Wednesday, October 12, 2011

cerita konvo fyna

assalamualaikum




sekarang ni dekat facebook ramai yang upload gambar konvo..hamboi..bukan main ye..bestnyeeeeeeee..jeles pulak hehehe rindu nak konvo lagi

fyna konvo tahun 2007 dekat UIA..meamang full dewan tu..ramai gila..=.=

tapi sebenarnya kalau ingat balik time fyna konvo haritu..amatlah sedih ='(

3 hari sebelum konvo fyna dengan family siap-siap nak bertolak dari kedah ke kuala lumpur..kena pergi awal sebab ada prom night and nak tahu jalan sana..so bertolak malam sebab sejuk sikit..kalau siang panas gila kot..time tu happy lah..seronok nak konvo..cet! =P dah bertolak tu sampai je dekat kulim mak dapat call dari mak sedara fyna..dia bagitau tokwan(atok) fyna masuk ward..so kiteorang patah balik and terus ke hospital baling..mak dah nagis dah..emm act fyna tak ingat dah kejadian tu..apa yang fyna ingat time kiteroang sampai..sedara-sedara semua dah dekat hospital..tok wan pengsan and tak sedarkan diri..

mak sedara fyna cakap dengan  mak..pergilah konvo anak tu..penting..tapi mak refuse nak pergi..dengan condition tok wan kan..so lepas bincang semua mak suruh fyna pergi dulu and mak and family pergi kemudian..emm sedihnya..act fyna pon tak nak pergi..risau keadaan tokwan..tapi mak suruh jugak pergi..

so malam tu jugak mak call bf fyna suruh bawak fyna pergi sekali (ex =P) owh ex fyna tu 1 class dengan fyna..so memang akan grade sekali lah..and malam tu jugak dia kalut cari tiket tambahan..mujurlah ada...=.=

so pagi esoknya mak hantar fyna pergi stesyen bas sungai petani..sedih tau pergi sorang-sorang ='( even ada ex teman kan..tapi tak sama dengan family...rasa tak bersemangat ja

sampai kl dah petang..tunggu kawan fyna datang ambek then bawak fyna tido rumah kawan fyna..dekat pukul 12 malam baru settel semua and boleh tido nyenyak..segan jugak tido rumah orang kan..nasib baik lah ada dini..kawan fyna tu..

pagi tu bagun ada rehearsal dekat dewan UIA..mak pulak bagitau dah otw..fuh! seronoknya and keadaan tokwan dah ok..alhamdulilah

lepas rehearsal bf kawan fyna(sekarang dah kahwin) bawak pusing-pusing kl..then malam tu pulak ada prom night..tema warna orange..ish! tak suka betol warna tu

act tak tau nak pakai apa..so fyna just pakai baju kurung orange saja..masa nak pergi prom night tu pun dah lewat..haish macam-macam..sampai pintu masuk hotel my ex sambut fyna dengan bunga..cewahhhhhhhhhhhh..malu kot ahaha..fyna sorang je bawak bunga..and my ex malam tu hensem kot..dah la putih..pakai warna oren pulak..tergoda! ahaha oh dapat meja makan pon nasib baik depan jugak =.= my ex sangup tukar meja and duduk dengan fyna kot time tu..even 1 meja tu semua perempuan =P( ok dah terlebih)

lepas habis dinner sedara fyna and ayah datang ambik..waaaaaaaaaa seronoknya dapat pergi konvo dengan family esok

hari konvo

bagun pagi..bawak jubah konvo..ceee excited tu..time dalam stadium eh dalam hall naik mengantok tunggu turn sebab ramai gila student time tu..

lepas konvo pergi makan then snap-snap gambar..owhh dulu kamera kodak je =.= tak taulah mana gambar tu =.= siap ada gambar dengan ex lagi..ahaha..syok la konon..tapi kodak pun tingal sikit dah..tak teringat nak beli tambah ppon time tu..sadis!

tu je la kisah konvo fyna..tak ada gambar konvo dengan family sebab semua plan tak jadi..sebab rushing kan..tunggu adik fyna konvo lah..baru merasa ada gambar konvo =')



apa cerita konvo korang?




18 comments:

Ain SSB said...

Aww kesian Kak Fyna, konvo without family. huhu. But Alhamdulillah, Tok Wan Kak Fyna ok, takde apa2 kan :)

Kak Fyna, bole mintak tolong tak? Like gambar Ain ni...Ain entered Annas Easkey's photo competition :) Thank you so much kalau sudi tolong like kan! :)

faraezaty said...

kak Fyna come :)

Nureen said...

haha..mese konvo aritu membazir duit sebab dah bayar untuk gambar studio tapi xpergi ponn..sebab ramaii sgt dan perut dah lapar...hahaha..kak fyna, dtg la tgok page kite..mne taw ada berkenan baju.. ^__^

LittleGurl said...

ala ciannya. tapela mane tau kot ade rezeki lg leh sambung blaja and konvo lg kan?

kite Alhamdulillah konvo diploma last 2 years berjalan lancar. tp paling sedih sbb gambar ngan member2 sume tade sobsob. gambar ngn family je ade. tu pon sebab rushing nak balek mlm tu tros. hu. sib baek masa ambek jubah dah hambek gambar banyak gila ngn member2!


next week on 23rd kite konvo degree pulak!! ;)

Mya said...

alhamdulillah mya dapat datang sehari awal untuk konvo dengan famili semua dan everything pun berjalan lancar =)

~naddy~ said...

hari ahad neh 1st konvo.. excitedd.. :)

zulaikha said...

me baru je konvo last month. best sgt. walaupun fmily dtg sekejap sbb nak balik KL. tapi yg best dapat spent time masa dgn kwn2 and ambil gmbar sama-sama. yg paling best siap ambil gmbar pre-convo. ada letak dlm fb. ada masa jenguk2 lah. hehehe.

**Bila Comel Jadi Comot** said...

sik baik dulu sempat amik gambar konvo ngn family even i punya case lebih kurang u jerw

naf. said...

alhamdulillah family akak ad jg masa konvo.hee.

c.u.m.i said...

kak fyna amik kos ape ? waahhh..

ღ p!nk veLvet ღ said...

cite konvo org pon x best ... nnt nak cite jugaq lah kat blog, hehehe!

fifitiez said...

wah,fyna dah tukar gambar!!yang ni lagi santek sebab gambar yang dulu tu macam misha omar pulak i tengok (dahla memang kurang gemar kan misha.isk..)..

tapi yang ni siyes cantekkk..

bella hamzah said...

tulah skg ni ramai yang dok cita pasal convo.. heh takpe2 awal tahun depan giliran bella pulak.. bellla tinggal 1 sem lagi yuhuuu!

hanabunga said...

oh sedihnya.ada jugak kwn abah nak konvo hari ni,hari tu jugak ayah dia meninggal.sedih kan? :(

cik LyLy said...

akak cantik. header pun semart :)

i.k.o said...

mimi konvo ble ea? intn nx yr insyaAllah.klu sme dan la,jmp k.fina skli tym tu .aiceyyy ;))

budak penjara said...

citer konvo aku sdih gak..kawan2 aku tym tu dh daftar nk masuk konvo..tapi ayah aku anta pak sdra aku jmput balik mesia sblom konvo..sdih giler..huhu..ntah bila plak leh konvo obesi

ezai naz said...

criter sye lg sedih..pg konvo tnpa fmly coz jauh kot konvo kt jb..fmly plak duk pahang..so pg ngn membe..mujur la bf sye dtg bwk bunge bsr plak 2..terubat gak sedih kt ati..huhu...