Wednesday, July 20, 2011

wednesday's quick tips : Foundation too dark? How to tone it down?


this colorstay foundation color warm golden ( click this for my review)  
1 tones dark from my skin tones..
and its pink base..mine is yellow undertone

what i do to tone it down?
should i buy the lighter one? and throw away this one? NO!

i mixed it with alas bedak form sari ayu (wait for my review)

alas bedak form sari ayu has yellow base..mixed it with colorstay foundation 

its turn great! close with my skin tone

till then

tc guys!




13 comments:

sarah mohamad said...

dua2 tak pernah guna. tapi lipstick revlonnn punya memang besttt

cik chinta said...

saya suke sesangat review2 ni...lop u..

Erra Kyra said...

owh ni rahsia nya FYNA CUN!^^








go~go~gurl!=D

fifitiez said...

saya guna alas bedak sari ayu ni.seri pengantin..boleh tahan jugak..

O'gosh said...

another gud tip....thanks fyna...

nuruashia ♥ said...

wow..ske2..nty tunjuk tau sys :)

i'm ezza haniza said...

sari ayu tak sesuai dengan saya!bercapuk capuk..hahaa

Mrs.Chubby::. said...

i penah dah try yg sari ayu nyer.. memang best, lama dah x pakai, c0z dulu selalu beli kat maidin,.. najk kene cari balik nih.. any way fyna cantik la.

angkasa said...

sys fyna pakai foundation dgn yg sari ayu tu xrasa mcm panas eh?make up cair tak bila kena chya matahari?

muhamad hanif said...

kenapa saya bukan wnita,

kalau tak mesti boleh cuba tutor ni.


HAHAHAHAHAHHAHA

Voe said...

Great tip, thank you for posting. You are very pretty by the way and you have a wonderful blog! I will definitly return to read more of your posts and I wish you all the luck in the world with it!

All the best,
Voe.
_______________________
http://lipstick-and-pearls.blogspot.com/

Mya said...

xsaba nak tunggu review ni hihi =)

Yasmin said...

saya pun pakai alas bedak ni...sebab most bb cream terlalu cerah.. saya pakai gabung dengan bb cream yg maybelline :) sesuai skit dengan muka kulit melayu :P