Monday, August 8, 2011

review : Enchanteur Paris Adore (my current fav body lotion)

assalamualaikum

fyna memang tak boleh hidup tanpa lotion..so fyna suka kan lotion yang betol-betol boleh lembab kan kulit..dulu fyna suka vaseline then st ives..

but baru-baru ni lotion fyna dah habis so dekat sini memang la susah nak cari st ives punya lotion..then yang vaseline pulak yang botol kuning dah tak de..fyna tak suke botol pink sebab bau dia agak menusuk hidung and tak wange

so fyna pon try beli Enchanteur Paris Adore

cara fyna beli lotion lain sikit..fyna tak tengok dekat botol tulis apa..fyna just bau then grab! selalunya lotion untuk melembabkan badan lebih wangee dari yang memutihkan badan..

so lepas bau 3 botol..this Enchanteur just ada 3 jenis je..so fyna grab this one 


fyna ni agak choosy dalam bau-bauan ni..haahah 

Enchanteur lama is not my fav at all..sebab bau dia menusuk terus hidung..yek!
 but this one i really love it!


jom tengok pakaging

Enchanteur Paris Adore





honestly fyna tak aspect much with this lotion..well this lotion kan perfume lotion..so fyna agak..lebih kepada bauan je la..not melembabkan badan..but sangkaan fyna terus meleset 

why i so in love with this lotion?
  • bau dia yang superb! and lembut je... wange sangat from the other 2
  • bau dia melekat the whole day..so tak payah nak semboq minyak wangee lain
  • texture sangat likat which is good
  • its totally moisturizer your body! trust me! fyna ada masalah kering dekat 1 part of my body so bila fyna pakai seharian.dari pagi pergi kerja.then time nak mandi tu dalam pukul 7malam..yang kering tu memang tak kering langsug! and now tempat tu dah tak kering..and im sooooo relief!
  • so jadi betul la..its for protect and repair =)
  • harga murah hehe



owh ya..about whitening..fyna tak nampak sangat..if nak whitening pakai lotion garnier..it work =)



repurchases?
totally yes!

and korang pon kena cuba.. =)


till then
tc guys

13 comments:

Anonymous said...

wange?? ppffttt..

yaya mongeks said...

we use d' same lotion..!!!
superrb..!!

Phat said...

sama la ngan wife phat..x leh idup tanpa lotion hehe....

Syazwan Che Deraman said...

wongi..

biliion rm8.90 sen.
mudah didapati dengan harga yang berpatutan :)

selamat berpuasa ;)

Ezy Chiaki said...

saye suke gune losyen baby johnson je..
haha

Ardini Humaira said...

produk kaler purple kebanyakannya best kan dear :)

Ardini Humaira said...

produk kaler purple kebanyakannya best kan dear :)

Mya said...

saya pernah guna range ni tp yg perfume. lotion sy prefer baby johnson hee =) anyway bau dia mg sgt besh! =D

O'gosh said...

perlula dicuba nampaknya...lalala

cik chinta said...

lotion belambak x habeh lagi...T_T tahan hati jangan sampai tepengaruh dengan entri fyna, kang tetibe g mall terembat plak

ayienz said...

stiap kali bli lotion ta penah hbis..tp gatal nk bli..huhu.. cmane nk rjin kn diri pkai lotion yek..:)

Halusinasi said...

sis, sy pun pakai lotion jenis ni jugak...seyes suka dgn bau dan memg melembapkan kulit..
lg 1, perfume Adore memg sgt2 wangi dan lembut...sgt best^^

liya alia said...

mmg tgh cari lotion skunk.. bole cuba nih