Sunday, August 21, 2011

review : aiken tea tree oil spot away pimple cream

assalamualaikum

dah lama tak buat product review kan? ada je benda nak review buat asyik lupa and tak sempat..so kali ni nak review pasal cream for acne..

lepas fyna makan satu supplement and muka fyna tibe-tiba keluar jerawat..fyna rasa down sangat..so time tu fyna tak guna Aiken ni lagi..fyna guna oxy..oxy ok but bila pakai jerawat memang mengecut tapi dia macam burn kan kulit fyna and kulit fyna jadi keringgggg sangat..

haritu fyna try beli this Aiken pimple cream...i've been using this for a month and i like it



rm 9.90
guardian/watson

ramai pon tau tea tree oil memang sesuai utnuk merawat acne kan?

  • fyna letak dekat pimple..rasa sejuk je..then tempat yang fyna letak tadi dia akan mengeras..so esoknya jerawat dah mengecut..
  • kalau letak dekat jerawat yang baru membengkak..letak dalam 2,3 kali..jerawat tu dah tak jadi keluar..
  • tapi kalau jerawat besar makan masa la sikit nak lega kan
  • and kalau jerawat yag besar and tengah membengkak..bila letak cream ni..jerawat tu akan rasa berdenyut-denyut sikit..then akan kering..tapi tak lah hilang terus..keep letak banyak kali..lama-lama akan hilang
  • sebenarnya nak treat acne ni kena lah sabar..janganlah harapkan sangat bila letak terus hilang acne tu..letak la banyak kali..kalau acne lambat hilang tu maknanya acne tu ketegaq! haha
  • fyna ada acne yang agak besar di rahang..dalam seminggu jugak dia nak ok..fyna letak acne cream ni pagi and malam..time pergi kerja pon letak..hahaha
  • so kepada yang nak heal tu sabar la sikit ye..tengoklah harga pon rm9.90..even murah tapi memang best

fyna suka yang bertindak lembut di kulit and memberi kesan 
dari bertindak cepat tapi harsh dekat skin fyna


till then
tc guys!



24 comments:

Safarina Shaari said...

muke sy slalu kuar acne tu brulang2 kali....so nk try la..thnx fyna for this gud review...:)

Nana Ichigo said...

kulit nana plak x sesuai guna tea tree oil ne. oxy ttp di hati eheh :)

ღ p!nk veLvet ღ said...

nak suruh adek org try lah, hehe~

syakila said...

produk neh mmg ok. dah cube dah. mmg maty jerawat :)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

saya guna minyak angan pure oil..

Amirrah Zawani said...

nati nak try lah yg ni,, skrg guna oxy tp macam tak berkesan dgn kulit i =_=

msredcheesecake said...

Msred pon baru2 ni diserang jerawat...pakai oxy...memang elok tapi dia tinggalkan parut hitam ...tensen....mahu try yg ni. Sesuai tak untuk kulit berminyak?

fyna said...

sesuai untuk any kulit =)

Nana Liyana said...

fyna kena tag! http://nanaaohdear.blogspot.com/2011/08/giveaway-bff-kiszydolls-shop.html

Alya Arissa said...

nak try juga..sbb jrwt smkn byk ni..punca drp stress.....^^nice reviews.

Mya said...

xpenah guna lagi yg ni. slalu guna oxy aje. sofar okay dgn mya hee =)

-iNtAnAdiA- said...

any recommendation untuk dehydrated skin tak??i got combination oily skin tapi lately asek menggelupas je kulit...huhu

syiera said...

akak..pakai la bedak Johnson pastu amik air masak ckit..jdkan mcm bedak sejuk..
try la kak...
sy x tipu jerawat confirm x jadi tau..
try tau kak.. sy dh gune smua jenis ubat jerawat..tp..yg paling mujarab bedak sejik Jonhson je..
so..sy harap akak try tau..

xoxo to kak fyna

fyna said...

@intanadia : guna aiken moisturizer..i pon skin mcm you and sometimes dia kering..so i guna moisturizer tu..dia dah ok..till now i guna =)

fyna said...

@syiera : akk penah try dulu then muka akk jadi kering sangat-sangat..xsesuai kot. syiera =.=

Anonymous said...

selalu post pasal skincare. macam2 product. tapi kulit macam kawah bulan ja -_-

EKA AMIN said...

penah guna dulu~~ memg bagos!

HUDA SIDIK said...

emm, kne try nih...kte pnye kulit tip2 ari tmbh jrawat...=(

Rasyima Ghazali said...

this product did it job on me!
tpi xdela in 2 days,,
good job aiken

dayang said...

tengah menggogel cari ubat jerawat, nmpk plak product view ni...nak try aiken lak. hee..thx! :)

ieqa said...

pkai aiken moisturizer blh ke tok kulit myk n jerawat?

afifah_izzati :) said...

Klu kulit berminyak bole? Sya pya jerawat dah lama menapak di pipi ni omgee penat sih. Huduh bangat . Nk cuba try yg ni plk la. Kak pkai cream acne ja tnpa cleanser ka cm na?

ain syuhadah said...

Fyna Nk tny klau utk hilangkan bekas jerawat blh ke letak aiken ni....

ain syuhadah said...

Fyna Nk tny klau utk hilangkan bekas jerawat blh ke letak aiken ni....