Tuesday, August 16, 2011

baru fyna sedar fyna ada 99% yang sayang fyna and 1% yang tak suka fyna..

assalamualaikum

ahhhhhhhhhhhhhh tak sukanya buat entry luahan perasaan..takot orang meluat baca..haritu buat entry pasal sahur and berbuka pon ada yang cakap entry sampah..adoyai..

sebenarnya entry ni nak ucap thanksssssssssss sangat-sangat sebab ramai kawan-kawan menyokong fyna selama ni..macam speech terima anugerah la pulak haha

sebenarnya fyna tak tahu kenapa setiap apa yang fyna buat akan menajdi masalah pada orang..

mula-mula pasal youtube..baca entry ni 
yang paling tah apa-apa bila samakan fyna dengan artis PORN =.=


ok done with that

now pasal tutorial makeup pulak

lepas buat tutorial..fyna dapat req

_____________________________________________________

ape kate kak fyna make up untuk doll eyes.. kan sknk teenagers giler make up mcm niey.. :)

And nak req. How to do your makeup & also tutorial for the shawl skali in the latest pics tu. With ur favorite shawl red+black. I loveee everything about it. Makeup & shawl looks gorgeous =D

kak boleh tak buat tutorial mcmane nak pakai eyeshadow brown lepas tu kan blend dgn black.mcm beautyxxxgoddes tu slalu buat dkt utube? pls pls pls :)

mekap for dinner plak. boleh?

nak request mekap macam Kim Kardashian...thanks sis!

n boleh tak nk request toturial makeup uyk smokey eyes???
ples....")

pandai awk b'mekap.but maaf nk kata sikit yg ni nmpk mcm over sikit..leh tak show me yg simple2..actually sy ni xpandai mekap pun.klau ada ape2 event pun suruh kwn yg mekapkan..hehe..pnh terniat jgk nk try2 mekap sndri tp tp tp sy xpandai lah.blh ajarkan? ;>)

fyna, try la makeup someone/kawan fyna ke yg kulit tanned sikit, sbb kalau kitaorg yang kulit sawo matang ni xboleh la nak guna warna2 mcm fyna guna ni, fyna putih sgt. saye request ni buatkan simple makeup for org kulit sawo matang plss. 

and etc etc
_____________________________________________________


then haters datang


_____________________________________________________

Sorry to say dat ur make up it too much,n please use others model.. sbb i tgk mmg melampau atau u guna model jer lah. eh,i rase u mcm over je. bukan ape kita same2 perempuan elok lah jaga sikit,kalau dah xcantik please jgn buat-uat cantik. kdg2 less is more okey.

 by the way fyna, kenape blend bnyak sngat eyeshadow? not pretty at all. just nk ckp muka u bertompok n still nmpak cela-cela di wajah that means bekas pimple u . x perlu make up tebal sangat nnti rosak muka.and seri wajah x naek kalau make up sangat tebal,cuba tgk bloggers lain yg buat tutorial make up,i tgk xderlah tebal sangat, laen lah u ngah otw nk g event kan,, kalau tutorial x yah pakai lah bedak tebal sangat lagipown nmpak beza sngat dengan tgn u tuu. :( org tengok pown nampak peliks.

see orang pown cakap suruh kau nipis2 je make up.jgn berlagak pro kalau kau x tahu ape2

BETTER JGN MAKEUP TEBAL2 ROSAK MUKA,BEAUTY NATURE OKEY,MUDA2 DH ROSAK MUKA

helow its not ur lighting ker aper.
i x ckp pown pasal muker u lg cerah ker aper.ni pasal muka u x soft nmpak jerawat okey !kalau u nak focus ur eye brow why put to much bedak kat muka? so nmpak sangat. once again don't blame lighting sbb muka u mmg berjerawat. n jangan make up tebal2 specially bedak or krim. buat ape nak sorok kalau mmg muka berjerawat.salam....lu pikirlah sendirik,perempuan kan kan

dah tukar model
booooooooooooo
loser :)


