Tuesday, July 12, 2011

kenapa fyna dah lama tak update?

assalamualaikum

tak sangka ada yang rindu fyna sebab fyna dah lama xupdate..hehehe..sebenarnya bukan tak nak update but buzy! mengalah kan PM! hahaha

and 

baru-baru ni fyna balik je keja ayah cakap modem rosak! T.T
no more online so sebab tu lah tertanguh-tanguh update ni

fyi dalam setahun modem akan ditukar 2 kali..why? sebab wiring dekat rumah fyna tak ok..so kadang-kadang kalau kilat datang dia akan detect modem dulu..idk why..maybe modem tu menarik perhatian kot =.=

 haritu time petang..tak ada hujan..tak ada angin..tak ada ribut..tiba-tiba kilat datang..and for sure la dia detect modem! T.T

then fyna terus beli modem baru..eh bukan fyna..ayah la..hahaha..

dulu D-LINK sekarang TP-LINK

owh rumah fyna memang pakai wireless sebab semua hantu internet..




dah dipasangkan TANDUK



masa untuk membaca buku


fyna dengan gigihnya menginstall benda ni and wireless

tada! sekarang dah ok! ^^

tersangat senang..dulu kalau guna D-LINK kene pangil orang tolong datang install sebab fyna try banyak kali tak jadi
( apa guna belajar programming dulu ha?! bnda alah ni pon tak reti T.T)

but yang tak bestnya..dia punye connection tu dekat bilik fyna tak sampai..kadang-kadang je dia dapat detect..malam2 fyna lebih suka on9 dekat telefon...sakit mata asyik mengadap komputer & laptop

till then

take care guys~!



(otw menjenguk blog korang)

18 comments:

*cik syu* said...

umah sye selalu kne kilat sis , mesti die sasarkan modem dl . pastu skang malas nak tukar2 dh .kami 7 adik bradik gne broadbnd skang . adik sye yg form 4 pn dh ada broadbnd sndiri .. ngengada mamat tu .

sarah mohamad said...

memang pun, kalau kilat mula lah buat perangai. tapi alhamdulillah saya baru sekali je tukar. hehe

cik eva said...

muahaha... budak IT mmg mcm tu.. kdng2 benda dah penah buat.. tapi ter'hilang ingatan' sebentar..hahaha...sbb cik eva pun mcm tu... :P

Cik Ezy said...

cantek pulak modem tu..
hihi

eh rumah saye lgsg xleh nk online sbb cable kene curik..
lg parah..
sobs

Azree said...

FYI..

Moderm yang selalu rosak disebabkan kilat, antara faktornya,

1. Pembumian di rumah ada sedikit masalah, kerana arus tidak dapat mengalir lancar terus ke bumi. Then, dia pergi ke alatan perkakas dalam rumah.

2. Memang tanah area di situ jenis kering dan tidak lembap.

Kesian lah selepas ni, langit mendung, kena tutup cepat2x modem tu..

;)

fatin syamimi abdul rashid said...

knapa xpakai streamyx ja ?

angkasa said...

oh tak pernah dgar pun tp link.but kawan pnya wmax kan xde wayar.mybe yg tu pun oke dgn rumah kak fyna.dia modem wireless jugak..cuma boleh switch on kt mana2 je

Fika Rozaidi said...

sama la kita! at least dlm setahun kena tukar. mmg bankrupt la ayah fika. hehehe. sebab degil time kilat petir pun nak main tenet ha amek kau rasakan kena beli baru lg T________T

LoVilLEa said...

tk de internet bagaikan kehidupan tk lengkap kan,,,hehee..

cik chinta said...

patot r tade2 wujud entri fyna T_T pasni rajin2 review produk2 cantik ke, petua2 ke, mekup ke, saya addict sungguh r dgn fyna nye entri, x buang masa kot baca. hahahaha

Bigdaddyz said...

orang baru ni...salam .

shida said...

no wonder lah kat dashboard blog xde kua update dy fyna..:)
jmput ke blog shida...denga sat Lisa Surihani menyanyi..ok tak sore dia?
http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/lisa-surihani-buat-album.html

Mya said...

salam fyna. sampai kena tuka 2x setahun? nampaknya kena buat langkah precautions lah kot mcm kalo kilat2 tu kenalah tutup modem ngn plug sekali kan?

xsaba nk tgu entri seterusnya =)

syahira ariff said...

bgus
pasni tak berebut2 da nk online
ni msti kuat bercakaran dgn family ni nk online sbb tu ayah beli modem bru
kan kan
hahaha
=p

bspotgurl said...

babe - so far my streamyx line no problem.. sib baik ahh

EZAN IDMA said...

sy gune brokben je sis. lmbt nak mmpos

afiq said...

awak selalu komen blog kite kan. thanks tau! and maaf jarang reply. ahaha x sempat!

Ammar said...

beli D-Link.. hehe