Tuesday, July 19, 2011

masuk lewat movie harry potter + kena saman dengan pakcik polis (entry penuh gambar)

assalamualaikum

fyna peminat setia harry potter..dari no 1 sampaila yang last ni mesti fyna tengok dekat wayang..so harry potter part 2 ni emmang wajib tengok and ditayangkan awal bulan pulak kan..ape lagi..so cepat-cepat suruh cikgu rina tolong belikan hari jumaat memandangkan dia memang dok sungai petani..takot tiket habis awal je

so pagi-pagi tu fyna dah bagun awal..pukul 8.00 pagi pastu tido balik then mandi pukul 9.30..ingat wayang start pukul 11.45 pagi..fyna pon relax je la pastu adik fyna cakap wayang start pukul 11.20pagi! time dia bagitau tu pukul 10.15 pagi fyna tengah makeup-makep..apa lagi melompatlah! haha makeup pon tak habis lagi..tudung tak pakai lagi..so semua buat dalam kereta..adik fyna pulak drive laju..nasib baik makeup tak comot =.= baling ke sungai petani ambik masa 45minit ye


makeup dalam kereta..nasib baik cantik =P

time dalam kereta tu call adik fyna sorang lagi, intan..dia kerja dekat sungai petani and dok menyewa di sana..call lebih 50kali! tak berangkat..haha..sampai je rumah dia dah pukul 10.45pagi..rupa-rupanya baru bagun tido =.= tunggu dia mandi and siap cepat2 pastu banyak pulak kereta..pukul 11.30 baru samapi ke village mall..masuk2 dah start..frust! =.=

 



cerita ni fyna bagi 5 stars!

after seeing harry potter movies for years it is gonna be sad seeing the very last film....i will really miss it!

dari mula sampai habis memang best! part sedih memang sedih..fyna highly recomand cerita ni kepada korang..memang patut tengok..cerita paling best 2011! amboi haha rasa tak puas tengok cerita ni..rasa nak je tengok lagi sekali..baru boleh betol-betol faham..tapi ambik yang bukan 3D pon dah ok..effect 3D dia tak best sangat

profesor snape yang kite ingat jahat rupa-rupanya baik..kira cite last ni menceritakan dari awal permulaan sampai habis la..so semuanya terjawab dalam cerita ni..memang terbaik sangat-sangat! dulu kalau nak tengok voldemort mesti hujung-hujung..tapi yang last ni selalu je nampak muka dia..haha

btw anak harry comel sangat! kalau buat versi anak dia pulak mesti best kan! hehehe

lepas dah habis tengok movie wajib pergi toilet dulu..lagipun dalam wayang xramai pon orang =.= so ekon terlampau sejuk



lepastu serbu kedai macaroon..orang lain dok cakap sedap-sedap fyna pon teringin lah..haritu baca blog dylla dia ada tulis yang macaroon ada dekat village mall sp..haa tunggu lagi


masuk-masuk sekali orang putih yang serves..tergagap2 terus..hahaha
fyna : err.. how much?
orang putih : rm4.00 for 1 pcs
fyna cakap dekat adik ( nak cakap macam mana nak semua satu-satu? )

then adik fyna yang cakap..all this one one..hahaha haa ambik! nasib baik orang putih tu paham..al maklumlah kite ni bukan reti sangat..takot cakap nanti tersalah pulak kekeke

gemoknya fyna! sementara orang putih tu membungkus..2 orang korea ni snap-snap gambar..deco dalam ni dah terasa macam kat paris pulak =P


fyna makan yang hijau and chocolate tu .manis! zzzzzzzzzzzzzz terkena gigi..yang lain simpan bawak balik rumah..tapi xsempat makan adik kecik fyna abeskan..sob3
but the yellow one my fav! tak manis sangat ..and berinti coklat! nyum

 
hai! saya di secret recipe!


 
my bestfren! zana


 datang sini sebab mengidam nak makan kek Pecan Butterscotch..my fav!



jom p makan!

 yaaaaaaaaaa..restoren cina tapi halal and sedap and sedap..and my fav restaurant



dalam ada ekon..so decide dok kat luar sebab nanti nak snap gambar gelap pulak =P



 intan and acik (adik fyna) makan nasik goreng tomyam & sambal (xsnap yang sambal) ..sedappppppppppppp gila

 ini  apa nama tah..hau fan? haha sedap gila..aina punya

 mine! teriyaki chicken bento..super yummy!

 
 

1st time guna chopstick! fail! T.T



mahal ke?

then pergi cs!
 elianto buat sale up to 70% rabun! grab semua..pastu kena bayar $$$ ..fine!


aina, intan & acik..shopping skirt for aina

sementara tunggu aina test skirt..fyna buang masa dengan snap gambar sendiri =P

then turun bawah pergi dekat ABY..if korang pernah baca entry fyna sebelom ni..saloon aby is my fav! murah and tak pernah let me down...nama saloon emilio..tingkat 2

dia suka buat cewi bila nak snap gambar dia 

saloon baru aby...ni kedai baru..so view tak lawa..dekat sebelah baru saloon yang lawa..hehehe..wah2..dah bukak 2 kedai sekali..cayalah aby!

