Saturday, October 22, 2011

girl vs food

assalamualaikum

hari jumaat baru ni sambil kemas rumah fyna bukaklah tv...kalau kemas rumah fyna suka tengok channel masak-masak..ahaha sebab kalau bukak drama/film sah sah tak jadi kemas rumah hehe

so time tu ada cerita man VS food..



kalau korang nak tau..cerita ni pasal si Adam Richman ni travel ke tempat orang and singah ke restaurant yang sediakan makanan yang best-best..tapi restaurant fast food je lah ye..hehe so selalunya..if dia pergi ke restaurant tu..diorang akan cabar dia makan makanan yang portion memang besar..sampai nak termuntah si adam ni menelan makanan semua tu..hahah..lucu gila..



so lepas terpengaruh dengan burger yang adam makan..fyna pon decide nak masak beger sendiri..hahaha..terpengaruh betol!


tadaaaaaaaaa! bersusah payah nak habiskan tau =.=

next day buat chicken chop pulak..

chicken chop with black pepper sauce


huwaaaaaaaaaaaaaa besarnya ayam! tak habis pon makan...

ayam tu fyna beli dekat kedai frozen..diorang dah potong siap-siap..
souce tu beli yang instant je..yang serbuk tu..then letak black pepper kasi pedas sikit..

habis diet! tapi tak pe..jumaat and sabtu hari makanan..makan je..ahad - khamis diet balik..kan? =D

till then
tc guys!


4 comments:

cik chinta said...

ekekeke...bagus r fyna nye idea..jumaat sabtu hari makan..5 hari len diet..i loike..

naf. said...

haha.ad hari lg untuk diet

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh besarnyer burger die, hehe~~
chicken chop 2 mcm sgt sedap, terliur tgk, huhu~

Chikova_Araishii said...

sedapnyee bnde alah tuuu...