Friday, October 7, 2011

eyelash curlers


assalamualaikum



eyelash curlers

benda paling wajib ada untuk girls yang suka bermakeup..

haritu fyna punya eyelash curlers  hilang..owh fyna punya elianto sahaja =P so fyna pon pergi lah kat mall sini and beli satu eyelash curlers  berharga only rm3! murahkan? so fyna pon ambek je la

balik rumah..try pakai..ya allah! dia menarik bulu mata fyna..sakit ya amat! terus fyna buang

then next day fyna beli yang elianto..selamat dan selesa rm belas-belas

so moral of the story
tak semua barang murah elok..kita kena pandai carilah yang murah and berkualiti

bayagkan lah kalau dia tarik semua bulu mata fyna..tak ke macam ikan nanti, tak ada bulu mata =.=


HOW TO CURL YOUR EYELASHES


  • bersihkan dulu eyelash curlers  korang tu..kadang-kadang ada sisa - sisa mascara kan..kita tak mau nanti sisa-sisa tu melekat dengan bulu mata..kang nanti pakai mascara jadi tak elok pulak sebab lekat dengan mascara lama..and ia jugak boleh jejaskan mata kita..habuk-habuk mascara tu termasuk mata..kan boleh merah mata kita.
  • kalau rajin..panaskan eyelash curlers  korang..boleh je gunakan hair dryer.panaskan dalam 10 second or guna air suam..letak dalam air suam dalam 10 second..biarkan kejap then curl kan lash kita..ni boleh buatkan eyelash kita stay curl all day
  • time nak curkanlash..kedudukan eyelash curlers kita..jangan terlalu rapat dengan hujung mata sebab nanti takot tersepit isi mata tu..pedih oo...kedepan sikit ye
  • squeeze the eyelash curlers and hold for a few second...kalau fyna..fyna suka squeeze banyak kali.ikut selesa kroang la ye
  • bila dah lentik tu..apply lah mascara

owh btw

One important thing that many women forgot is that mascara should always be applied after the lashes are curled otherwise you can seriously cause damage.



till then
tc guys


12 comments:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

good info fyna

mimie kamisah said...

thankz for your good info fyna.. :)

hanabunga said...

oh hana pernah try eye curles tu sekali ja.mascara ada lah beberapa kali.btw thanks ya info :)

ღ p!nk veLvet ღ said...

paling malas nak gune mende ni, hahaha~~

naf. said...

kte pun pna beli yg murah.bapak gila banyak bulu2 mata tercabut.huhuhuhu

khairul akmal bin azman said...

like perunding kecantikan da.hehe

nuruashia ♥ said...

hahaah..fine nuru pakai mscara dulu bru gune curled eyelash neh adoiiii

my name is hafizah said...

pija x penah ade bende nieh....huhuhu...baru nk belajar pakai mascara,..but dulu mcm penah try..tp agak konfius which one kite kene apply dulu...now baru thu...hihi.tq fina

teha said...

xpenah try bnde nie sbb takot.. hahahha !

Sufinah Yussof (SY) said...

good tips.

Mya said...

alamak tak pandai sangat bab2 mata ni. hee. thanks untuk info ye fyna=)

Nur Affini said...

hihi.. takutnye tengok. Alhamdulilah. tak pakai menda ni. sbb bulu mata memang da lentik. huu.. kalau xlentik pun kita xnak pakai. takut