Thursday, July 21, 2011

Secret Recipe tak halal? boleh percaya ke?

 assalamualaikum

terkejut fyna baca komen ni..SR tak halal? and then fyna try google..ramai blogger cakap benda yang sama...then fyna try pergi ke website SR.. cuba baca this discussion

 (dounble clikc for bigger image) or go to this website




 alhamdulilah..segalanya telah terjawab..sometime orang akan percaya hanya just baca tajuk entry sahaja..bila ada bloggers buat tajuk SR tak halal..then tersebar rumors SR tak halal..why not kita selidik dulu..ok? wallahualam

till then
take care guys

18 comments:

cahaya ayda said...

tkejut gak bace tajuk nye . sbb sy <3 kek SR . hehe .

shiny2 star.. said...

rasanye kes ni dah lama kot..hehehe.tpi sebernanye halal.:) so jgn cepat2 buat keputusan dan hebahkan tnpe selidik.hee

Aida Azryn said...

tu ah pasal.. kena kaji selidik dulu.. hmmm

HaFizaH aYu said...

sbb huru hara ni la xdpt mkn SR mggu lpas..sanggup mkn p.hut huhu xsuka p.hut

angkasa said...

thanks sis fyna for sharing! :)

Ena.Adrina said...

phewww! legaaaa SR halal! :))

O'gosh said...

terberenti jap menyumbat kek SR ni...hehe

hunybie said...

sbnr ye mmg terkejut pon ms dgr berita SR ni xhalal..sebab SR ni mmg 1st choice utk makan kek..tp bl website halal.gov kuarkan snrai pengguna bahan masak Puratos 2 yg timbul was2..& skrg bl check balik SR da dlm list produk halal...lgpon rata2 blogger publish psl SR ni xhalal ke tak hanya utk dapat kepastian je...bukan niat untuk menyampaikan rumor

bella luna said...

sebenarnya banyak je berita pasal sr x halal..tapi bella fikir semua tu berita angin je.. sebab bella x rase sr x halal.. dulu bella pon penah keje kat sr..xde bahan yang meragukan
kebanyakan yang keje kat sr org melayu...

fyna said...

@hunybie yes betol! tapi yang membaca tu la heboh cakap pasal halal ni =)

azalia hjsalleh said...

hari isnin hari tuh, bru je bincang isu nie dgn kakak.
dia dh kol org jakim tanya soal nie
x de benda pun yg jd, hanyalah rumors sje

FiZ said...

hari tu pun kite ade baca jgk pasal ni...mmg berjaga-jaga jugak dri mkn SR..ye la..da was-was kan..then google and search kat website jakim...ehalal.gov tu...alhamdulillah...da terjawab persoalan...itula...rumour je byk tp xsemua yg bg details psl bnda tu...

Amirrah Zawani said...

secret halal la..
tu la kadang2 org cepat sgt sebarkan rumors.. padahal tak sure betul ke tidak lagi.. =_=

PiNky@hEarT said...

hr tu jakim ada buat pengumuman kt website pasal ni.. SR halal katanya.. insya'Allah dun worry.. btw, jum join GA.. super easy to join.. bukan sy yang buat tapi sj nak share.. =)

Mya said...

ramai org selalu sgt percaya khabar angin. better selidik dulu kan?

fav tu cake2 kat sini hehe =)

sarah mohamad said...

ituu lah, mesti lah halal kadang2 rumors je yg lebih kan apa2 pun mesti kena check dulu sebelum buat apa2 entry :D

nn said...

rumors widely spread sebab orang sekarang yang sentiasa nak jadi first dalam bagi maklumat tapi taknak siasat dulu awal-awal. entah apa-apa.

padahal benda yang dah terang-terang haram sebab membahayakan nyawa *ehem* smoking *ehem* takde pulak diorang nak kecoh.

just my two cents.

Fid"s said...

khabar angin semata2 kot.
tulah jangan main2 pasal haram halal nih. jadi kontrovesi pulak