Thursday, July 28, 2011

resepi : sotong goreng tepong

assalamualaikum

harini nak share 1 resepi yang memang semua orang suka..sangat sedap dan sangat senang nak buat



mula-mula sotong ni direbus dulu..kejap je..less 5 minit..then keringkan
 haaa..lap sotong tu..biar betol-betol kering..untuk elak kan dari minyak mercik time nak goreng nanti..so bila goreng..tak kan ada bunyi auw! auw! terkena minyak panas =P



masukan sotong dalam 2 biji telur yang dipukul



fyna guna tepong ni..so sotong kita akan rangup macam ayam kfc

lepas dah dicelup telur..gaulkan dengan tepong pulak



api sederhana


siap!
nyum! sedap..dah lama pun stil rangup lagi and tak lembik

good luck!

till then
tc guys

p/s: sory xboleh blogwalking..pc prob..wuuuuuu ni pon post yang dah ditulis je
T.T



19 comments:

Nyonya Noor said...

ha nanti nor datang rumah, akak masak ok? tunggu :p

Hiddy Asri said...

Nyumm.nyumm..teringat lauk pauk org kawen!

EZAN IDMA said...

nyum nyumm

Mrs.Chubby::. said...

nampak nyummie la fyna, tetibe lak teringin nak makan s0t0ng g0reng!~

nor shazieyda said...

alaaaa fyna..
terus terus teringin sotong goreng tepung...
huhu~

cik chinta said...

nak carik sotong r pahni

nurulfaridah said...

sedapnyee

Ena.Adrina said...

oh oh sedap nyaaaa fyna! :D

JajaIzzati said...

Kak fyna jom check out blog sy. Pernah dgr Sigma Brushes tak? Kalau tak jom serbu. ;)

immanextdiva.blogspot.com

shiny2 star.. said...

tepung tu mmg best! kat rumah pon gune..wat ayam goreng popcorn..sotong udang.hehe

ain syafain said...

alamokk! lapor la pulak tengok sotong goreng tu.. dah la tengah puasa ni.. sobsob T.T

sarah mohamad said...

sedapnyaaa time buat petang2 gini 5 minit dah lesap kot! hehe

O'gosh said...

huhu..yang simple tu lagi sedap...

WuMing said...

Mesti best ni... kena save ni blog URL ni..

Noni Safuani said...

looks so delish ^^

haasyaa said...

Yeay boleh buat untuk sahur ah camni :D

Jiejah Gorjes said...

arghhh ari tu nak buat tak jadi arghhh geremmmmmmmnyerrr

Sabrina said...

laparla..... <3

Mya said...

xbole makan seafud =(