and etc etc
 _____________________________________________________

fyna tau skin fyna xdelah flawless..tapi skin xflawlesss tak semestinya tak boleh makeup kan? fyna nak tunjuk cara makeup je..then korang try la..fyna tak malu nak tunjuk muka fyna berjerawat ke apa..but if nak buat tutorial..kenala buat complete look dari mata sampai mulut kan?
foundation is a must la kan untuk 1st step..but haters macam tak bagi fyna pakai any foundation , bedak and bla bla..kalau dah namanya makeup tutorial tu..kenala buat complete lookan..haiyoo

and tak suka fyna buat banyak warna..banyak sangat warna la..makeup simple2 dah la
haish! agree dengan yang komen fyna di fb..dia cakap kalau nak buat 1 warna je budak sekolah pon boleh

ni makeup tutorial..banyak main warna la sayang.kalau makeup simple je semua pon boleh..baik tak payah buat tutorial kan? tengoklah req banyak makeup macam2 dari makeup natural kan?


click untuk baca apa yang di komen

baru fyna sedar fyna ada 99% yang sayang fyna and 1% yang tak suka fyna..



alhamdulilah

but now..fyna dah tekad berhenti buat tutorial..tapi bukan selamanya..mana boleh..fyna suka makeup kot..hehehe just untuk sementara..supaya keadaan reda sikit....tapi fyna kan terus buat..maybe fyna akan buat sekarang but upload soon..



and thanks kepada yang req..fyna akan cuba try buat as simple as i can..

i love you guys!

59 comments:

shiny2 star.. said...

good one!! ignore cik anon yg xde nama xde muka tu.haha.xde muka pastu xleh nk mekap tebal2 pastu nk kondem2 fyna..apakah?
fyna take ur time ok..then jgn lama sgt berenti tutorial..gian nak tgk tutorial dri fyna taw!! heheheheh..:D

Uchi kay-f @hmad said...

fokus pd 99% yg sayang kamu.........

Irma A.Wahid said...

babe~~~org klu nk berkata tu ade je...x puas hati mmg cmtu gayanye...sabar jela ye~~mmg x sume suke kite tapi yg syg tu lagi bnyk dri yg x suke...abai je..ape pun i keep support u ok~~even i baru je jdi follower u~~~

lyndamartopo said...

syg kak fyna!!!!!!!!! jgn dgr ckp org yg xske tp dgrla ckp org yg suke..hehehe

fqh.m said...

saya banyak belajar make up dari akak.nak keluar bukak akak punya video dulu..baru saya make up kak.kalau akau stop,,saya nak refer kat sape:(

yunie said...

kite x leh nk puaskn hati smua org taw.. ckupla kte leh puaskn hati kte sndiri.. abaikn yg lain.. hepy~~~

muLan mia said...

perghhhhhhh... klu kne kat mia ni, mhu menangis tak berlagu.. fyna.. ignore je mreka... just buat tuto, tuk spe yg nak try n learning.. yg nk kutuk tu, yg depa tgok tu sapa suh??.. hahaha.. sarkas betul...

Syafiqah Hashim said...

OHHMY!..teruk betol cik anon tu..sibuk nak kacau hidup orang kenapa..pika harap Cik Fyna tak patah semangat untuk terus buat tutorial lahh ea..

penghargaan sy untuk Cik Fyna...
http://pikalurve.blogspot.com/2011/08/bpp-tutorial-best-fyna-here.html

nuruashia ♥ said...

bunguksssssssssssssssss laa sape yg kutuk tu..suke suki je nk kutuk org..jeles laa tu..ignore kn dorang sys.. they are coward.. huh..

eiykaaayoii said...

i was love love love you (:

oshinz said...

heeee.. masalah la orang-orang yang kutuk u tu fyna. die jeles kot?! tapi still nak baca blog u.. tak faham ah orang-orang macam ni.

♛ Azie Azra ♛ said...

chayooo fyna! memang la natural beauty is better. w/out make up ke. tp kdg2 ad org nk blaja make up utk even tertentu ke. utk raya ke. sape tak suka. jauh2. tak perlu kutuk2. think +ve~

Anonymous said...

Kak fyna....jgn behenti buat tutorial.saya suke akak punye tuto okay.senang mudah nak ikut.to anony yg mulut puaka tu,back off!

HeziqaMushadadLee said...

Hey,blogger & vlogger kena terima all this kritikkan..cuba tengok good side of ape yg dia kate..kalau negatif side,takpayah tengok sebab dia pun same je..kekeke

psst : u know wht..kalau dia tak suke,kenape dia still tgk ur blog and tuto?

