Saturday, July 2, 2011

tutorial : my everyday hijab style tutorial

assalamualaikum


ramai yang suruh fyna buat tutorial cara pakai shawl macam ni..act fyna dah pun buat tutorial untul shawl style macam ni..so maybe sebab fyna buat guna pashmina, and yang fyna selalu pakai guna shawl biasa..so maybe ramai yang tak perasan..

fyna ada buat 2 shawl..1 shawl pendek dan 1 lagi shawl panjang

fyna guna shawl yang biasa..so fyna harap korang suka lah dengan video ni..owh btw lighting video ni sangatlah buruk..gelap..fyna just record video guna camera telefon tau..ekekeke

video ni a bit darker but still boleh nampak fyna..anddddddddd
this is 1st time korang akan dengar fyna dok pot pet pot pet dalam video ni..
kalau tak dengar tu sory lah ok =)

picture tutorial:

1 : bahagikan panjang pendek



adjust dulu nak tengok pendek mana kite nak ( refer to video)


 2. pinkan


3. pusingkan lagi..


4. letak atas then letak pin both kiri & kanan


5. result ( korang adjust tahap labuh tudung depan ok?


6. pandangan belakang


maybe ada yang cakap pendek la..singkat la..act cara ni boleh adjust nak singkat ke labuh ke ok?
sebab shawl tu boleh ditarik2..

 the video






good luck!

end for now 


25 comments:

BeloG MTT said...

Cantekkkkkk.... :)

ღ p!nk veLvet ღ said...

i put on high volume, but cant hear anything, nape erk? neways, still bole phm, hehe~ tenkiu :)

Ena.Adrina said...

kenapa fynaa niee cantikk sangatt haa :)

misz anis said...

yeay!!!boley try g dating esok...thanx k.fyna...u always gorgeous!!!

sya fieqa said...

tq fyna gorjes!
;)

sya fieqa said...

tq fyna gorjes!
;)

HaFizaH aYu said...

gojes la..nk try la nnt

Illiana Hidayah said...

gojes! dulu memule try xjadik..skrg dh jadik..hehehhe

nuruashia ♥ said...

finally ehehehe

EZAN IDMA said...

nice :) tq :)

★ Gadis Merah jamBu★ said...

T________T


comel lah sis

Nurul dot..dot..dot said...

nurul baru 1st time buat tutorial video..jemput la singgah blog nurul tengok ^ ^
[VIDEO] SQUARE SCARF INSPIRED BY HANA TAJIMA

MDY said...

prettyyy ;D

Farhanah Mokthar said...

i wrote u in my entry.
harap sudilah tengok ya :)

nurzakiahothman said...

ermm..boleh x cadangkan fyna put more than 2 post in every single page?
it's too hard sbb asyik kene klik kat older post je.
okey,thanks..harap jgk kecik hati yer.bg cdgn je ni.

aizadalias said...

boleh tuju lagu =P

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana pernah try pakai macam nie ,. tapi xselalu ,. heee

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana ^^

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/amalan-pemakanan-rasulullah.html

Haslinda Ariffin said...

salam fyna..
leh tak tjukkn cara pakai shawl yg ade bunga timbul tu?

chenta_anggur said...

u sangat chantek ok!!

Haslinda Ariffin said...

ok kak..thanks tau..
t bile sy dah berjaya pki shawl cm cr akk tjuk..sy tjuk kt akk...hehe
ahd ni insyaAllah akn pkai shawl tu..

Mama Gee said...

tq fyna for sharing..
mama skrg dh pandai lilit tudung sytle loose yg fyna ajar dulu.. :)

sarah mohamad said...

yg ni memang berkenannn giler tau tak! hehe sorry dah lama tak jenguk blog ni. mood nak blogging ke laut sehak cuti ni hehe :D

Tan Pei Teng said...

its great! :)

grawwrbabe. said...

cantik nyee.... nak try laaa. heheheh :)

myrae kiroro said...

thank's fyna..nk try..=P