Monday, September 19, 2011

review : maybelline hypersharp liner

assalamualaikum


 baru-baru ni watson buat sale..maybelline hypersharp liner hanya rm18.80
harga betol RM 23.90 save di situ..
and memandangkan silky girl liquid eyeliner pon sale, rm 17.90 percuma 1..fyna pon grab jugak..hehe


at 1st baru je beli fyna terus excited nak guna..then fyna try apply dekat tangan..eh kelabu? dalam otak dah fikir macam-macam 
( kene tipu la..diorang buat sale ni sebab yang ni ciplak punya la..)

fyna memang tak suka pen eyeliner..fyna pernah ada 1 and tak suka

so masa dinner malam tu fyna tak pakai sebab fyna rasa kalau pakai mesti tak elok

then esoknye fyna try pakai..sebab dalam hati fyna yajin benda ni mesti ok..sebab ramai gila suruh fyna cuba

and guess what..i loveeeeeeeee it!

ada jugak yang komplain kelabu, tak tahan lama

macam 1st impresion fyna lah kan

so why kelabu? sebab korang apply kasar-kasar..or korang tekan..maksud nya korang apply macam apply liquid/gel eyeliner..salah cara tu..fyna pun buat cara tu jugak..apply macam apply liquid.gel eyeliner..memang tak elok la..sebab gel/liquid dia pekat..then apply macam mama pon dia tetap hitam pekat

tapi ni lain

mata dia sangat halus
korang kene gentle je apply dekat mata tu..pelan-pelan..soft-soft..guna  hujung berus tu saja..then apply slow-slow..dengan cara tu baru la eyeliner ni keluar dengan elok,hitam,pekat..

kalau korang kasar-kasar...tonyoh-tonyoh..memang la tak kan keluar eyeliner tu..sebab tak kena caranya

long lasting!

baru ni fyna pergi pantai...then fyna pakai dari pagi..pukul 7.00pagi then jalan-jalan dekat pantai sampai pukul 11.00pagi..then check out..otw balik tu gila panas..then benti makan dekat gerai..dengan peluh gile..sampai rumah pukul 3.00ptg..eyeliner tu stay cantik..tak comot even fyna berpeluh..best kan?

part remove dia kene betol-betol remove..guna eye makeup remover..sebab agak payah nak remove..dia melekat kuat..pergi keje fyna tak pakai..kalau pergi jalan-jalan insyallah pakai..sebab tak suka bawak makeup remover pergi office =.=

so fyna amat suggest this kat korang..beli la benda ni..kalau tangan ketar-ketar pon boleh guna..sebab mata dia halus..nak tercomot time apply pon tak la banyak sangat..ehhe


till then
tc guys.

25 comments:

Fahreen Fredo said...

Hahaha kite dapat free lagi! Farid dapat goodies banyak dari Maybelline :P

Balun! Hehehe

ღ p!nk veLvet ღ said...

x reti nak gune, uwaaa~~~
tau gune yg jenis gel dgn pensil je :P

fyna said...

@Fahreen Fredo : asal farid dpt? lain kali pas dekat sini sama! ahah


@ღ p!nk veLvet ღ haha yang ni senang..try la!

kakachan said...

bestnye.. cantik lak k.fyna pakai.
sebab kat kpale asyik pikir model pakai cantek la.
penah try pakai yang gel, still comot2.
nak tnye, yang ni die jadi lapisan tak. i means,bile nak bersihkan, bole tarik je.

toi ke tak soklan aku ni.hehe.
btw,aye follower tetap k. fyna. =D

Cik Nut said...

eyeliner die shantek kan??hehe..kite pakai yg same jugak fyna :)

fyna said...

@kakachan kene guna makeup remover if nak bersihkan..kalau gune air memang xla hehehe..=)

@cik nut a'ah best..eh pakai sama jugak? weee

Fahreen Fredo said...

Assigment ngan gua.com dia sekarang. Meamang lebat la goodies bag. Maybelline bagi ngan limp balm 2, eye makeup remover, yang hypersharp liner pon dapat. Kekekeke jimat takyah beli da. Total dia bagi adalah lebih kurang rm70 lebih. Ade lagi ape tah. Memang syok! Hahaha!

Cik Nut said...

yap dah 3months i pakai eyeliner nie..dlm mase 3 bulan i dah beli 2.
1 eyeliner nie tahan 2bulan je tok i yg hari2 keje nak pakai eyeliner nie :)

my name is hafizah said...

sis fyna...nk request makeup ala2 park bom 2ne1....comel!!..^_^

**Bila Comel Jadi Comot** said...

saya suka guna eyeliner..mmg wajib lah kalau xda cm xlengkap jerw..

hanabunga said...

waaah bestnyaaaa sys fyna :)
cantik laaa sys apply.lawa.nampak tebal tapi kemas.cantik! :)

Eryati said...

wah sy pon nak jugak ni...

cik fa said...

cik fa lg prefer liquid punya..
best...

Mila Ahmad said...

mila ade jugak nak beli tpi bila pegi guadian asyik xde jerk dah 2 guardian mila pegi xde jugak..dah abes!

faradeeba said...

bestnya..xreti2 pakai liquid/gel liner ni

asyik ketar je..

lg satu kak fyna, dia mmg xsmudge eh?
sbb sy pnah bli eyeliner pencil maybelline.
smudge sgt2..

naf. said...

aloo dh hbis dh sale tu.uhukhuk

cik chinta said...

wahh...bile fyna da review. opkos pasni saya akn blo jugak.sebab ape yg fyna review mmg bsenye best dipakai. fyna kan jujur. sukela.

adek.senyum said...

memang bagus pon eyeliner sharp ni . mata dia halus je then lembut senang digunakan (:
*tapi saya tak pakai pon coz xreti cuma pakaikan kawan

zOeY zAu YaH said...

tingin gak nk try tp x try2 pun haha..

Mamachia said...

terketar2 tangan bila kak pakai...apply kat orang ok pla.

Cik Suheela said...

best ea guna dia...tapi kita lagi suka liquid eyeliner tiruan cap mac hihi..

Nurul Mazni said...

siyes memang nak pergi beli sekrang gak.. tapi sekrang pukul 1.34 pagi.. hehehe.. murahnyeeee.. nk beli jugak owh.

alyaclumsy said...

wah, cantik je fyna pakai. hihi. i tak reti pakai liquid punya kalau nk buat lentik2 tu. kena pakai yg gel punya baru reti, sobsss

Mya said...

cantiklah fyna pakai. saya mg fail part2 eyeliner sb tu jarang sgt2 pakai -_-

Noraini Nordin said...

suka tengok muka kak fyna cantik