Monday, August 29, 2011

tutorial : brown smokey & blue purple smokey 'Raya' look

assalamualaikum

last video tutorial..lepastu nak raya..so blog ni akan diabaikan sekejap..ala kalau update pon ak de orang baca kot kan =.=

so blog ni nak rest la kejap..hehe so last entry sebelum raya

tutorial makeup! dah buat 3 hari dah tapi baru boleh post harini..berjam-jam bersengkang mata buat edit video ni =.= harap korang sukalah..kalau korang tak suka..sedih fyna T.T


see..makeup mata kanan lain..mata kiri lain..hehehe



1st look - smokey brown





this look fyna buat if ada yang nak makeup over sikit time raya..but still look natural
makeup ni sesuai dengan semua warna =)




2nd look - purple & blue smokey 




fyna buat warna ni sebab ramai gila yang pakai baju purple tahun ni 



macam biasala..video fyna buat mesti ada 2 versi..versi guna camera biasa and camera clear..haha..


time tu memory card dah full..so buat guna camera biasa dulu..lepastu baru guna camera yang clear =.=



the produuct that i used

face
bb cream garnier
naturactor code 140
pixy compact powder - yellow beige


eyes
120 palatte soft brown, dark brown, pink, aqua, royal blue, purple, soft purple, black
elianto safari shadow 02 creamy yellow
maybelline gel eyeliner - black
kajal black eyeliner
avon supershock mascara

cheecks
120 baked blush
elianto safari shadow 02 creamy yellow - shimer

lips
elianto lip liner
elianto shine up lipstick - earthy brown
elianto attraente lip gloss - shea butter



ok last but not least


SELAMAT HARI RAYA SEMUA
MAAF IF FYNA ADA BUAT SALAH
KALAU SUDI MEH LA DATANG RAYA DI RUMAH
HEHE




ok sempat tertido tunggu video upload di youtube =,=



till then
tc guys!

21 comments:

Nyonya Noor said...

lol haha. dari tadi dok mesej nor actually akak sempat update blog ka? ceh tiru nor!

Laila Majid said...

fyna ni expert btol makeup ea.pakai sebelah tangan je.lol

menarik la nak cuba xd bhn2 nk makeup tu pulak.

Mya said...

great one! cantik sangat! =D

dan salam raya utk fyna, maaf zahir batin =)

Ena.Adrina said...

best! :D

Jiejah Gorjes said...

selamat hari raye fynaa

jaja said...

santekkk selamat hari raya kak fyna :)

Safarina Shaari said...

selamat hari raya sis...:)

faradeeba said...

cantekk =)
sy pn baju raye color purple

slmat hari raya k.fyna

Aida Azryn said...

selamat merdekaraya fyna.. :)

liana fuad said...

hehe..thn ni mmg purple..:)

Nurul Ain said...

ni kai cam ape dear?nmpk jaoh sgt flawless nye kulit ngn vid yg lps..cntk ..camne nk edit ek?

cik chinta said...

fyna, slmt hari raya, mf zahir batin. jgn rest lm2 sgt bloging, saya rindu nanti kat dashbod tade nama u naik T_T

Nurul Mazni said...

yang video last kamera nampak clear sangat.. memang suke version last tu.. pakai kamera ape yer? btw, tutorial blue n purple color tu memang best. suke~

♛ Azie Azra ♛ said...

thx fyna! =)

nasha sanza said...

thank you so much! Selamat hari raya fyna!

Dayang said...

really nice lah fynaa!!!!!! suka! :)

liya alia said...

gojes la raya tadi kalau mekaup macam ni.. heeeee

ira azmi said...

wahhh kak fyna cantik sgt..pndainye kak fyna make up.. mun da try byk taw tutorial make up fyna terutama wat smokey eyes 2..da makin jd da..hihihi tq fyna.. n lpe lak Selamat Hari Raya maaf zahir & batin yer.. ;)

eVa said...

mmg expert fyna ni.. tq 4 d tutorial.. dpt blaja lps ni hehe.. ;) nwys slamat hari raya!

Cik Nad A.J said...

kak fyna, Kajal eyeliner tu ok ke? Nad dpt info eyeliner tu contains lead, dan berbahaya. Cuba akak tgk sini.. http://www.nyc.gov/html/doh/html/lead/lead-import-eyecos.shtml

oshinz said...

kajal eyeliner tu bli kat ne eh fyna?