Zaza Zafran said...

ignore je lalat n langau tu...za suka sgt tgk tutorial fyna..u go gurl

Miss Ila said...

kite syg fyna :)
teruskan usaha murni anda

Mya said...

good one fyna! =)

just ignore aje komen2 xmembina tu n take it from d positive side okay?

ps: if fyna xmo comment box ni dipenuhi unwanted comments why not fyna disable aje comments from anon n buat approval dulu hee...

dugaan bulan puasa ni fyna, utk tingkatkan kesabaran =)

nor shazieyda said...

kpd si polan n polan:: kalo awak tak suka tayah tgok, tayah baca, tayah ikot, tayah ngata.
buat nyemak je..

to fyna:: keep it up.. ramai lagi yg kat blkg fyna yg sokong n suka cara fyna...

peace ;)

Anonymous said...

kak fyna, jgn risau.. ramai yg menyokong kak fyna... u're not alone. :).. kte mane mampu nak puaskan hati semua org.. so ignore je.. kte amik at positive side je okeyh.. :)


btw, sy bnyk belajar make up dr tutorial kak fyna.. senang.. dan sy dah tahu mcm mane nk blend kaler bnyk2.. :)

EKA AMIN said...

ignore jek..manusia memg tetp ada yg asyik xpuas hati kat org.. jnji kita xkaco dorg da..buat utk yg 99% tu ekk..:)

Jiejah Gorjes said...

yeahhh 99% lebih bernilai dari 1% so fokus pada 99% ye awk... (^^,)

Naddy said...

ehhh ramai je yg suka kot dgn tutorial fyna.. im 1 of them.. slalu je tgk if ade tuto baru.. psl skin ke apa ke, ehh jgn kisahkn apa yg anon tu ckp.. she's pathetic! just go on dgn apa yg fyna suka.... ahh abaikan sahaja mereka! tabah tabah!

farah atikah said...

those niggas jealous dgn akak laa. dats y dorg cube nk jatuhkan akak mweheheh ;)

Anonymous said...

soalan: kalau tak suka knape nak baca entri fyna n tgk tutorial fyna? pelik x?padahl klu dorg x tgk pon xde efek kot kat dorg..tapi sengaja nak tengok. nak tengok jugak2, pastu nyampah kat org tanpa sebab, tambah dosa, membusukkan hati sendiri, menyakitkan hati org lain..

Kalau tak suka jgn tengok, jgn baca. Kalau tak suka, pedulikan je..

So, moral of the story dorg ni minat kat fyna kot tp dlm ms yang sama sakit mata pasal x boleh nak mekap or wat tutorial mcm fyna..

Manusia zmn skang..ahahah..Sabar bnyk2 ye cik fyna, nak2 pulak bulan pose nih

fifitiez said...

eee..x fahamla diaorang ni.kenapa ada yg mulut jahat camni?kalau i,yg i tak suka dan tak perlu tengok (cth cam tutorial shawl tu sbb i bkn islam),i tak tengok.takde pulak i nak mengutuk segala.blockkan ajer org gini..buat sakit ati n sakit jantung jer sis..

Nzyrahun said...

xpe sis nazyrah suka tutorial sis :)

Hiddy Asri said...

Don't quit tutorial because of the DUMB PEOPLE's comments..You do tutorial because you love doing it. If you stop, it's like you stop because of other people, not because you want it to be stopped! Everyone has their own way, and so you are!

dira said...

Hmmm. What's wrong with the haters lah? Tak suka jgn tgk. The conclusion is, org akan sntiasa dengki dan tak puas hati dgn kita. Saya suka sgt tgk sis pnya makeup tutorial. Sbb apa? Sbb sis buat sng, simple and sesuai dgn kulit org msia ni. Brg2 yg digunakan pulak affordable & sng nak cari. Saya pun tgk jgk bubbzbeauty & Michelle Phan pnya makeup tutorial. Tp drg tu guna product yg agak tak affordable kalo kat msia ni. Kat sana mmgla murah sbb matawang drg tgi. Plus, diorg pnya cuaca lain dari kat msia ni. Kdg2 tu makeup drg ssh nak ikut. Tanyalah mana2 makeup beauty yg pro, tipu kalo drg x makeup tebal.the difference is drg just buat spya nmpak natural je. Cuba pegi MAC or Bobbi Brown store. Then suruh drg makeup kan krg. Trust me, its the same step mcm sis fyna buat. Makeup basic semua sama x kshla pro atau amatur.