 

saja letak gambar lebih..suke muka nampak shining..bukan berminyak ok! =P

beli shampoo yang di promote aby..dia cakap shampoo ni best! sekarang harga pengenalan
so fyna pon terpedaya..hahaha
semua 1 botol rm 10 so semuanya rm50 =.=
ada shampoo..hair spa..hair serum and spray rambut

then aby cakap dekat fyna rambut dah panjang ke? nanti datang la set rambut dengan intan..
kenal jugak dia even dah tak datang setahun and pakai tudung..ekekekekekekeke


haaaaaaaaaaaa..tudia..kena saman..tak pasai! sebab xpakai seat belt and ambik lorong orang...paham? nasib baik pakcik polis ni saman 1 je.satu pon rm300 tau! =.=

then pergi Econsave beli barang untuk kantin..eh ada pulak kaunter macam ni?

overall last saturday best sangat! ye la..dah lama tak keluar kan..asyik dok rumah je..hehehe


p/s: fyna guna 3 camera tau! so kalau korang tengok yang ni kelabu, yang ni kaler natural..yang ni terlebih cerah..semua effect camera..hp,sony & olympus..
ramai tanya camera fyna pakai..fyna akan bagitau nanti ye =)


gambar last click sini =P


end for now


tc guys!





29 comments:

Mila Ahmad said...

maracon 2 nmpak sedap xpenah cuba lagi....elliantO buat sale memg gempak la kan...

ღ p!nk veLvet ღ said...

chanteqnyer matching kaler kunin n pink, hehe~~

Hiddy Asri said...

wah..dpt gaji ke? shopping sakan..:)

Ain SSB said...

Ain pon peminat setia HP! Sedih kan HP dah habis?! huhuh. Masa pergi Premiere Deathly Hallows Part 2 tu la, rasa sedih je. Orang semua cakap 'Thank you JK Rowling'. huhu.

Oh btw, jeles tengok Kak Fyna make-up! Cantik sungguh! And your outfit pon lawa! :)

O'gosh said...

wah..kemain lagi dia bershopping ye...

LaLaLovy said...

mkn macaroon mmg senang dpt kencing manis. haha. fyna, i xpost lg hadiah u. i delete email. i ada kol hari tu , u tak angkat. nnty email i details u k.

angkasa said...

sys fynaaa!!!!dok kedah rupanyaaa i thought u dok KL.mula2 xbaca lagi blog then terperasan kedai macaroon kat vm tu.apa lagi terkejut siak.haha :D hana dok studi kat uitm merbok.dekat lah jugak dgn vm,cs

Halusinasi said...

alamak, terkena saman plak...macam sy hari tu, kena saman speed trap, RM150^^

nAna ezReenA said...

fyna, saya suka baca blog ini.. saya save link fina ya (^^)v

TeQah Khaire said...

dr start macaron tuh,
korg asyik makan aje kan..haha

Mrs.Chubby::. said...

sedap ek macar0n.. kene cube nih..

Nyonya Noor said...

suka kalau akak less make up :) love you.

Nyonya Noor said...

suka kalau akak less make up :) love you.

Nurulbadiah Lai said...

yank..
u cantik sgt

sarah mohamad said...

banyak nya kejadian dalam 1 hari fyna ni hehe takpe enjoyyyy :D

MaZu Freelance said...

pasal kena saman tu, sya hanya mampu tergelak... ahahahahaha... :-p

bspotgurl said...

Dah tgk HP? yeayyyy.. mestilah dah kan? peminat HP mesilah dah tonton awal-awal gitu..

Mya said...

entry yg penuh dgn gamba makanan lazattttt!!! sgt menggoda ni..

btw, style tudung fyna yg ni sgt sweet =)

Cute Girl said...

ahhhhhh rugi aku x pegi tgk harru potter :( kete x ade :(

dylla fadzil 小草莓 said...

macarons mmg manis kan, yg kuning n purple ja yg kurang manis. sekali sekali hilangkan ketagih tu boleh la. rm4 dua kali masuk mulut ja haha

wanie said...

g hut tuh kat mana fyna ? mcm best jaaa, yg aina makan tuh my favi, char hor fan ! yumyum ! :)

Jiejah Gorjes said...

suke laaa tgk muka awak..tang make shining2 tu..ish one day nk try la huhuhu

Anonymous said...

fyna, kek secret recipe x halal..tepung di adun dengan bahan yg ada gelatin yg org islam haram mkn.dah dikeluarkn oleh jabatan agama islam.try search kt google untuk kepastian.sharing is caring ^_^

muhamad hanif said...

memang banyak gambar.


AHAHAHAHAH

fara anak abah said...

jom join cntest
http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/07/contest-saya-suka-dan-saya-komen.html

Anonymous said...

mana kedai jual macaroon ni? di sg petani eh? coz my bf is staying there. nak kirim kat dia! huhuhu

EZAN IDMA said...

sempat lagi ek mekup dlm kete. lawa plak tu. hehe bestnye jenjln sopping!

Farahin Ahmad said...

yeay! geng encik harry~
best sangat yang part2 nih kan..lepas nih mesti rindu.

btw, mintak tlg drop comments dekat sini yek http://farahdiesel.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tenkiu..

Anonymous said...

Sexynye