Tuesday, September 20, 2011

tutorial : dramatic arabic makeup

assalamualaikum

tutorial makeup lagi! kali ni collaboration with zoeyzauyah  & Mazni

cara ni lebih best kan? ada banyak choice!

sebenarnya ramai yang req nak makeup yang over-over..tak nak yang soft..and banyak jugak mintak makeup style arab sebab musim dinner sekarang..

ada 3 choice..korang boleh pilih which one yang korang nak ye =)


mine





owh jangan lah kutuk fyna...fyna bukanya pandai sanagt pon..if ada comot-comot sikit tu..sory la ye..kadang-kadang tak nampak hehehe


 tumpuan fyna memang lebihkan pada mata.. pipi and lips fyna soft kan..so tak la nampak macam badut berjalan =P











the product that i used

face
naturactor code 140
maybelline perfect concealer - light
pixy compact powder - yellow beige


eyes
120 palatte white, yellow, turqoise, maroon
elianto : black , creamy yellow
maybelline hypersharp liner
maybelline gel eyeliner - black
shimmer white eyeliner
avon supershock mascara
half lash



cheecks
120 baked blush : bronze for shading & soft pink for blush
elianto safari shadow 02 creamy yellow - shimer

lips
elianto lip liner
elianto shine up lipstick - earthy brown
elianto attraente lip gloss - shea butter

contact lense
puffy 3 tones grey


fyna pakai half lash sebab full lash jadi apa tah..dah lama xpakai fake lash..tak nak lekat la..masuk dalam mata la =.= last2 gunting dua ..haha padan muka =.=
____________________________________________




mazni
http://littlelovealways.blogspot.com/














____________________________________________










hope you guys like it!




act its fun bila buat macam ni..dapat geng dengan orang yang suka conteng mata jugak..


hope lepas ni ramai bloggers nak join buat makeup tutorial macam ni =)


till the
tc guys!



24 comments:

Aida Azryn said...

fulamak! tiga2 i suka!

Mya said...

wowww collaboration with my fav bloggers ni! nice work guys! suka sangat =DDD

Syafiqah Hashim said...

weewitt!
tetiba pika terus rasa macam nak jadi orang arab! ahlan wahsalan...

pernah jugak cuba makeup arab ni..cik fyna tgok pika punya makeup macam mana ekk? bg comment sikit..huhuu...i can improve more ;)
http://pikalurve.blogspot.com/2011/03/make-up-by-pikalurve-orangepink.html


you inspired me lahh kalau bab makeup-makeup ni..ehee~

GnieSyazni said...

tiga3 cun..best best

Aisya Syiera said...

mcm anak patung kak fyna make up cegini ;D

a m a n i n a said...

cantik nye... boleh try nie..

Nurul Mazni said...

maz pun boleyh tumpang glamer kat sini.. hehehe.. dah lame nk cakap nie.. now nk cakap jugak.. mekap mate sis cam merak.. siyes! cantik.. tetiba rase nak cuba jugak.

Ain SSB said...

So colourful! Very pretty! :)

ღ p!nk veLvet ღ said...

chanteqnyer ... tp sgt x pndai nak buat camni, hehe~

cik chinta said...

fyna..sukeeee...fyna, rajin2 wat entri. x hepy xde entri fyna

Mama Gee said...

wowwww lawanyaa mata tu fynaa......

fyna said...

@ Mama Gee thanks mama!

fyna said...

@cik chinta : bz la lately sayang..thanks sebba selalu dtg ke blog fyna =)

@ღ p!nk veLvet ღ fyna pon xpandai..tu yang comot2 hehehe

@Ain SSB thank youuu

@Nurul Mazni merak? hahaha ha'ah kan..kalerfull sgt kot hehe

@a m a n i n a try la..xsusah sgt pon =)

@Syafiqah Hashim dah tengok..love the eyeliner tu..xpe kita sam2 belajar ye =)

@Mya : hehehe bergabung dengan otai2

@Aida Azryn : boleh try time dinner nanti =)

Cik Yatt said...

lawa gile kak fyna nie...

LaLaLovy said...

best nya boleh kalau boleh join kan,,.

Eryati said...

wow...sy nk try la

JajaIzzati said...

Waaa. Bukan main banyak colors. Hehe.

eVa said...

dasyat!! sy mmg suka tgk org arab punya style makeup.. mata memamg glam habis.. galak jer mata.. sy suka tgk.. tp kalau nak buat sendiri tak reti.. heheh.. pandai awak makeup fyna.. thx for sharing!

+double Z+ said...

ish..nak try..tapi tangan ni slalu gigil..thats y end up dgn eyeliner yg tak bape nak lurus..hehe..btw..CANTEK!

naf. said...

cantik!! nk try tp tggu kita beli eyeshadow berpalet2 tu dulu hihi. sis,buatla tuturial turban tu.huhu

bantal said...

menarik....leh mekap dkt bantal...macam nie...bantal x pandai sgt....tapi cantik...

Syariniey Amran said...

stunning! fyna ada bakat jadi mua pro :)

Alya Arissa said...

cnti sgt2..

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

hahaha cik zoey pun ada. and i love her veri veri much. ramah orgnya. hehe. and i love u too. rajin2 la update belog. saya suka betullah dgn makeup2 nie. insyallah akan jd jurusolek . and at the same time seorg blogger :P