Tuesday, September 27, 2011

tutorial : red lips makeup

assalamualaikum
 

kali ni nak buat tutorial red lips pulak..act nak baut tutorial berry lips..sebab lipstick tu warna berry tapi bila apply dekat bibir jadi merah la pulak =.= so terpaksa la jadikan tutorial ni red lips

this tutorial sangat senang..just guna 2 color je dekat mata
owh ya

fyna dah tercut some part

1 .part shimmer and highlight..macam biasa korang letak highlight dekat kening and shimmer dekat hidung and bawah mata ..fyna guna elianto - creamy yellow eyeshadow

2. part blusher..kana da fyna tunjuk 1st apply yang blusher kaler gelap sikit..then part yang terpadam tu..apply blusher part 1 lagi yang soft sikit dekat cheek..so dia akan nampak macam shinning2..tak over..soft je

nampak macam cincai je video ni sebab edit time mengantok..haish!

the video


the product that i used
elianto eyeshadow - creamy yellow & balck
silkygirl duo blusher
maybelline hypersharp eyeliner
kajal eyeliner
nutrimetics mascara
nutrimetics stay on llipstick - sweet berry
elianto lip gloss

contact lens: kira kira grey
buy here
https://www.facebook.com/pages/BIG-MOUTH-Lokers/272694959423769



Good Luck



lepas ni terpaksa letak watermark dekat muka sebab ada MALAUN ambik gambar fyna and buat fake profile..

yang bestnya dia cut badan..ambik kepala je..semua gambar ada kepala ja..badan hilang

owh terasa kepala ku begitu berharga la pulak..
lepas ni tah2 dia buang kepala upload badan pulak =.=

till then
tc guys

11 comments:

niesasukasuki said...

cantik, tp kite x berani nk apply kaler yg garang2 ni ehee..

oshin-jamel said...

ske tgk fyna makeup tp x brani nk makeup tkt x sesuai...hehehe

Wawa_Nadwa said...

waahhhhhhhhh!
gojesss!
hehehe.

kakachan said...

walawey.. cun cun. =D

Cik Suheela said...

comeyy la fyna kai lipstick merah..cam kena gitteww :)

azalia hjsalleh said...

suka make up nie sbb simple sgt
sesuai utk dinner x?

Syafiq Rosli said...

perempuan pki make up merah memg gojes..

fyna said...

azalia hjsalleh : sangat sesuai dear

naf. said...

kak fyna cantik!:)

Ain SSB said...

I think red lipstick is more suitable dengan orang yang fair skin! Nampak sangat cantik bila orang berkulit cerah pakai red lipstick! Macam Kak Fyna la! :)

l.a.d.y.b.o.s.s said...

wow..mengancam lah akak..cantik ;)
sgt adore kak fyna..