Wednesday, August 17, 2011

wednesday's quick tips : hidung berduri

assalamualaikum



cuba pegang hidung korang..kasar ke licin? kalau licin thats good..

kalau tak licin?

time mandi
basahkan hujung towel/tuala
then tonyoh-tonyoh dekat hidung yang tak licin tu
dah siap mandi..cuba pegang hidung tu..
licin tak? =)

if tak licin jugak..buat hari-hari ye =)

jangan lupa apply pelembab..=)

laki / perempuan boleh buat

till then
tc guys


31 comments:

Jiejah Gorjes said...

berduri tu maksudnye camne ye fyna? jerawat kecik2 tu ke?

O'gosh said...

ingatkan tumbuh duri ke tadi..hehe

fyna said...

@jiejah gorjes bila pegang hidung rasa kasar je..sebab blackhead.white head =)

fyna said...

@o'gosh hahaah jangan la..nanti jadi badan sumbuu haha

nurulfaridah said...

ida mmg xlicin pun!!wlaupun salu pkai nOse strip,, T_T

Safarina Shaari said...

nice tips la fyna..nk try la...:p

hanabunga said...

okay i'll try!hehe selalu pakai pore strips ja

cik chinta said...

rindu gile kat fyna nye entri..rajin2 update k. thx for info

YannaYelle said...

owhhh, nanti nak try. biasa scrub dgn lulur bahagian zon-T and hidung.

try jgk pakai clinelle blackhead control gel. sikit je beza. kalau hari tak put on gel tu, memang hermmmmm hampeh. sama je.

ღ p!nk veLvet ღ said...

owh! tengs fyna :)

starzieti said...

mmg selalu kasar. nt nak try ! :D

Aida Azryn said...

harus try ni! >___<

fyna said...

tryla..memang berkesan =)

♥ Syaz said...

berduri ? terasa cam kasarkasar ke ?

aslann said...

hohoho. aku selalu duk depan cermin picit sendirik. gune towel basah ea lg senang? kalo gune berus kaki lg efektif kot. cume hidung berdarahla nnt. ekekekeke. XD

fyna said...

@aslan dah ada cara senang nak guna cara payah napa? hahaha

@syaz: ye syg

oshinz said...

ha.... jimat kos!!! i looiiiikkkeee!!

Illiana Hidayah said...

wahhh!!! tak payah carik product2 lain..jimat segalanya! heheheh

faraezaty said...

suka tengok akak :D

lyndamartopo said...

mmg jadi la...hahaha...licin oo..tengs k.fyna!

Mya said...

wahhh xpenah lak try cara simple ni. slalu tenyeh scrub aje huuu

FiZ said...

kite da penah bt mcm ni dulu tapi kan...licin tu memang licin cuma lepas tu dia jadi merah then esk2 msti jadi mengelupas..huhu

liya alia said...

nice tips lah.. selalu suka picit jaa..lepas ni boleh cuba cara mudah ni.thanks

Amirrah Zawani said...

wahh boleh lah cuba.. buat tiap2 hari :)

fyna said...

@fiz kena aplly pelembab lepas buat ni =)

hanabunga said...

hai sis :) thanks komen blog hana.
erm tak sure lah tingkat berapa.sama ada tingakt 3 atau 4.dia dekat corner sikit.depan kedai kasut apa entah.kat situ boleh duduk.makanan dia average aje tapi hiasan dalaman dia lawa!!kalau snap snap mmg lawalah gambar :)

Izzatie said...

Hahaha . Takpon just buy a scrub :P

PiNky@hEarT said...

yay! nak try.. hidung i skg sgt berduri.. thanx for the tips.. fyna slalu2 la bg tips tau.. pastu kalau rs nak mai png gtau la mn tau leh ngedate.. =p

alyaclumsy said...

muka i mmg bnyk giler whitehead :( dah mcm2 cara buat, susah betul nk hilang. sedih tau. hoho. thanks for the tips fyne :)

isha said...

fyna!!.. ase berminyakkk!!

aku eryati said...

ooo gtu yer...ok baiklah nak try