Wednesday, September 21, 2011

holiday di pantai merdeka with Love

assalamualaikum

time hujan-hujan pon holiday kat pantai ke? time macam ni la seronok pergi pantai..tak la kulit jadi TAN nanti..tak payah risau pasal sunblock semua..betol tak?

tapi unlucky sebab memang bajet pergi time hujan baru besh..sejukk..tapi 2 hari dekat pantai panas la pulak =.= ada la hujan rintik-rintik kejap..nasib baik ada spare sunblock..tapi tak lah panas membahang..

agak jauhlah dari baling ke pantai merdeka..

bertolak pukul 11.45 pagi..then sampai sungai petani pukul 12.30 tengah hari..tunggu ayah solat jumaat..fyna and adik-adik terus ke central square..sebab kan ada sale dekat watson..jeng2


isi perut dengan mcd dulu


adik fyna yang free hair..yang bertudung ni anak pak cik mahmud..pak cik mahmud selalu jagakan rumah, kucing, pokok2 bunga if kiteroang pergi holiday..heheeh so bawak si syuhada ni sebab mak nak bagi adik fyna ada kawan..keh2


Taman Jubli! dah lama tak pergi sana..lawa gila dah sekarang..Taman Jubli ni dekat tepi masjid..sambil tunggu ayah..mari kita main..


lepas mengeyangkan perot di Nasik Kandar Hussein.
.kiteorang pergi beli barang-barang untuk holiday..seeee macam nak duduk seminggu je kan? =.=




dinner!

owh act datang ke sini sebab disponsor oleh Office ayah..so malam tu ada dinner raya..






saya stil kurus! yeay!


lepas dinner pergi jalan-jalan di pantai..pinjam baju adik..sebab tak bawak baju pon =.=


muka fresh! pukul 7 pagi pergi breakfest..makeup light2 je..




my sister mandi pantai..jeles nyaaaaaa

otw balik..berhenti makan di tepi jalan..so nyum ok!


muka monyok masing-masing sebab panas and mengantok haha 







6 orang makan tak sampai pon rm10..worth it! dah la banyak..

rindunya nak pergi holiday lagi..

till then
tc guys


30 comments:

naf. said...

kak fyna yg cntik lagi cun.huhu

wahhh tk smpi rm10???? makan apa?

..safwani.. said...

hai kak fyna yg gojess ;)makan laksa ehh? sedap kan kat situu.. wani pun org baling jgk tp umah kat kuala ketil jaa. heee ;).

ciNdhaDahniEa said...

best nye dapat holiday... wuwuwuu

~u r so gojes! ;)

Phat said...

wow best nye holiday..actually x pernah sampai pantai merdeka..dgr lagu cinta pantai merdeka pernah la hehehehe

Cik Nut said...

fyna!best x pantai merdeka tu??hehe..teringinnye nak pegi..fyna baling kat mane eh?

cik chinta said...

iyela, kurus..jelos nya..eheheh. mekup light pon stil muke cam model yer..

Nyonya Noor said...

laa ingat ngan abang fael. cisssss. pantai merdeka tu bukan yang lagu jiwang tu ke? heee kak, tak sabar tunggu bulan 10 wooooo.

zOeY zAu YaH said...

murahnya makanan T_T

AyaSofia said...

slm

kak, mungil la bibir akak..comel...even akak cakap kulit akak x flawless, tapi nmpak cam flawless je..hihi..

keep updating yeah...

wsslm

Mya said...

bestnya g holidayyy =D fyna ada tutorial x cemana nk pakai shawl mcm yg fyna pakai with the red shirt tu? cantik =D

Alya Arissa said...

cntiknya sis fyna...comel sgt2... enjoy je kan ..jehehe...sis,ici ada join kontest..ada tag sis..if x kberatan,sis join juga k.tq..
http://genci83.blogspot.com/2011/09/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

Alya Arissa said...

cntiknya sis fyna...comel sgt2... enjoy je kan ..jehehe...sis,ici ada join kontest..ada tag sis..if x kberatan,sis join juga k.tq..
http://genci83.blogspot.com/2011/09/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

a little less conversation said...

salam terjah!!! blog

aaa..xnk komen pape sgt pn cme nk tnye pkai kamera pe eh..cm smart je pic..hehe

hanabunga said...

sedapnya tengok laksa tu sys fyna.alaa tak tau pulak kat watsons ada sale.kemarin pergi guardian.ruginyaa =.=

ღ p!nk veLvet ღ said...

adek fyna yg keciq ni sebiji copycat from ur mom, hehe~~

Nizam Ijam said...

wah...nak ikut...hehehe :D

hnyyCHA said...

kurus tu penting. btw,comel je fyna :)

Chikova_Araishii said...

kenape kamu sangat santekk?? hee :-)

imHepPie said...

lama dah x pegi pantai merdeka~~~da dekat 10 taon kot...pantai tu bersih lgi x along??

sue. said...

i love u fyna!

Mizz ErMa said...

bestnye p jenjalan cari makan..da lama xjenjalan macam tu..T-T

Aida Azryn said...

bila tah dapat p holiday.. slalunya time cuti dok ghumah je pun. huhu

schakeyra said...

lama tak pergi pantai merdeka, camana eh rupa dye skang???

teha said...

terliur tgk makanan tu.. hahhaa ! btw , sis fyna mmg cunn laa !

MiSz fiFiEyQa said...

huwaaa...bestnye gi jenjalan...pegi pantai pulak tu...

MiSz fiFiEyQa said...

***errr..oh ye sis...saya ade guna pic sis utk entri saya...hope u don't mind la ye... =)

Izzatie said...

Bestnyeee pi holiday! :)

Heyy i suka baju kurung you color putih tu dengan tudung you yang you pakai dengan baju color pink tuu . Cantikkkkkk :D

EyqaLuvender said...

best lah fyna dpt g holiday ngn family...huhu
jeles ah....

EyqaLuvender said...
This comment has been removed by the author.
Nana Liyana said...

lawa lg x pakai make up tebal :) heee btw jelesnyaaa korg dapat holidayy ^^