Friday, October 14, 2011

diet sampai demam

assalamualaikum

fyna beli one dress..so beautiful..tapi tak de lah mahal.. bila pakai.muat-muat badan je..tapi tang perot fail! so that fyna mula lah diet..kurangkan segala-galanya..tak sentuh minuman berais..nasik pon ambil 1 senduk je.pagi brefest dengan buah je..dah macam diet time dulu dah..

it work..i week turun 2kg...tapi perot tak leper pulak =.=

sit up? dulu time diet sit up 50 kali pon tak jadi masaalah..sekarang sit up 3 kali pon perot dah kejang =.=

then fna guna losyen mustajab..hope kempis la perot ni..and dibantu oleh korset PB..before end of this month harap-harap akan flat la perot =)

semalam fyna bangun lewat untuk ke kerja..memang tak sempat nak sarapan..then tengah hari tu ambik adik fyna kat seklah then terus ke kfc..sebab dia nak makan kfc...try yang tom yam tu..ok laaa...rasanya tak salut banyak sangat tepong..so that tak rasa sangat



then pergi beli ais krim pulak..omg so nyum ok! ais cream trophy kot



then balik rumah mak ajak packing pulut kuning..mak buat kenduri sikit..so lepas hantar ke masjid and mandi..mak ajak makan..time tu perot rasa tak sedap dah..asyik keluar angin je..keluar kot mulut laaaaaa..hehehe makan pulut pon sikit je...tak lalu sangat

dalam pukul 11 lampu semua dah tutup..semua nak tido dah..perot fyna mula memulas..omg lebih dari 10 kali kot masuk keluar toilet..dah lama tak sakit perot macam ni..sebab fyna jaga makanan..selalu makan kat rumah je..memang jarang gila makan kat luar

so dah la sakit perot..dah rasa nak muntah pulak..malas la nak muntah.geliii =.= tapi dah tak tahan..fyna muntah jugak..lepas tu ingat rasa lega..tak jugak lega =.= then fyna minum banyak air kosong and mula search dekat internet macam mana nak hilangkan cirit birit..kena minum teh kelat? ( teh tak ada gula ) yek! tak mau lah..

then fyna pergi dapur..tengok ada ubat ayah..owh ubat ni memang ok sangat..buatan kampung..telan 2 biji then dalam 30 minit tu..even 30 minit pon rasa 1 jam..terus tertidur..bangun pagi rasa lemah je badan..badan pun rasa panas je..deman la ni..tahun ni demam jugak =.=

ayah cakap sebab perot kosong..lepas tu minum air gas..perot mengamuk la..laaaaaaa kalau makan kfc tak ada air gas tak sedap la kan?

moral of the story
nak diet pon pada-pada la..jangan tingalkan breakfest..penting! perot kosong jangan minum air gas..nanti jadi teman setia toilet

sekarang tengok air gas pon dah tak nak =.=

even deman..pagi-pagi dah bangun kmas rumah and mop lantai..sebab kalau demam fyna buat macam tu selalu lega..tapi kali ni..

fever..you win =.=

thanks to my lil sis sebab tolong ambikan air and time fyna tido dia letakan towel basah dekat atas dahi fyna..owh so sweet...sekarang dah lega dah..jangan harap la fyna nak demam lama-lama..ahaha

orang cakap dah kurus pon nak kurus lagi?

nanti fyna bagitau why im so obsessed with my own body and terlalu pentungkan kecantikan..dont be surprise =)

till then
tc guys



19 comments:

Ateyn Bella said...

i pon penah cirit birit sbb minum air gas mase perut kosong. perit ooo. skrg dah fobia, hoho

Aida Azryn said...

Pulut kuning?? kirim 3 bungkus kat aida boleh? :P

cik yien said...

org pon nak diet fyna ... tp seyez taley tgl nasi ... atleast kene mkn gaq cket nasi ... tp ramai ckp nasi la punce gemok, huhu~ n the worst part is ... org ade gastrik, huwaaaaa~~

isha said...

sebb akak nk kahwin kan??????yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu

Izzul Amir said...

alaaa kesiannye x cukup tido..
hahaha :P

naf. said...

yeayyy akak cantik nak kahwin dah.hhehehe jemput kte tau ^^

NUR ASFARENA KAIRUDIN said...

salam.. kakak fyna, dh pki pb. xpyah DIET2.. tgk skang dh sakit.. my sister pki pb.. alhamdulillah, dia dh kurus mcm sebelum kawen dulu.. n now badan dya mcm anak dara even dh ada seorang anak.. dya pki pb n juga dya minum lacto lite..

! ALF ❤ ! said...

same lah kite . :) saya pernah tak breakfes then makan KFC . memang sakit gila perut nih . HAHA . tapi letak minyak panas kat perut dah okay dah :)

Rahayu & Syahrulnizam said...

Get well soon fyna.

Between, i ada something to gossip2 with u. Nnti kita ym ehhhhh. Hikssssss

SadeeStyle said...

Awww you are so pretty love your hijab :)

mimie kamisah said...

Kesian fyna.. tu la.. kalau nak diet sekalipun, jangan skip lunch k..
Take care dear.. get well soon k. :)

Nyonya Noor said...

sebab nak datang kl, sambut birthday yang tersayang! hahahahahhaha

Cik Nut said...

fyna dah sehat x??hehe...
nak kurus jugak cam fyna :)

NuR 'aQiLaH said...

demok apa ceni.

pentipuuuuuuuuuuuu.

*hye kak fyna gojes! :p

nor shazieyda said...

semoga cepat sembuh fyna~

fyna nak kawen ehhh... huhu
tak sabau!!!

Bloglist Linka said...

fyna...u make up simple mcm ni lg cantikkkkkkkkkkkkkk..suke2..

Ardini Humaira said...

bila la dni nak jadi slim macam fyna :D

EZAN IDMA said...

cpt update, nak tau sbb pe :p hehe

Nurul Mazni Sawal said...

huhuhu. maz pun salah mkn sampai cirit birit+sakit kepala n demam sekejap.. huk3..