lovecandysweet said...

ape masalah haters 2.. skati lah na make up cmne.. lain org lain care make up die.. jeles ta dpt blend bnyak warne lah 2.. --____--

-iNtAnAdiA- said...

memang susah nak senangkan ati semua org

for me, just wat je benda yang kita suka

this is your blog not theirs

some quote from Kurt Cobain
"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not"

nur yasmin said...

sabar ye fyna. nak2 bulan pose ni. btw, suka tgk cara awk handle masalah xde maki hamun even apa diorg ckp tu mmg sakit hati. :)

zOeY zAu YaH said...

abaikan saja.terus buat apa yg kita rasa ok.mekap 1 kaler baik x yah buat.sapa pun reti kan.pastu bab kulit muka.bkn semua org ada kulit perfect.saya pun kulit byk cela.and bedak tu..skang mmg kulit muka byk yg cerah dari tgn..normal dah..saya pun sama kot..so abaikan saja.

azurin ramli said...

rilexlah fyna.tak kenyang dek puji dan tak mati dek keji ^^

chenta_anggur said...

aloo dear..bwat laa...peduli la dorang..drnang say cm 2 kat u mybe drang xsecantik u..thts why drang jeles thap ap ntah...ap mslah drang..ad kcau muke drang ker..??huhh.. u just go on with ur ttorial ok..so kalu drang xsuke so xyah la nak tgkk..huhh i always support u dear..keep it up..^^,

Aida Azryn said...

pedulikan je org camtu. xpayah ambik ati pe yg dorang kata. u teruskan je niat utk wat tutorial tu. ramai yang sokong u kan?*termasuk i. hehe :)

Sokong kata cik zoey zau yah. :)

aizadalias said...

alalalalla..merajuk plak dia ;p

fara anak abah said...

abaikan je fyna.bia dorg penat marah2 n kutuk2 org.x luak kat hidup kite pon..org req,fyna buat..klu dorg ske,dorg ikut..klu x ske,xyah ikut..klu nak komen berhemah,alhamduliullah..klu nak mngutuk komen tah hape2,bia je..tengok kan je dorg tu jadi penat n pening kepala kutuk2 org..n mana tau,kita somehow tengah gelak ketawa bahagia ng org tsayang kan..=)

Sabrina said...

kalau nk kritik ada cara die..bukan kritik cm tu...tu name nye jelez...
dh dh...fyna...buat bodoh je ngan org cm tu..weh..tlg la...malu la... tgk youtube tutorial dari org2 luar cm US or UK ke...sokongan dieorg dpt sgt membanggakan smpai dieorg leh jadi YouTube partner... come on la..kalau video tu ke ape ke mngganggu pemandangan korg(haters) yg g tkn klik play n sanggup tunggu video tu loading n tgk knape.... ramai sokng fyna...dh...teruskan ape fyna suke k! <3 <3 <3

bantal said...

ape2 pun bantal suka fyna mekap best blog fyna....tips fyna bagi pun best mcm kena dgn muka bantal he..he..tq..fyna...tips kurus2...menjadi...

Kasih Tercipta said...

jgn d lyan sgt org mcm tu..maybe she not pretty kot..tu yg kutok2 tu..sabo je ya kak fyna...cool chill wht u doing now... :) i LIKE!!

