Friday, August 5, 2011

tutorial : soft colorful bright summer makeup tutorial

assalamualaikum




tutorial kali ni lain sikit..di negara yang 4 musim..sekarang tengah musim panas..and bright makeup memang tengah in sekarang..kite ni yang cuaca memang dah panas boleh try this makeup look bila-bila saja..hehehe

fyna gunakan warna yang ceria but fyna keep soft..supaya lebih wearable..

kalau nak wajah lebih ceria..boleh try ni..tak berat pun =)

korang pun tau..style fyna makeup..simple and soft je..and kalau boleh nak yang senang korang ikut =)


face
aiken moisturize
biore face milk sunblock + makeup base
alas bedak mustika ratu
naturactor
eyeshadow soft pink blusher for highlight

eyes
elianto  eyeshadow - soft pink
mac 120 pallate - yellow, pink, purple,dark purple,blue
maybelline gel eyeliner
sasa gold eyeliner
avon supershock mascara

cheek
kiss beauty 14 baked blusher

lips
silkygirl pretty nude
elianto lip gloss

contact lense
hybrid blue 






good luck!

any req makeup?
 i'll try do as simple as i can
just leave a comment ok?


anyway fyna nak korang kritik tentang video yang fyna buat
apa yang tak ok 
apa yang perlu ditambah..
thanks!


til then
tc guys



27 comments:

L@dyKichiMachiko said...

nice and gorgeous fyna..ailikee!

★ Gadis Merah jamBu★ said...

sis fyna suka tgok kamuuu n bace blog sis

muka nd kulit kamu cam xiaxue


ehehehehehe comeyyyy !

lovecandysweet said...

alololo.... lawa ny... nice.. ^_^

Anonymous said...

comel giler! i suke lah kak fyna.
:)
kak boleh tak buat tutorial mcmane nak pakai eyeshadow brown lepas tu kan blend dgn black.mcm beautyxxxgoddes tu slalu buat dkt utube? pls pls pls :)

Drunbella Khoo said...

cantiknya rumah you.
i like.
^;^
mewah jer rasa.

fyna said...

miss anon : which one ye video dia yang dia buat makeup tu?

kakachan said...

nice tutorial.. k fina buat campur2 color shadow jadik cantek je. kalu saye, hancur sume. =>

oshinz said...

meltingla tengok!!! fyna ni pandai blend warna. nampak cantik je.

Aida Azryn said...

mekap for dinner plak. boleh?

Anonymous said...

suka baca blog u sbb u selalu update..stgh blog update lambat jer..

Halusinasi said...

mata nmpak ceria je..cantik sgt^^

cheq sue dieyha said...

fyna,cmne fyna wat mekap x jadi bercapuk?alas bedak mustika tu kan soft liquid,lepas tu pkai plak naturactor sedangkan naturactor tu krim..cmne jd x bcapuk?sy try jd bercapuk la...
*x ley tgk vdeo sbb line slow...

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

sis, sesuai ke untuk semua jenis warna kulit?? sis cerah warna ape pun masok and look nice ke HUHU T_T

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

u look pretty, gorjess, sopann lahh sis ! ADOREE u much ! hehe

fifitiez said...

nak request mekap macam Kim Kardashian...thanks sis!

nursyazwani abd rashid said...

JUST NICE...AILIKEIT!!
:)

cik LOLA said...

cik LOLA singgah sini

omgg cantik gler la..
fyna mn u beli eyezhadow plate tu?
cantik n banyak sgt calour..

n boleh tak nk request toturial makeup uyk smokey eyes???
ples....")

Mya said...

okay serius cantik!

Anonymous said...

fyna, try la makeup someone/kawan fyna ke yg kulit tanned sikit, sbb kalau kitaorg yang kulit sawo matang ni xboleh la nak guna warna2 mcm fyna guna ni, fyna putih sgt. saye request ni buatkan simple makeup for org kulit sawo matang plss.

Amirrah Zawani said...

warna lips cantik... suka :)

fyna said...

@miss anon..fyna xde kawan yang kulit tan..but fyna akan cuba cari ok =)

chenta_anggur said...

dear...nk tnyee..u beli sume brush2 2 dkt mane??nk variety cm u tuu..hehe

fyna said...

beli dekat elianto syg

Ieta Mohd Daud said...

sangat cantik n nampak mudah u make up but bila i bt nampak len jer hehehehe....=))

ie-Da sHaNaz said...

kak fyna,blusher td yg second tu akk gne elianto pnye ke???kod pe??

eyma nurnieysha said...

kak fyna,lipstik tu silky gurl ape kod die..??n tgk lip kak fyna b4 pkai lipstik cm cntik je kaler die..kak fyna pkai pe erk..??nmpk cm pakai lipstik..

Noora'in said...

Salam fyna, boleh tak share makeup utk tunang tak? Boleh ker? Thanks