muka berok tu sudah.. kesian diz girl okeyh....

yoyo said...

sis yoyo shared k :)

♥ J-ATIEEKA said...

sabar jela kak lau kene cmni . dorang tau nak kenekan org je tanpa pikir ape kesannya ..

elianto2323 said...

Hai akak. NH-Colla plus tu rasa ala-ala grape n epal pun de. tp x pekat sgt la rase. smpai ketagih minum.hehe. tapi sedap. klu minum tu senang tido,rase cergas je. tp sakit sikit la klu dah amalkan ni,bukan leh stop klu nak dptkan hasilnya. benda ni pulak ratus2. yg pek 6 botol tu pun dah rm80 rasenye

elianto2323 said...
This comment has been removed by the author.
elianto2323 said...

Thanks ye kak sudi visit my blog. : )