Sunday, July 17, 2011

tutorial : simple makeup + korean look ( my version)

assalamualaikum



 so hari jumaat dengan gigihnya fyna buat jugak tutorial..sorylah video agak gelap..hehehe sebab fyna buat pon pukul 6.30petang..dari pagi fyna tolong mak siapkan makanan untuk sedara fyna yang bernikah..so nak tak nak kena jugak buat..dah janjikan..plus hari sabtu fyna ada hal..so kene buat jugak hari jumaat..


doakan fyna banyak duit so boleh beli videocamera terus! =P


this is the result~!
fyna tak tahu lah korang suka atau tak..but this is my everyday look pergi kerja..senang, simple..

fyna guna

moisturizer - aiken
eyeshadow yellow from silkygirl
elianto Sheen Shadow :Lady Pink 3209022916
maybelline black gel eyeliner
elianto curl lashes
brown pensil eyeliner from beauty basic
silkygirl blusher no 01 romantic
avon lip balm
silkygirl moisture gloss lip color no 01 pretty nude

(yang kaler pink fyna ada review..check the review prodcut list ok)

makeup ni less dari 5minit pon dah siap..even kite pakai sikit je..muke kite still nampak fresh and natural..tak terlampau over..

for that shimering korang boleh skip if nak muka nampak lebih mate ye..fyna just suka2 letak je..hehe fyna pon jarang pakai shimering pergi kerja else kalau nak jejalan ok lah

if nak lebih simple korang just pakai 1 je warna..macam fyna selalu fyna pakai warna yellow dekat atas and bawah mata je...dalam video ni fyna letak 2 warna sebab nak bagi nampak cantik sikit..

owh btw for this look fyna tak letak eyeliner di bawah mata sebab nak nampak mata lebih soft..and mata sepet ala2 chinese gitu..hehehe....but depends la if korang dah biasa letak eyeliner bawah mata..buatlah..and ganti dengan eyeliner warna brown..if black nampak garang sangat =)

jangan gelak pulak tengok muka fyna tanpa makeup dengan eyebag and  lingkaran bawah mata yang agak terok! haha..ni video ke dua..yang 1st dah setengah jalan nak siap tiba-tiba camera hp terpadam T.T so cuci semua makeup then buat sekali lagi =.= so maybe the eyeliner tak hilang so jadilah lebam mata yang terok..fyna cuci makeup rushing ni sebab matahari dah nak turun =.= fyna perlukan cahaya!

ok dah panjang lebar fyna bebel..sekarang tengok lah video pulak ye







17 comments:

i'm ezza haniza said...

sangat sangat impress lah!

Jiejah Gorjes said...

haaa suke suke sgt simple n pantas..tak yah bawak beg make up beso2 hihihi pedas telinga ni sik kena perli ngeee

Sara Cullen said...

huhu mata sy susah sket lah nak pakai mekap...sebab sepet..so, kalau pakai celak, bila bukak mata, dah xnmpk celak tu..cam tak pakai je..mata sy monolids..T_T

cikBearBear said...

comel !! suka korean makeup ..simple je... :)

Nana Ichigo said...

lawaaaaaaaaaaaaaa :)

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

i slalu jeles dgn kecantikan u sis. &.* Keep it up ;)

Halusinasi said...

simple dan cantik...Triple LIKE!

nanti nak cuba pakai eyeshadow pink. selama ni pakai coklat je...

♛ Azie Azra ♛ said...

hehe. time raya bule cuba. skank masih belum ada masa :D

sarah mohamad said...

boleh try ni fyna. macam simple gilerr dan less time utk mekap ni hehe

Nadzirah (jiah)~ said...

awesome! i adore u sis.. u're so pretty~ :)

Enuni Hanim said...

Hye, nk tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hijab-intrend blogshop.

Kami ada menjual shawls yg superb cantik. The latest one is, custom made shawls yg mmg cantik dan berkualiti tinggi! Tak menyesal punya. hehe. btw thanks ye!

angkasa said...

waah suka suka make up tak nampak heavy kann.nmpk mcm simple and natural!double like!

Tiera said...

awk..like style ur hijab..de x tutorial hijab yg cm awk pkai ni??

GnieSyazni SSC said...

sukerrr...thumbs up Fyna =) simple n cepat..Thanks

O'gosh said...

hehe...akak mekap lagi simple dari fyna..tapi rasa nak tambah plak sikit sebab nak nmpk korean look walaupun rupa melayu haebh...hehe..thanks fyna..sangat cantik...

shiny2 star.. said...

hehehe..:) mmg simple..x payah nk sarat2 kan mukan.:)

Erra Kyra said...

WOW!!cHAIYOOOKK!!









cun tuuu~ sy pulak suke buat smokey eye...=P