Anonymous said...

sedihnye entry ni,
cik anon mntak tisu kat kipas susah mati fynna leh x? sedihhhh

Anonymous said...

fyna just abaikan aje diorang yg asek2 komplen xpueh ati..apa muka diorang tu halus mulus sgt kew? go fyna go

orang orang said...

jujur aku cakap aku tak suka kau.
aku tak suka kau tapi aku masih follower kau pasal ada informasi kau bagi tu kadang-kadang berguna.
cuma aku tak suka cara kau approach dan cara kau react dekat orang yang bertanya dekat kau.
kalau dah famous memang lah akan ada orang macam aku, live with it.
tak thrill lah hidup kau kalau tadak orang macam aku.
mungkin post takkan wujud tanpa orang macam aku.
rileks sudah. selamat berbahagia & berpuasa. bye.

zulaikha said...

selagi bernama manusia, mulut tidak akan berhenti dari berkata-kata tidak kira samada yang buruk atau yang baik. Takpelah, u take your time. nanti buat lagi tutorial. I juga suka dengan makeup cuma takde keberanian nak buat tutorial segala sebab takde keyakinan untuk tunjuk muka.hehe. sabar ok ;)

fyna said...

cik anon : baiklah..i akan cuba ubah apa yang tak ok..thanks sebab tegur i.. =)

ndismail said...
This comment has been removed by the author.
ndismail said...

jgn dilyan hater tu kak fynna... dyana der bcer buku psikologi nie, biasa nyer HATERS nie terjadi sbb diorg x bleh wat per yg kak fynna wat... diorg jeles sbb diorg x cantik mcm kak fynna, pendek citer cemburu ngn per yg kak fynna der, ...bg diorg, diorg lh the best so x de sper yng bleh challenge ngn diorg, tp ble dirg tngok blog kak fynna diorg rse mcm diorg nie dah dkalahkn oleh kak fynna... ahakz.. kak fynna nak wat per tu adalah hak ka fynna, so haters tu saper nk ckp mcm tu... biasa nyer diorg nie der msalh ngn ati diorg sbb tu arr nk merendah2kn kak fynna.. dun give up kak fynna, just ignore jer diorg nie... dyana ske tngok blog kak fynna sbb dpt byk tips dr kak fynna, especially kak fynna nyer tutorial sbb easy nk follow steps nyer... hehehehehe...

Alynn Virtue said...

Kak fiena jangan tergugat dengan comment yang tak munasabah tu coz ramai lagi yang sokong kak fiena :)
lagi satu maybe dya jeles dengan kak fiena. *orang jeles memang macam tuu. (:

Huda Luna said...

dear fyna,

satu je resepi i nak bgtau u pasal nak handle semua anon yg sakit bontot ni. u tutup je anon komen dan abaikan diorang. jgn amik pusing lgsg. blog kite suka hati kite la kan nak buat ape nak tulis ape as long tak kacau org lain. anon ni lg die benci sbnr nye lagi dia suka dtg blog kite. sbb dia sakit hati tgk life kite. so fyna sayang, abaikan diorg k. =) i will always support u!

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

ala HATERS nie senget sebenarnye diorang jeles


mmng lumrah kan org cantik org kuat jaelous and bnyak haters


diorang jeles lihat kesempurnaan org lain sebnarnye


diorang tak de ape yang #orglainmiliki
sbb tu la dia senget


alamk =_='

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

haters nie lebih kepada


senget

yes senget


muahahahaha


tak de keje

keje dia CARI KESLAHAN ORG LAH BUAT nye


mmng senget

PiNky@hEarT said...

org macam tu memang sakit kot.. sadistic..xde keja nak sakitkan hati org lain.. fyna just pk +ve k.. kita manusia ada yang suka, ada yang xsuka kita.. kalau komen2 tu elok dan mmg kita salah, take it as nasihat. kalau sah2 mcm sampah, tolak tepi.. tak berbaloi fyna sedih psl tu.. prove to them yang diorang tu tak bg efek pun kt fyna.. diorang ni bkn apa, mmg niat diorang nak sakitkan hati org lain, then bila org tu dh sedih, mkn hati, lagi lah diorang suka.. so jgn layan diorang..buat mcm diorang xwujud.. =)

mirmo zibank ( memey djokam ) said...

