Monday, September 12, 2011

tissue mask

assalamualaikum

pernah pakai tissue mask? tak pernah? ok pergi guardian/watson..pergi beli sekarang..cepat! ahaha

fyna kalau pergi guardian/watson..fyna akan terus pergi tempat mask-mask ni..best cuci mata..at the end pilih 1 je..ahah

honestly lepas try 1 tissue mask..korang mesti nak beli lagi..lagi and lagi..why ha?

kebaikan tissue mask ni..dia boleh buatkan korang punya skin jadi cantik dalam masa yang singkat..haa..tak nak ke? 

yang bestnya pakai tissue mask ni..selalunya dia ada cooling effect..so kita boleh relax..tak stres..and then skin kita akan jadi lembab,halus and cerah..jerawat pon mati semua..

fyna pakai dalam seminggu sekali je..tapi kadang-kadang hentam semniggu 2 kali sebab gian tengok mask yang bersepah tu


fav fav tissue mask

picture from google

ada jual 1pcs..RM9.90

dalam banyak-banyak tissue mask..yang ni paling buat fyna jatuh hati..

dia punya tissue agak besar..but its ok with me..ada penutup mata..which is good..so bolehla lebih relax kan? bila pakai rasa sejuk je and TAK ADA BAU which i double triple fav! 
fyna pakai dalam 10-20 minit..tapi kadang-kadang samapi tertido..hehehe tapi yang bestnya this mask tak kering tau..dia still lembab even fyna tertido pon..and lepas pakai korang akan rasa muka korang cerah.parut semakin pudar..jerawat pon kecut-kecut...then bangun esoknya kulit rasa sangat lembab and sejuk..fresh sangat!

another fav

The Face Shop MASK SHEET
rm 6.90
Vita-C Mask Sheet – Strawberry & Raspberry

fyna ambik 1 je..nak try test dulu..harga pon ok je kan..why yang ni? sebab ada Vitamin C tu...and of cos la sebab ada  Strawberry & Raspberry jugak..hehehe..

at 1st fyna takot jugak nak pakai..sebab i hate the strong smells dari mask..but this one..yes ada jugak la bau tu but tak lah strong sangat..ok la..boleh diterima lagi..and yes..it make me relax..

for sure la fyna suka sebab dia bagi kulit fyna cerah! and lembab..wuuu love it..fyna pakai ni time nak raya haritu..it worth!


beauty diary mask


rasanya ramai dah tau pasal mask ni kan? and ada jugak yang suruh fyna review pasal ni..fyna dah pakai time bulan puasa haritu..so far..ok la.. haritu fyna beli rm10 for 3 mask sheet..agak mahal..sebab my sis cakap dekat UTM ada yang jual rm2..so..

yes it have smells..but tak terlalu kuat..fyna agak suka jugak lah..tapi tak nak koemn lebih-lebih sebab fyna ingat nak beli lagi..kali ni baru nak merasa kenikmatanya betol-betol..ahaha sebab ramai yang cakap this is the best mask! haritu fyna pakai chocolate mask...ok la..smells coklat tu buat kita tak nak makan..sebab dia coklat yang wangee..ahaha..


another tissue mask yang fyna dah pernah try
elianto mask sheet

haritu ada sale..rm3 untuk 1 tissue mask..so fyna ambik 3..fyna tak pilih sebab rushing so perempuan tu yang pilihkan..perempuan? ahaha..sales girl tu lah...


honestly..fyna tak suka..even though dia bagi skin fyna lembab and cerah..disebabkan baunya yang terlalu kuat..buat fyna sangatlah tak suka..seriesly

Oatmeal and Milk Mask - buat mata fyna pedih! and menahan bau yang terlampau wangee

Black Bean Isoflavon & Green Gram Mask Sheet -semalam fyna pakai..ya allah bau dia..pahit! uff! sangatla tak best..time fyna pakai..fyna kena menahan nafas..and couting time..cepatla,cepatla 10 minit
maybe korang suka..but fyna tak suka lah =.= plus dia agak cepat kering

Activa Miracle Whitening Mask - boleh la..50-50..

gonna try soon!
Neutrogena Deep Hydrating Mask
Olay White Radiance Mask  
anothe tissue mask from The Face Shop
tissue  mask dari Etude House

yang murah-murah jela..yang mahal tak mampu lagi hehe


any tissue mask yang best? boleh la share..nak jugak try yang lain =)

till then

tc guys!

