Sunday, July 10, 2011

tutorial : soft smokey pink

assalamualaikum


this is my first my video makeup tutorial..so of cos la ada cacat a bit here and there..so sorry..im stil learning how to make a good video..but this is ok la kan..hihihi

act video ni panjangggggggggg..so fyna lajukan supaya pendek sikit..

this tutorial tersangat senang..fyna rasa if korang dah tengok mesti korang boleh buat punye..insyallah

kalau korang nak soft kan sikit..korang boleh tukarkan black eyeshadow dengan brown eyeshadow..tak pon korang kurangkan sikit black eyeshadow tu  =)

cara fyna makeup kalau boleh nak sesimple yang boleh




fyna guna :

biore face milk sunblock & makeup base
revlon colorstay
naturactor as a concealer
beauty basic maroon eyeshadow
elianto pink, soft pink, black eyeshadow
maybelline gel eyeliner
avon supershock mascara
silkygirl lipstick






any req for makeup tutorial? boleh komen fyna..fyna akan try buat...

good luck!





31 comments:

rNesZaiNe said...

Nice one ^.^

nurzakiahothman said...

sumpah cantik!
pandai fyna make-up ehh.
i loikeeee it.tmbh muke yg cntik gitu.lagi la tmbah serinya..

ENCIK TIKUS said...

lama dah tak singgah sini.. tengok-tengok dah pakai tudung... alhamdulillah..

Ain SSB said...

Kak Fyna, why are you so beautiful? Selalu ain try eye make-up, mesti tak jadi & then give up. huhu.

Btw, muka akak dari tepi macam Thai actress ni, Ploy Cherman :)

IEQAH said...

Pretty ^.^

sarah mohamad said...

cooomel! fyna, kalau kita guna elinato punya eye shadows kan, kaler dia takkan hilang ke? maksudnya, pas lama2 muka berminyak bagai, kaler tuu tetap dekat mata ke? paham tak? heheh

Najlaa 'Aqilah said...

this make-up thingy is like your 2nd nature :)

fyna said...

@sarah tak hilang pon i pakai =)

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

adoreee again ^^

cik chinta said...

holaa...rindu kat entri fyna..g mana?

Izzul Amir said...

uwaa !
jadi mekap artis ! ahha
suke laa ur new headep :P

chenta_anggur said...

chantek!!~~ make up i nnti yer..hehe

Anonymous said...

salam fyna! cantik okay:)
u pandai make uppppp i love it!
fyna,u guna naturactor kod berape? and ok ke that product?
-sya-

fyna said...

@ sya fyna guna code 140..ada fyna review pasal naturactor..=)

lovecandysweet said...

kak fyna.. cbe buat tutOrial doll look.. mcty kiut! ^_^ sbb rmay teenagers skrng adore nan doll :) so pertimbgkan ea akak gOjes. ^_^

Aida Azryn said...

wow! centik! siyes! ;)

fifitiez said...

fyna,saya nak request satu tutorial la..nak mekap style korean actress tu.mekap yang nampak effortless,tapi muka cantik dan kulit nampak smooth sangat.memang ada kat youtube tapi rasanya kalau fyna buat,mesti fyna buat yg senang jer kan?saya ni tak larat nak habiskan berjam-jam untuk mekap.thanks dear!

♣dya aien♣ said...

cantekkkkkkkkk!
gud gud..
thanx sbb jd ticer ajr mekup mekup..
hikhikhik.. ;)

Pip said...

Sis Fyna.. Canteq..
Ajarkan Tok Smokey eye plak bleh >,< ..

candybiru said...

cantik nya warnaaaa..cuba biru plak..ngeee..

Mie Hishamuddin said...

feewwiit~ menggoda gitu =) like2!

PiNky@hEarT said...

cantik! btw, suka bc product reviews dr fyna sbb brg2 tu semua affordable.. =)

O'gosh said...

cantik...

Mya said...

cantik! nti nk cube =)

GnieSyazni SSC said...

Cantik cantik..Fyna..kalau boleh nak tutorial makeup simple yang sesuai dengan cuaca panas negara ni =)

Lens tu nampak menyerlah...cantik sgt..brand ape eh Fyna?

nor ain said...

kak fyna...cantik sgt style ni..sy nk request akak wt make up utk smokey eyes boleh x??pink smokey ke...da tgk byk dlm youtube tp cm complicated, ssh nk ikt..harap kak fyna x kberatan.... :-) kak fyna always cntik...

EZAN IDMA said...

mata cantik :)

dira said...

Hello sis. I love it! tambah2 lagi saya mmg tga cari this look. I have dinner next week sooo I hope to achieve makeup yg cmni. Sooo, saya harap sgt sis tlg bg code for elianto eyeshadow tu blh x? I would really appreciate it. And beauty basic tu blh beli kat mane?And saya mmg da lama nk request a makeup look which is brown/bronze smokey eyes for my graduation 2 minggu lagi.

fyna said...

@dira.. i hope you see this.. =)
beauty besic sis dapat as a gift..so idk beli dekat mana..sory =)

and the code for elianto eyeshadow are:
Sheen Shadow :Lady Pink 3209022916
Vibrant Shadow :Hot Pink 32054G0014 & Ivory Black 32054G0030

for yang beauty basic tu..
boleh guna elianto punya eyeshadow jugak..kaler
Vibrant Shadow :Plum Wine 32054G0029

Pearl Shine Shadow :Princess Plum 3209021971

http://elianto.biz/products/colour_studio/EyeShadow.html

bronzesmokey eyes look sisi akan buat next week sebab this week natural makeup/korean look

hope its help

sis try cari your blog but couldnt find it..so i hope you will read this =)

dira said...

Auwwww, sis you're so sweet ok! Thanx for helping me :)
I appreciate it so much. Haa, pttla. Saya pn x prnah guna beauty basic ni. Selalu guna elianto coz they have a wide range of colours dan sgt affordable. Sis pulak pakai elianto nk buat makeup totu ni soooo lagilah sy suka. && about the tutorial tu it's ok. Take your time k, sis. Sis rep yg ni pn da cukup bgus utk saya. Hehe. oh, iloveyousomuch! Keep up the good work. ^^

nadzirah razalli said...

serius cantik !nk jugak try,tp ssh je..