Saturday, October 8, 2011

kulit selembut bayi

assalamualaikum

siapa tak nak kulit lembut and sehalus bayi kan? bukannya susuah pon act..kena rajin sikit je

lulur dan scrub

act ada je lulur la scrub la kat rumah ni..tapi jarang guna..kadang-kadang nk guna tapi terlupa..so sekarang kena rajinkan diri balik ni...kena mula dari sekarang..tak kan lah nanti nak kawen baru tergedik-gedik nak buat kan? hehe

pic from google

lulur dan scrub puteri binari bunga chrysan
harga < RM 20

mine the pink one

fyna dah try banyak jenis lulur dan scrub..but this one..my fav! the pink one..yang 2 lagi fyna tak pernah guna lagi

texture dia lembut and ada biji-biji halus macam scrub muka..tapi ni lebih halus

bau wangi dan bunga..bunga chrysanthemum kot..

sekali pakai terus kulit jadi lembut and wange

tak payah dah nak guna sabun..sebab effect lulur dan scrub ni lebih baik dari sabun..sabun kan kadang-kadang buat kulit kita dry

tapi this one buat kulit kita lembab je and rasa lebih cerah

kalau amalkan selalu..segala daki pon susah nak melekat..kulit mati semua akan tak ada..kulit akan lebih cerah dan halus sebab dia ada scrub sekali

lumur kat badan before mandi tau! lepas tu biar 5 minit then mandi macam biasa..owh ya..sabun tak payah guna pon..ni dah cukup

lepas mandi kalau rajin..lumurkan losyen dekat badan..untuk kekalkan kelembapan kulit..

ala tak payah nak guna mahal-mahal..yang ni pon dah ok..so why not kita gantikan sabun harian dengan lulur and scrub ni..kalau rajin buat tiap-tiap hari..kalau malas macam fyna buat 2-3 kali seminggu pon dah ok

lulur and scrub is a must dalam mandian untuk perempuan tau..

trust me..you will love it

till then
tc guys!




36 comments:

kaizen said...

wahhh pasnih leh jadi duta produk la nih... hehehehe

whitecappuccino said...

akak memang guna yg ni..best!

fyna said...

@kaizen tak layak la duta2 ni =P

@whitecappuccino : yeay sama

mia said...

yea fyna, sy guna yg susu beras tu, absolutely awesome. kulit jadi putih, tu mmg sy perasan sgt. lmbut n wangi tu sgt btol la fyna. mmg patut amalkan scrub ni..

thanks sharing dis dear..

Misa Sakura said...

u always make my life easier fyna hehe.. keep on reviewing. senang nak beli benda yang bagus. :)

Mya said...

betul. saya pun guna scrub tapi dalam sebulan 2, 3 kali aje hee=)

Nurul Mazni said...

maz pakai yang putih.. memang best.. but now tak amal dah..huhuhu..lepas ni kene buat baliklah.

naf. said...

kalau pki scrub ni kne basahkan badan dulu ke kak?hee tak pna guna la

♥Aien Najwa♥ said...

wah boley thn harge nyer pown tak berape mahal..=)

cik aletheea : said...

yes,
i gune yang ceklatnye dari puteri bianri..
bau die..
rase macam nak makan je kulit sendiri sebab nyummy sgt...
and kalau rajin ,
boleh jugak rendam beras seminggu tumbuk pastu buat scrub masa mandi,
seriusly,
mmg halus gebu je kulit...

EZAN IDMA said...

hye sis sorry lame tak singgh sini :)

khairul akmal bin azman said...

cam perunding kecantikan da fyna..
hehe..suke bace blog ni..even byk entry sal kaum hawa..




p/s: restoran johny.kat jusco ipoh..jusco wangsa maju..

hanabunga said...

waah nak try scrub lah pasni.thanks kak fyna selalu bg hana idea and info untk skin care :)

MiSz fiFiEyQa said...

nak jugak kulit licin tapi tu la..malas...hehe

Ct Kamila said...

wah bestnye..

tp kan, sometimes malas tuu lg byk dr rajin nak buat benda2 nih.teehee

Rtp Farra Arisha said...

very great promoter u're..ehehe.

SadeeStyle said...

nice review
Follow Back Please
♥ SadeeStyle ♥
www.sadeestyle.net

fyna said...

lumur ke badan before mandi

Mama Gee said...

dah lama mama tak melulur...isk3

KimiChee said...

haha yeah saya pun suka produk nii :D btw,adik saya tanya bdk 14 tahun boleh pakai ke? :)

ZYASH said...

oh yang ne.... zy plak penah gune warna kuning tu SUSU BERAS bau s=dia sweet sangat. Mcm nak makan pun ade... Best guna lulur na tau.

cik fara said...

saya guna yg susu beras..best.kulit lembut n wangi. :)

ReeneeRaaid said...

erm, sy ketinggalan sikit. kat mn sy boleh dptkan sabun ni?

fyna said...

boleh beli di kedai jamu/mustika ratu

cik ada @ norshuha said...

salam akak nk tnye... akak bli tu kat mn ye.. kt kl pyh la nk jmpe.. dh puas cri... klu mtk tlg akak bli kn blh x? dh lme cri...

Heart Crusher said...

blog u ni mmg best la..

ain dzaya said...

product untuk breast enlargement ada tak dengan cepat n singkat?

"Ain memalukan diri sendiri. Terima kasih.".

ika :) said...

sis, ny tuk muke skali ke ? hee

CAPITAL E said...

Kakak-2 . Ni nak order macam mne ???

syamimi fatin said...

sy pakai yg wrna putih tu. best... cerah n lembut je kulit :)

Rubiey Redzuan said...

slm kak fyna ,bgs la blog akak.byk info yg ruby dpt....keep it up...

EnalovesMylife ! said...

Akak , nak beli ni dekat mana ?

nur shafirah Nora said...

mmg boleh pakai tiap ari ke?

chinta said...

nak tnyer lau nk boleh dptkan kat mane?

Ismalia Ismail said...

memang best :) sy pun baru try lepas nmpak entry kak fyna ni , kbetulan ada promosi , saya beli set lulur betik + susu beras dapat free botol mini mandian betik RM18.90 je kat mydin .. :)

Anonymous said...

Nak beli boleh singgah instagram @naturesecrethio :)