Sunday, July 31, 2011

tips diet time bulan puasa (kena baca sampai habis)

assalamualaikum

entry ni siapa yang nak kurus and tanya fyna pasal product kurus..kena baca sampai habis..sampai habis ok?

if korang tak baca sampai habis..korang akan keep asking fyna macam pasal BIOGLO BODYLITE

pernah tak korang baca entry fyna pasal BIOGLO BODYLITE ? baca habis tak? ke tengok je bende tu and tengok gambar fyna kurus terus nak beli?

ok..bukan fyna marah..bende ni bukan main-main..maksud fyna..korang nak beli..harga bukan 20sen je..tapi dalam RM 40 lebih..kalau tak jadi nanti korang cari fyna pulak..

tambah nak dekat raya ni...bertambah banyak soalan pasal bende ni nak beli mana

time puasa fyna tak galakan beli benda ni

kenapa?

benda ni tak bagi korang kurus pon..


benda ni just untuk orang yang betol-betol rajin! korang kena buat senaman yang mengeluarkan peluh..tak kisah la senaman ke..berkebun ke..kemas rumah ke..apa2 lah yang mengeluarkan peluh..barulah benda ni working..
dia akan bantu keluarkan peluh 2 kali ganda..and at the same time bakar lemak-lemak kita


if korang nak pakai lepastu tido or duduk goyang kaki and harap korang akan kurus..dalam mimpi je la korang kurus..sebab sia-sia sahaja korang pakai..buat habis duit je..sebab fyna pernah buat macam tu and pernah nak buang benda ni

_________________________________________________________________________________

kalau korang jenis malas or tak sempat nak buat senaman fyna suggest korang beli

RM24.00
beli dekat kedai-kedai

dia ada 5 jenis tak silap fyna and ni salah satunye..ada yang paling panas..try la beli yang tu..segugut time period pon boleh pakai..dia redakan sakit kita tu..

sapu tempat berlemak macam perut, peha, lengan..seelok-eloknya sapu lepas mandi

ini sesuai kalau yang nak kurus cara malas..fyna pon pakai jugak dulu..tiap-tiap malam and pagi

bau dia macam minyak angin..tapi who care? nak kurus ke tak nak?

pinggang fyna lost 3cm pakai benda ni..jangan lah korang harap pakai benda terus ni lost 3cm, korang kene jugak diet..sambil dibantu oleh losyen ni..mana tau boleh lost 5cm..haaaaaaaaaaaaaa kan?

nak kurus kene rajin..jangan harap dekat produk-produk je..yang kita tak tahu berkesan ke tak..dah la beli mahal..pastu tak berkesan..sakit hati..


_________________________________________________________________________________

nak diet masa bualan puasa?

ini cara yang fyna boleh bagi..

sahur - wajib!

makan nasik pon boleh..tapi ambik 1 senduk dah..banyak kan lauk..ambik sup-sup..sup ikan/sayur lagi bagus..and buah..then minum banyak air

lepas sahur jangan nak gatal tido balik..dah makan pastu tido..buncit la perot..lepas subuh korang nak tido..boleh la..

jangan over tido!
dah lapar and diet tu..tido dari subuh sampai ke nak bukak puasa..mana boleh..tido 8 jam je..jangan nak mengada tido lebih..nanti dari ikan buntal jadi ikan paus..nak?

yang cuti sem tu bangun awal..bagun awal elok untuk nak diet ni..rajinkan diri..kemas-kemas rumah..at least keluar jugak peluh sikit kan


buka puasa

samelah macam sahur..makan bihun pon ok.,,tapi kalau nak diet ni banyakan ambik sup je la..sup ayam pon boleh..tapi makan sikit dahla..minuman manis kurangkan..minum banyak air kosong je k then buah..

kalau lapar pulak malam tu..ambik epal hijau..kalau dah rasa masam sangat rendam dengan air garam kejap..lepastu toskan then makan..ni buah diet yang dokter mak fyna kasi..

