Tuesday, August 23, 2011

review : Garnier BB Cream

assalamualaikum

harini nak review bb cream from garnier..kalau korang kenal fyna..fyna bukanlah peminat setia bb cream..sebab muka fyna jenis bermasalah..and bb cream bagi light coverage sahaja

so sebab banyak good review pasal this bb cream so fyna pon nak give it a try..but time tu fyna beli just nak test je la and then bagi dekat adik fyna hehe

ok lah..lets see the pakaging







RM19.90
guardian/watson




1st time pakai terus fyna macam WOW! 
i loveeeeeeee it! totally different from other bb cream..better from ss.. 
macam tak percaya pulak fyna suka bb cream..

  • texture sangat lembut..tak cair and tak jugak likat..so so la..
  • tersangatlah senang apply..letak dekat muka then sapu..licin je
  • then bila dah sapu muka kita akan rasa lembab..love it..fyna tak pernah rasa macam ni dengan bb cream lain..seriesly
  • oil control? maybe less than 7 hours
  • but for nomal and dry skin..this bb cream memang sesuai dengan korang
  • tapi bila pakai bb cream ni..a bit shiny la..so to oily skin macam fyna..lepas pakai bb cream..pakai loose powder/compact powder..untuk set this bb cream and make it stay a bit longer
  • and if ada scar..this bb cream tak lah hide sangat..so korang kena jugak pakai concealer..yeah..me wearing it too =) but its not a big deal..sebab this bb cream dah smooth kan skin kita..kecilkan pores and lighten a bit the scar...so tak lah banyak sangat concealer yang kita guna


me wearing this bb cream





bb cream garnier
elianto concealer
pixy compact powder in yellow beige
nutrimetic pen eyeliner
vaseline


till then
tc guys


28 comments:

Noni Safuani said...

Cheap and it works wonder! Will definitely buy one! ^^

starzieti said...

kak fyna pakai cream ape pun totap comel.

nt nak try jugak la. skunk pakai bb cream silkygirl, lembut je. ehe.

EyqaLuvender said...

nanti iqa pon nk try gak la!
thanx fyna sbb share :)

cik chinta said...

hohh...trus mo bli gak, sbb lom penah ada bb cream. yg ni cam murah la. so ble je nk beli (: thx fyna for de review.

isha said...

fyna cantik sgt!!!
kte x pnh beli pom ape2 bb..
xpnh paki pom.. concelear pom x tau untuk ape.. pas bce entry ni. baru tau.. tq cyg...

GnieSyazni said...

Garnier pun dah ada bb cream kan..best ni..murah pulak tu =)

No0r AmiRa.. said...

nak try jgak la...hehe
mcm ok je dari BB cream yg lain

Cik NurulZaty said...

salam kak fyna,

apa beza bb cream ngn foundation eh?

kalo ngn naturactor pulak? apa bezanya..

sbb i just bought naturactor..so boleh ke pkai bb cream jugak?


:)

Cinderella said...

wow macam best jer..tengok muke kak fyna nampak flawless jer..rase mcm nak try jer..harge pn berpatutan..hehe

Aida Azryn said...

hehe. aida suka pakai bb cream. aida pakai bb cream alaisyah je. :)

Cinoi said...

Knapa fyna x suka BB cream, maybe bb cream yg u try selama ni yg x best punya. bcos bb cream is good, selain for makeup base, dia juga as a facial product juga, uv protection (sun block ) and works as moisturizer too.

mimie kamisah said...

hye fyna,
leh tak u buat review pasal compact powder?
sekarang ni mimie tgh survey nak beli compact powder ape..
u rase Revlon ok tak?

cik aiLebiu said...

ada gak rasa nak beli bb cream garnier ni dlu..tp kwn2 i ckp kebanyakan produk garnier ni menghitamkan kulit..

Cik Suheela said...

nak try lah bb cream garnier ni pasni..cam best je :)

skrg ni kita pakai bb cream cap sunplay..tapi mcm shining2 sgt huhu..

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

sis fyna cun ~



suka tgok


cumil cumil cumil <3

Phat said...

singgah jenguk fyna..selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin

Alin said...

macam best je! nk try jgk lah ;) tp kan sis, pakai bb cream ni jerawat ade tumbuh2 tak? sbb tak pernah pakai bb cream pun :)

Cik Yatt said...

nak try la..heee

nn said...

baca review fyna ni macam teruja pulak nak beli :D

Mya said...

fyna, compact powder yg fyna pakai tu oke x?

♥ LULU ♥ said...

cantik la..mcm nk kene try gak ni!..fyna, blh tak wat entry mcm mana nak pilih foundtion yg sama kulit ngn kita ek?lulu x pandai..slalu salah beli :(

Si JaRi kOntOt said...

yuppp.. mmg betoii bb garnier mmg okehh!! sy dh try pkai... luv it...

najihah sahami said...

etude house punya bb cream pun elok! try la fyna!

Farah Atiqah said...

fyna nk tny bb cream mna yg best yg fyna pnh pkai?bb cream maybelline or bb cream garnier?

fyna said...

bb cream maybelline tak pernah try lagi

Siti said...

Macam not bad Garnier punya. Tapi dari review Fyna, i rasa i lebih suka Skin79
BB cream :) mungkin nak try maybelline punya nanti :D

Nurmujahidah Ismail said...

memang nak kena dapatkan satu ni

Nurmujahidah Ismail said...

memang nak kena dapatkan satu ni