Friday, September 30, 2011

kenapa tak suka eyeshadow kuning! sebab kulit saya gelap laa =(

assalamualaikum

perasan tak kalau fyna buat tutorial mesti ada selit kuning jugak.act fyna lebih suka warna kuning dari putih..sebab putih nampak macam over pulak dekat skin fyna..kalau kuning nampak natural je

saya kulit gelap..mesti tak elok pakai eyeshadow kuning kan?

siapa kata??

fyna agak fail sikit kalau pakai warna tanah..rasa macam buruk je..

fyi warna kuning boleh buatkan mata lebih segar..lebih wide and lebih fresh

kalau sebut kuning..mesti korang fikir kuning macam ni kan?


sebab tu bila fyna letak eyeshadow kuning ada yang cakap

fyna takpe la kulit cerah..sesuai la
saya kulit gelap mesti tak sesuai
eh macam weird pulak pakai kuning..
tak pernah try wana bright2 ni..takot tak cantik hihihi

agak-agak la..kalau kuning macam ni fyna pon tak pakai hahaha


silky girl duo eyeshadow gold emerald
rm19.90

my fav eyeshadow ever! yang warna kuning tu la..warna hijau tak sentuh pon lagi heheh

long lasting..warna dia tak terang..soft je..and shimmer..so cantik

boleh tengok fyna pakai eyeshadow ni dekat link ni


klau korang dah pakai warna ni..mesti korang ambik eyeshadow coklat and simpan dalam kotak hehe

sebab this one more natural than coklat..trust me.

nak pergi class..pakai je eyeshadow ni..then eyeliner..you ready to go

so give it a try lah ok!

till then
tc guys


14 comments:

khairul akmal bin azman said...

bagusnye cik fina..
siap bg suggestion kat reader2 lagi..
like ur entry..
like hanis zalikha skit..
good job!

Perfumes Farm said...

Hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret..=)

iz_wany said...

hye fyna..
blh ajar cara pakai eyeliner yg da wings kat ujung x????

ch000tz axoera said...

tak suka jugakk!

Cik Nut said...

suke kuning..nampak lebih segar la fyna..suke2!!!fyna,caner nak pakai eyeliner sekemas dlm pic tu ye??shantek..yg die pki eyeshadow kuning terang tu :)

aziah said...

yeah.. i pon guna eyeshadow yang same..

cik chinta said...

yep, sejak fyna banyak ajar guna eyeshadow kaler kuning. sy pon berani da try

Cik Yatt said...

nak try la..hehe

faradeeba said...

thnks for the info kak fyna..
sy pakai eyeshadow putih je b4 ni
cos bese tgk mekap retis gune yg tu

naf. said...

tak beli lg yg kaler kuning ni.just ad yang pink-blue and coklat.nti nk try lah silky girl kuning

alyaclumsy said...

haha, klu kuning terang tu mmg takutla nk tgk fyna, hihi

nn said...

i prefer yang kuning pekat tu. striking. IMHO, kalau kulit gelap pakai warna pudar-pudar/soft sometimes, nampak muka malap je. hehe

Mya said...

thanks fyna for sharing this! nanti nak cubalah beli kaler ni... sy suka guna silkygirl ni, affordable yet berkualiti =)

Keiko said...

thanks ya infonya mengenai tips tipsnya eyeshadow bisa dicoba nih dirumah hihi :) biar makin cantik kayak wanit Korea yan caem2 hehe. Kalo boleh tau merk eyeshadow yang bagus ap ya buat kecantikan?