tido awal! pukul 10 tido..ni tak..pukul 1, 2 still mengadap facebook or blog lagi..tak payah..tido je awal..diet ni kene tido awal

before tido sapu losyen tu

time puasa ni tak payah berat-berat sangat diet..


kalau pening-pening..makan lebih sikit..nanti jadi sakit lain fyna tak tau..=.= risau jugak tau tak..nanti fyna pulak dipersalahkan T.T


lastly!


selamat berpuasa =)
till then
tc guys


28 comments:

zafira said...

sy pn da gne mustajb nie..sgt2 bgus..:)

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

garangnye sis fyna ni. hehe. tp nice info. blh praktikkan slow2 ni ;)

lovecandysweet said...

chantek... :) lawa shadows.. t ajakan tau akak fyna gojes.. ^_^

Dayana Nasir said...

nak try la nanti. hehe. dah try losyen mustajab tapi dia jadi macam sejuk sangat-sangat tu yang tak tahan

Sheeq ♂ ♀ said...

selamat berpuasa fyna..

Dea said...

thnx for sharing, sis!!.. hepy fasting!!..:)

hana said...

mustajab tu mmg bes..
hehe...
kene usaha lagi ni tuk capai target..

hanabunga said...

heeee i'll try.losyen mustajab dah beli dah.mama,tok yg dah try suma sukaaaa :)

Izzul Amir said...

tknak diet tapi nak tambah berat :(
gambar tu cantik ;)

nuruashia ♥ said...

eheheh..selamat berpuase sys gojes :) btw, nuru dh berjaya loss weight ngn cara sys tu ehhehe :)

sarah mohamad said...

tips yg baik fyna :D akan cuba amalkan, mana tahu menjadi hehe :D apa2pun yg penting adalah usaha.

cik chinta said...

suke baca review fyna. telus. :)

Fyn MazHan said...

selamat berpuasa ! :)

Illiana Hidayah said...

nice info! and i agree la, klu takat pakai losyen tapi diet mcm yoyo pun xleh gakkan..btw, slmt berpuasa fyna~!

syafieyka_ff92 said...

btol3..mustajab mmg ok...
fyna ni cantik la...ngee~~

Noni Safuani said...

salam ramadhan dear ^^ btw, love the makeup..

Mya said...

selamat bepuasa fyna =)

FiZ said...

kena cuba ni...cuma azam je kna tinggi..huhu

♥NuR SyAFiQah♥ said...

sy guna yg kaler hijau tapi mcm xberkesan je..huk3

Fathiah Jasni said...

nice tips! :)

chenta_anggur said...

happy fasting fyna..=)

fath fatihah;D said...

saya cuba . btw happy fasting ;)

Iqah QaQa said...

ish ish dan ishh nak gak kurus camni,, thanx akk fyna share, sharing is caring.. wee~

bantal said...

menjadi diet 2.....bantal dah turun berat badan sgt2....tq..fyna...raya nie leh...pakai kebaya he...he....

Ain Zaki said...

tumpang tanye , kalau kite sapu losyen tuu kat lemak berlebihan bawah dagu boleh ke ?

wan nadiah izyan said...

Akak nak tanya lotion mustajab tu beli kat kedai mana ?

hadyla rose said...

as salam..perkongsian yang menarik! ;-)

wenghonn Kan said...

Masa paling baik dan pantas untunk mengurukan badan adalah semasa bulan puasa.Ini adalah kerana badan kita akan menggunakan lemak yang tersimpan dalam badan ,untuk memenuhi keperluan enerji harian kita.Di saat yang sama juga prosess ini dapat melepaskan bahan-bahan kimia yang diikat bersama dengan lemak itu .Seterusnya,bahan-bahan kimia ini akan dibuang oleh organ-organ yang bertugas untuk detoksikasi.
EDISI KHAS:Cara Kurus Dengan Cepat Sempena Bulan Puasa Ramadhan