Tuesday, August 2, 2011

what is shimmer? shimmer will gives you that dewy glow of youthful radiance.

assalamualaikum

ada yang tanya fyna benda apa yang fyna selalu letak dekat pipi and hidung tu?sebenarnya fyna suka muka yang berkilat-kilat hehehe tak lah terlalu over..tapi berkilat yang cantik lah..eceh! =P so ada yang tak suka kilat-kilat ni..lebih suka yang mate..ada sesetengah yang suka..and fyna sukaaa..sebab nampak lebih cantik muka kita hehe

benda apa kilat-kilat ni?


  • ini adalah shimmer..or highlighter, luminizer and illuminator..it will gives you that dewy glow of youthful radiance.
  • macam if korang snap gambar..yang pakai shimmer ni nampak lebih cantik berbanding tak pakai
  • dia buat muka kita nampak lebih glow dari dull
  • pakai di tempat yang menonjol macam brow bones, cheekbones, and lips. tapi fyna suka jugak letak dekat hidung..sebab fyna tak suka buat shading..nampak weird..
  • shimmer ni ada yang  yang bentuk cream, powder, liquid..boleh apply guna brush or jari je


ni semua brand mahal-mahal

bagi yang tak mampu macam kita ni..hehe pakai je yang murah

eyeshadow pon boleh..heheeh fyna guna elianto je..makesure eyeshadow yang ada shimmer la..baru berkilat-kilat muka

ni yang fyna ada

elianto safari eyeshadow
gambar atas warna belah kanan
and yang jari tu warna belah kiri yewarna macam gold sikit..


elianto Sheen Shadow
Lady Pink
3209022916

(warna yang atas..pink)



elianto Rosey Cheeks blusher
Candy Rose
3204016813

till then
tc guys


13 comments:

Mrs.Chubby::. said...

fyna memang peminat eliant0 ek..

lovecandysweet said...

fara pn shuke pkai shimmery niey. nmpak chantek.. kilat2... :)

nurzakiahothman said...

ooo,,baru tau..
patot la fyna asyik lawa je makeup.
mne fyna blajar semua ni eh?
(kagum sebentar).
mcm nk bwk fyna dtg makeupkan my model je bila fashion show nnt.

cik chinta said...

cptla msuk det..nk g elianto

Halusinasi said...

tak reti nak apply shimmer ni..takot muka jd pelik..biasanya sy pakai basic mekap je mcm foundation, bedak, eye shadow coklat, celak, mascara, dan lip balm warna pink rose...

bighagenjo said...

WoW~.. gud tutorial. :)

Nana Ichigo said...

nana pon ska pakai shimmer neh.
mmg cantek :)

Noni Safuani said...

I'm using UptownVisions 'All Over Shimmer'..and it costs only RM8 (bought from Guardian). Couldn't agree more, it sure makes the face glows and more radiant-looking ^^

GnieSyazni said...

Fyna dah mmg cantik...letak shimmer bercahaya muka..=)

sarah mohamad said...

elianto punya eyeshadow mmg best. shukkeeee :D

nurzakiahothman said...

fyna, i've wrote something bout u,sudi2 lah visit my entry :

http://mynameisnurzakiah.blogspot.com/2011/08/korang-bila-lagi.html

cik ct kelembai said...

k.fyna , pkai sunblock ape erk? boleh tak buat review pasal snblock yg k.fyna pkai .

Cheida_Mymee said...

sy pon pkai eye shadow eliantoo wakakakaka suka product elaintoo