 

23 comments:

Cik Nut said...

thaks fyna 4 sharing info..
suke sgt tgk fyna..cuns :)

cik chinta said...

banyaknye mask fyna da try. jeles.

aidaRupanzel said...

time puasa rie tue etude house ada buat sale tissue mask 5pc rm12..mmg berbaloi..tp baru try 1,collagen punya..

Si JaRi kOntOt said...

Perfect Fit & Relax Whitening Mask garnier punyer produk pown okeh... bile pakai sejukk sangat.. kalau pakai malam pagi tu rse segar jer.. kdg2 rse sayang nk pakai.. hehehe...

Sabrina said...

I pnh pakai yg elianto pnye tu! Best sgt! Pkai time baring ang kipas mnghala ke muka... Best!

hanabunga said...

oh mask yg rm10 dapat 3sheets tu pun hana dah pernah pakai..sejuk sangat!!!bestbest!!hana dah try yg macaroon mask pabenda entah,besttt.tapi cepat keringgg.

Muhamad Zulkarnain said...

Apa tunggu lagi,tingal 5 hari lagi contest raya ni.jom kawan2,sementara masa masih ada http://zulzol.blogspot.com/ kalau nak best http://naimsperfume.com/ terbaik

faz said...

kak fyna, mcm mne ngn masker bengkoang drp mustika ratu????

Cik Suheela said...

beauty diary mask mmg syok sgt pakai...kita pakai tu seminggu sekali...

+double Z+ said...

good info..ili pun baru berjinak2 pakai mask ni..ili pakai nivea..pun best gak..for me lah..tapi..yg fyna rec0mmend ni..ili nak try gak :)

naf. said...

kita pena try garnier.best gak :)

JajaIzzati said...

Nak kena try ni. Jangan lupa visit behlog kita ye!!!


http://immanextdiva.blogspot.com/2011/09/my-scattered-makeup-collection-overview.html

Nyonya Noor said...

lol. kak fyna lagi hebat ber'mask-mask' ni rupanya? cisssss

Nureen said...

I pakai barang TFS..memang bagus..mask dia memang terbaekk..u should try the others.. btw, etude pon i suke.. ^_^

Mya said...

pernah pakai beauty diary tu. memang best! lain2 pernah pakai neutrogena dgn activa. mg best! saya pakai sheet mask ni kalau2 nk release stress aje. kalau weekly regime saya pakai clay mask sebab i have oily skin. anywayyy suka entri ni =)

fifitiez said...

fyna,i guna ceutical ice spring mask..best tau!review i kat sini..

http://fifitiez.blogspot.com/2011/09/review-ice-spring-ceutical-mask.html

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

sis cite psl tissue mask nie cm best jew.. nk try jugak la.. nivea punya mask pun ok gak sis.. try la..

Alya Arissa said...

wahh...byknya sis dh tryy.....ici plh suka ici suka yg beauty diary mask tu....tu mmg bestt...

♛ Azie Azra ♛ said...

azie pun giler ngn tissue mask skrg. bersepah dah simpan bile nk pkai. yg elianto mmg xbest!

MiSz fiFiEyQa said...

thanx for sharing..da lame nak try tissue mask..tapi tak tau nak pilih yg mane..lps ni boleh la try..hehe

chamizah said...

hai fyna... nk tau mask yg FaceShop tu leh beli kt ner ek? akak mcm tergoda nk try gak.. (jemput jengah ke blog akak)...hehehe...

Kissable_XOXO said...

Sis, smue mask nie sis beli kat watson/guardian ke?

nadiahnasir said...

HI NAK TANYA..X ROSAK KE MUKA KALU KITA PAKAI MASK JENAMA LAIN DARIPADA PENCUCUI MUKA. AND X ROSAK KE KALAU PAKAI MASK CAMPUR2 DARI PELBAGAI JENAMA??