Sunday, July 24, 2011

Tutorial : Basic Smokey Eye Tutorial

assalamualaikum



Basic Smokey Eye Tutorial

what im using

face
aiken moisturize
biore face milk sunblock + makeup base
alas bedak mustika ratu
naturactor

eyes
elianto safari eyeshadow - soft gold
mac 120 pallate - brown,black,grey+black
maybelline gel eyeliner
avon supershock mascara
elianto pencil eyeliner

cheek
kiss beauty 14 baked blusher

lips
elianto Lipliner glossy pencil - Smokey Grey
elianto Shine up Lipstick - Earthy Brown 

contact lense
puffy grey 3 tones 
buy here http://www.facebook.com/angelic.shoppe






makeup ni just basic smokey eyes.. sangat senang..korang boleh tukar warna pink ,blue or whatever color that you want pon boleh =)

fyna lajukan part yang senang and slowkan part nak buat mata tu..so fyna harap korang suka lah..hehe


pipi dengan lips fyna guna warna natural and soft sahaja..sebab mata dah berat kan..tak nak bagi orang tengok muka kita pon berat..hahaha..so atas dah berat, bawah light2 je =)


owh btw kali ni fyna guna camera digital untuk record..and quality tak la bagus sangat but 50kali better dari yang dulu hehehe tapi tak taulah kenapa bila edit video..video tu macam tak clear sangat..=.=


ada tak software untuk edit video selain window movie maker?

so enjoy!

 





till then
tc guys!


30 comments:

Aida Azryn said...

wow! ohsem! thx sharing. ;)

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

superb cute !

yuna icha said...

fyna, contact lens pakai jenis ape tuuu???

Zharif Azis said...

wowww , ohsem =D

ღ p!nk veLvet ღ said...

wahh~ chanteqnyer fyna ... suke fyna pakai turban (eh! turban ke namenyer?)

azalia hjsalleh said...

tq 4 sharing this. suka sgt make up nie

Anonymous said...

hmm fina nk ckp pipi ke?cheek sbnr ny ejaan y btul, bkn check :)

syikin ^^

dira said...

Thank you sis for sharing this tutorial =)

hnyyCHA said...

cantik,dah ade tutorial camni pun. tk yakin lagi. sy bole buat camtu ke tk. hehe!

cik chinta said...

sebijik cm yuna da muke

bella luna said...

thanx sisi for sharing.. brguana sgt. huhu sis blaja make up dekat mana?

nurzakiahothman said...

seperti komen yg lepas,sy nk ckp fyna gojesss!!.cntik n pndai makeup!

syafieyka_ff92 said...

bole la try pas nie..
thanks coz sharing..
sharing is caring

fara anak abah said...

jom join cntest saya?

http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/07/contest-saya-suka-dan-saya-komen.html

Jiejah Gorjes said...

smokey eyess wow cantekkk nk try la

Halusinasi said...

kak fyna, cantiknya! suka mekap ni, simple. teringin nak buat satu, tapi kne la beli colour palette dulu^^

Mama Gee said...

shanteknyaa fyna...
owhh i wish pandai makeup like fyna...huhuhu

ZURAINI said...

sooo nice! nampk dramatik gle kot..hee

Chikova_Araishii said...

1st tyme jmpe belog ney,
gojess ouhh mu fyna ;)

thecottoncandystation said...

fina comel sangat pakai shawl, jom tengok shawl comel2 dekat http://thecottoncandystation.blogspot.com/

area sungai petani ja, boleh COD harga murah ja :)

Nurul dot..dot..dot said...

lawa ^ ^

fqh.m said...

kak fyna..thanks sharing:) nak try la wat:)

angkasa said...

sis fyna!!!!sukanya mata mcm tu.even nmpk berat kat kelopak mata.ttp cntik tau!

chenta_anggur said...

sygggg..sgt gorgeous ok!!~ luv ur eyes..

Mya said...

fyna, sangat cantik! ^o^

Ena.Adrina said...

cantik nyaaaa!

myraixorra said...

subhanallah ! cantiknya awak.. hehe :) thanx 4 sharing :)

Marfatin Riko said...
This comment has been removed by the author.
ira azmi said...

cantik2... t nk try la tq fyna :)

EiZaRaZiErYa said...

gune la adobe premier..boleh edit video lagi gempak..tp klw xbiase mybe rase susah ket..movie maker tu biase je..