Monday, October 3, 2011

the difference is that you always talk abaout breaking the relationship and i talk about making it work


__________________________________________________________

both of us have flaws , 
but the difference is 
that you  always talk about breaking the relationship 
and i talk about making it work
__________________________________________________________ 

assalamualaikum

nah bagi this quotes dekat your gf.bf yang dah berubah..yang asyik nak bergaduh..yang macam dah putus harapan

sometime idk apa yang boleh buatkan pasangan bergadoh..ni pasangan bercinta lah..bukan yang berkahwin ye

kalau guys nak tau..kekadang perempuan ni dia saje je nak gadoh..gatal nak merajok..tergedik-gedik tak nak jumpa/anagkat call..

sebab

dia nak korang bagi lebih sikit attention..itu je..if korang tengok gf korang tu tak ada ribut, tak ada hujan tibe-tiba buat perangai..haaaa apa lagi..be with her..bukan susah pon..biasala perempuan ni nak orang care, orang sayang..kan?

bila relation dah nak masuk 2 tahun..masing-masing dah tak macam orang yang mula-mula bercinta..

fuh! time awal bercinta besttttttttt kot..hari-hari bergayot..message 24 jam..asyik teringat je..asyik tersenyum je..nak je jumpa selalu..kalau merajok cepat je pujuk..sangup redah hujan ribut semata-mata nak berjumpa dengan kekasih hati..dekat blog, dekat fb penuh je pasal dia..sweet sangat..sampai malam-malam asyik mimpi..

tapi bila relation dah bertahun-tahun..ada lagi ke perasaaan tu? ok ada..but untuk certain-certain people..perasaan tu dah tak ada kan? perasaan anagau bercinta tu la

tapi perasaan lain yang ada..perasaan selesa dengan si dia..perasaan nak dia jadi future wife/husband..perasaan ok aku dah ada gf.bf and dia pon tak buat masalah..aku pon tak pening-pening..maksudnya perasaan..dia "ada"

bila dah kapel bertahun-tahun..dah kenal hati budi..dah trust dia..so relation tu lancar je..

tapi what if one of us tiba-tiba berubah?

sepatutnya dah lama kapel lagi lah tak ada masalah..tapi ni lagi lama kapel lagi banyak pulak masalah..

sidia dah kurang call.kurang message..kurang berjumpa..kita ni mesti fikir lain..hmmm dia dah berubah..then mula lah bercakar..bertegang leher..
sometimes tak ada apa pun..kita je yang over thingking..maklumlah sayang kan..
maybe dia ada maslaah..maybe selama ni dia dok lebihkan kita and dia nak lebihkan diri dia pulak..kan?

banyakanlah berbincang..bincang tu penting..buang ego..nak nages-nages la..jangan berbincang dengan kuatkan suara..maki=maki..noooooooo

but

if dia dah berubah betol-betol..tingalakan kita terkontang kanting selama berminggu-minggu..berbulan-bulan..pastu kalau jumpa nak bertekak je..ada je salah kita


and kita ni dok nanges..mintak doa banyak-banyak..dia buat tak tau je..ok send message dekat dia yang atas tu ok! 

orang cakap perempuan boleh gunakan air mata..boleh but sekarang macam dah tak guna lagi..if dia buat macam tu..kita pon boleh buat macam tu..buat dia rasa apa yang kita rasa..bila dia dah rasa kehilangan sesuatu dia akan balik pada kita

perlukah bagi 2nd chance?

know what i hate 2nd chance..but sometime 2nd chance is so worth it!
if dia betol admit dia salah and berubah 100%
your love life with him/her akan jadi lagi best

but 3rd chance? jangan sesekali

ok lah fyna pon tak tau apa yang fyna melalut =.=

sampi sini dulu
bye!

14 comments:

ch000tz axoera said...

kalau sekali tak reti nak appreciate mana mungkin punya peluang utk kali kedua...so move fwd nexttt next! hahahah

#ciksuzlin said...

bila dia berubah lepas kahwin lg tension (T___T)"

wana_abdul said...

mcm sya laa...hehehe..emo lbey....ska cri gadoo...thnks 4 da tips sis comey

khairul akmal bin azman said...

nice info fyna..
nti kay try kawan2 girl kay..hehe..

ezai naz said...

saye ade kwn yg gf die suke tuduh bkn2 n time gaduh suke maki2..then gf die tuduh sye ngn bf die ade scandal sdngkn ktorg just kwn je...tp mmg sakit ati ngn gurl mcm ney...terlampau cemburu n tuduh membab* buta..sian kwn sye..=.='

amier azrul alias said...

huh yola tu
haha!
perempuan ni memang kadang2 emo tak pasal-pasal kan?
ish3!

nuruashia ♥ said...

sys..!!! dont trust second chance..!!!! huh!~ nothing worth with second chance..trust me hek9!~

Mya said...

betul setuju. peluang itu perlu tapi bukan sentiasa ada.

rey_amorey said...

setuju sangat lah...dah penah lalui...;)

Ct Sabihah Full said...

wah..pndai la kak fyna ni..klu lelaki plak merajuk2 n mengamuk2 apa maknanya?dy pon nak attention dari kita??

mimie kamisah said...

I've been that situation until i give him the fourth chance..
after that, i'm realize that he not serious about the chance that i give to him.
Now, i am engaged. But the person is not him.
He promise that he will change.. but its too late.

Alya Arissa said...

SIS FYNA BG ceramah cinta plak..good entri ni..smga psangn kita sntiasa hrgai diri kita..

Fid"s said...

bisalah adat bercinta..
harap bercinta sampai ke akhir hayat..
jangan terlalu trust kpd seseorang.
fikir rasional...
dan jangan sampai cinta memakan diri.
ramai jugak orang baik budi perkertinye

cik ara said...

sis , kita terharu dgn entry ni . yeah you're right :)
2nd chance boleh but 3rd chance jgn sesekali . thanks , sgt bermakna semua ni ..