err ,. buoknya pangai pompan tu .. adess , kalo jeles ckap la an .. relaxx jewp aku tgok fyna wat vc makeup die an , da la korang yg duk ngutuk , hebat sgt ke care korang make up , ni bkan nak say korang tu bodoh sombong la an , da mmg mcam tu ak nengok , da kalo x suke , blah jewp la .. nak bg tgok comment korang yg x hapa2 da tu , kitorang kat sni lg menyampah kalo nak tahu sebenarnya , kalo korang nak wat dosa , pls .. out from this coz i know fyna ikhlas nak aja org yg2 betul nak blja bukan cm korang , smpah masyarakat betul .. name jewp pompuan , x reti budi bahasa langsung an .. korang xyah la nak buang mase jewp nak comment x tntu psal , korang jaga jewp tepi kain korang sudah la , aku ni bukan ape la an fyna , aku sbnarnya nak celoteh ckit dak2 yg jeles sgt nan kepandaian & kreativiti ko tuh , adess .. muak da tgok comment dorg tu , jeles plus edik la an , sebok jewp .. hehehe , up2 fyna , abaikan jewp dak gilak tu , whahahahaha ( aku lak terlebih sudah ) terbang da budi bahasa , whahahaha

tyn (: said...

Kak Fyna , ignore lah itu sume fucker . haha . Dyorg jeloss kot . btw , sy baru jea walking di blog akq , and sy tros in love lahh dgn blog akq and cara akak . act sy bukan suke make up -.-' tp akq buat sy suke . KDah . malu pulak rasenye ~heeee

awesomeME said...

salam kak fyna ;)

sdh sy bce cmnt2 haters tu. klau sy, xtau lah ape akn jd sbb sy bkn kuat sgt. xsdp hati ble org ngate kte kan? kak fyna, sy cdgkn kak fyna jgn lyn depa. depa klau dpt tau kak fyna tulis psl depa dlm post kak fyna, lg depa sukekn?

btw kak fyna, sy mmg jnis x pkai make up, tp sy ade bljr jgk cara kak fyna make up. even sy suke yg simple2 je, sy xksh pn kak fyna uat tuto make up tebal ke ape ke kan. sbbnye, stgh org suke mcm kak fyna uat, stgh org tak suke.

lagi satu, heyyy sape kate kak fyna tak cantik?? sumpah makhluk tu jeles ngn kak fyna. kak fyna tlg la jgn pcye dia tu. sbbnye dlu sy pnh share blog kak fyna kat kwn sy, psl satu post yg mnarik hati sy ;) ble kwn sy bukak, kwn sy ckp, WAHH CANTIKNYA BLOGGER TU :) see?

ape2 pun kak fyna, pls pls jgn stop uat tuto especially tuto pkai SHAWL. pls. sy byk bljr pkai shawl dr kak fyna :)

wasalam

Alya Arissa said...

pelik juga org mcm tu..sbr je la..sis fyna ttp ici sokong sllu tau..sbb sis fyna byk tlg ici bab2 cntct lens,mekap n shawls ni..huhuk...suke..^^

huda sidik said...

nk wat tutorial bkn hanya utk org yg kulit cntik je..mcm ne plak yg kult diorg x perfect...diorg nk jgk nmpk cntik..at least, k fyna bg guide utk diorg mcm ne nk make up kn??x smstinya, kne ikut 100% ape yg k fyna buat...mayb, bley krg2kn ckit ape yg over 2...open minded ckit la...=)

jeemansor86 said...

salam.. saya nie new readers untuk blog fyna.. tapi saya suka sangat dgn toturial yg ditunjuk oleh fyna.. saya nie suka sangat bermake up.. kdng2 bila pi pejabat.. tahu2 lah mulut org kan.. tapi saya peduli apa.. lantaklah.. skrng saya duk mencari kursus untuk personal diri.. nak improve lagi.. slma nie dok make up2 sendiri jer... tapi alhamdullilah.. menjadi.. malah ada rakan2 minta saya mekapkan kalau untuk event.. tapi iyalah teknik pun tak banyak yang tahu.. juz basic2 untuk sendiri boleh lah.. semoga fyna terus buat toturial ok.. abaikan jer haters the gang tue.. orang kalau nak mendengki mmg ramai fyna....

moshimoshi said...

nak commect juga, orang yang kutuk2 u tu kulit cantik sangat ka. . tak payah nak menganta orang, biar muka tak csntik tapi hati bersih, ni muka saja macam kapas lembut, hati macam batu laut penuh dengan lumut. benci dengan orang kutuk fyna. i yang over, hahaah. lepa jeles tu u pandai make up then pandai pakai shawl cantik cantik kan. biar la, jangan stop teruskan sampai bila diorang nak kutuk. at least diorang tiru juga gaya tudung and make up u. :-)