Tuesday, July 26, 2011

senyum sampai ke telinga bila dapat camera baru

assalamualaikum

hari rabu lepas fyna ponteng kerja! haha tak lah..fyna mintak bos nak balik awal sebab nak pergi bank in duit and bayar bil..bos fyna baik..dia tak tanya pon kenapa..dia just cakap ok..hehe

sebenarnya main reason tu nak ikut adik fyna pergi penang beli camera! tak tau kenapa adik fyna pilih hari rabu =.=

tada..muka bolat..adik fyna dok merungut tak lawa pakai tudung macam ni..fyna cakap..lawa paaaaa..hahaha

 selesai membeli..test dulu kamera baru heheh





memang la tak pakar dalam ambik gambar ni kan..tapi fyna gagahkan diri jugak..tengah cewi haha

lepastu terus ke econsave..
mak ayah and adik kecik fyna dah tunggu sana dah..ayah and mak otw nak pergi ambik adik fyna mimi kat langkawi..eh tak..ambik kat stesen bas sungai petani..dia baru balik dari langkawi..so kesemua barang yang bakal dibeli akan disumbat dalam kereta ferari adik fyna..hahaha ferari la sangat kan

time nak masuk econsave ada guard tu cakap camera tak boleh bawak masuk..kena tingal dekat kaunter
fyna cakap if tinggal and hilang time tu jugak fyna pergi report polis..
yang jaga kaunter india tu pon cakap tak boleh..tak boleh bawak masuk..
haiyo..tak kan la nak snap gambar ikan kot..agak2 la =.=
fyna berkeras jugak last2 pakcik guard tu kata..ha p la masuk..hahaha..nak lawan dengan fyna kan? =P
 adik fyna memang pakar dalam membeli ayam haha


ikan ni besarrrrrrrrrrrrrrrrrr..ikan apa tah..parang ke kayu? =.= 

banyak jenis ikan..siap ada nama...ha kan senang..fyna tak tahulah nama-nama ikan ni..pergi pasar pon setahun sekali..tu pon if bernasib baik..hahaha..


fyna tengah cari cheese untuk buat lasagna..semua cheese..rasa macam nak ambik semua!



ambik apa tah sampai beratus-ratus =.=

harini hari paling best la bagi adik fyna..at last dapat jugak apa yang dia nak..dok teringin sangat..senyum ja la dia haritu..hamboih..hehehe

orang kata baiknya mak ayah suport bagi duit beli camera
jangan tak percaya..kereta dia and camera tu dibeli guna duit dia sendiri!
sila percaya..
mana dapat duit banyak?
berkat dari kaki patah yang diletak besi..(besi masih lagi bersama dengan dia)
so kalau korang nak duit berpuluh ribu..boleh la hulur kaki dekat lori..hahaha

25 comments:

Laila Majid said...

hai fyna :)

haritu saya pun ade try buat lasagna. marvelouussss ^^

♛ Azie Azra ♛ said...

fyna beli camera ape? mcm best je!

LaLaLovy said...

menang besar fyna bulan ni.. i yg craving gila kat camera pun belum dpt lagi...=(

angkasa said...

lawa gambar yg ats jambatan tu.mesti megapixel banyak ni kan kan..

cheq sue dieyha said...

fyna,ajar la cara pkai foundation yg jenis krim..cm melekit g2 spya ble apply bedak x jd bercapuk ble berpeluh.

ღ p!nk veLvet ღ said...

eh! chanteq jew pakai tudung camtu ... fyna dah cun pakai ape pon cun jugaq, hehe~

camera ape erk fyna beli?

nor shazieyda said...

fyna,
u beli camera apa???
dslr eh??
:)

fyna said...

@cheq sue dieyha. ok soon =)

fyna said...

@angkasa boleh nampak ek? fyna dah kecikan gambar..nak upload yang mp besar memang susah la =.=

Phat said...

wah meriah nye shoping hehe..

jemput dtg tgk baby phat k

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/07/baby-phat-yaties-junior.html

sarah mohamad said...

fyna, camera apa yg adik gyna beli? hehe

Mila Ahmad said...

xpela atlest nampak harta depan mata hehe...

NuR 'aQiLaH said...

tajok dah best dah camera

scroll smpai abes x dak jugak gambaq camera itu..huu

Ena.Adrina said...

fyna comel! mana gbr camera tue? :D

ayu inuya said...

teringat dulu mase ngah wat assgment, so nk snap pic kat giant, ttbe kne kepong ngn security dorg...blur n malu giler2....dorg siap nk rampas camera i sbb dorg ingt i ni spy dari supermarket lain...lps tu mmg dh xbrani dh la...huhu~~

Nur Syazana Mohammed Sani said...

camera ap 2 kak ? nak tao jugak :D

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/im-not-here-for-rage.html

Anonymous said...

adik fyna tu nama dia sapa?

MaZu Freelance said...

waduh2...

Mohamad Fitri said...

Waaa....
Dapat beli camera baru tu.
Fitri yg nak tukar camera ni pun tak lepas lagi cause budget lari haha =D
Anyway, nice shoot =)

nuruashia ♥ said...

mne nk tgk camera baru ehhehe..
tunjuk laaa sys =)

Yus Tawau said...

fuh lawa nya kamu...

schakeyra said...

DSLR!! awesome!

Mama Gee said...

pakai shawl mcmana pun tetap lawa..... :)

ija said...

akak type "haiyo..takkan la nak snap gambar ikan kot..agak2 la"

pastu akak amik jugak gambar ikan. hahahha

p/s: buat tutorial style tudung ni pls! (ke ni style wrap yg biase tu?)

oleen said...

fyna...nk tnya..cewi tu pe mksdnyer?