Wednesday, August 3, 2011

wednesday's quick tips : THE RIGHT WAYS TO APPLY BLUSHER

ASSALAMUALAIKUM


How to Apply Blush?



1. JANGAN APPLY BLUSHER TO THE APPLES OF THE CHEEKS!



2.JANGAN APPLY BLUSHER BILA SENYUM



3. TAK PAYAH MUNCUNGKAN MULUT BILA APPLY BLUSHER




BUAT MUKA BLUR..THEN APPLY

WHY?

WAIT FOR MY NEXT POST

till then
tc guys

18 comments:

oshinz said...

oh macam tu ke???? HAHAHAHA.. selama ni kite salah teknik la ye..

Mila Ahmad said...

tgk mak andam make up suh senyum bila apply blusher

lovecandysweet said...

hehehe.. fara pkai blusher slalu senyum.. heeeeee :D slah teknik.. >.< maluuuuu

ღ p!nk veLvet ღ said...

cepat post entry tips tuh sbb owg mmg tatau nak apply blusher dgn cara yg betul, huhU~

GnieSyazni said...

why? why? hehe suspen nk tunggu next post

O'gosh said...

1st time baca orang ajar macam ni...

zulaikha said...

err..sorry if my comment buat orang terasa. its just my opinion.

actually, its depends on individu itu ketika dia me-makeupkan orang atau makeup diri sendiri. Mungkin fyna ada cara fyna sendiri dan MUA ada cara mereka sendiri dalam mengaplikasi blusher. Ada MUA yang prefer seseorang tu senyum agar mudah dia mengaplikasi blusher pada muka seseorang. Maybe fyna ajar tips apply blusher on our face sendiri sbb bila kita makeupkan orang, bukan senang nak dapatkan kesan yang bagus, lagi2 masa nak sapu blusher. heee =D

and i think better u jangan guna perkataan 'jangan applay blusher bila senyum'...'jangan' and 'jangan'...macam salah teruk pula bila apply mcm tu..masing-masing ada style masing-masing..hehe =)

kita sama-sama belajar makeup dan saya cuma beri pendapat saya sahaja. maaf andai ada yang tak puas hati =)

so fyna, i pun xsabar tggu u pnya style sapuan blusher and why jangan senyum or buat sedot muka. hehe.

farysa said...

selama ni i kembungkan pipi
so boleh apply blusher dekat pipi yg kembung tu
lebih krg konsep snyum jgk =D

LyaLuna said...

haha oo mcmtu lakkk. sy suka apply muka dgn senyum n muncgkn mlut sket sbb na bg kesan pnjg sket pp sbb pp sy agk tembab. wuteva ponnn. na tggu next entry for d xplaination. thx for shring tipsss :)

http://www.akutipujer.gov.my

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

lohh gitu gayanya? hahaha

Ashraf Jalil said...

meoww~

ok sy lelaki.. xpatot sebok2 kat sini..heheh

AnisZahra said...

why oh whyyyy?

fyna said...

@zulaikha thanks sebab tegur i..i admit i salah sebab cakap macam tu =.=

zulaikha said...

ala fyna..jgn ckp mcmtu.. xde sapa yg bersalah dalam hal ni (mcm drama pula.hehe)..serba salah pula i dibuatnya..its ok..kita sama-sama belajar..btw, i suka baca blog u and bfore this baca secara senyap je. hehehe =)

ZurainiSwarnoD'Amor said...

ok ! cpt smbung sis !!!
:D

nurulazlizamohdasri said...

waiting for next post :)

Uchi kay-f @hmad said...

cantik header blog cik fyna!!

ps:- salam ramadhan iya ;)

nursyazwani abd rashid said...

AI SELALU JE SENYUM WHEN APPLY THE BLUSHER....:)
OK.LPS NI XPAYAH SENYUM KAN??
JUST BLUR....HEE:)