Tuesday, July 26, 2011

july haul!

assalamualaikum
lets see how much i spend on this month!
lepas ni fyna "janji" tak akan membazir untuk beli barang makeup lagi
er
ok tipu lah kan..hmm but fyna akan kurangkan lah..and budget sebulan akan spend untuk makeup tak lebih dari RM50!
i'll try!

_____________________________________________________________________________

ok this one so cheap dari online shop yang lain..i swear! fyna agak memilih dalam membeli ni..nak yang murah je and of cos dengan good kualiti..kita kena membeli dengan bijak..

fyna rasa lepas fyna reveal harga makeup ni mesti korang akan beli! haaaaaaaaaaa betol!

meh tengok pakaging

kiss beauty baked 14 blusher




 nampak tak pakaging? very secure kan? and tada! blusher fyna dapat dalam keadaan elok! and warna dia memang cantik and terang..tak payah calit banyak-banyak..save kan
only RM35.00!
cepat cakap ada tak yang jual cheap dari ini?


120 mac palatte





at last dapat jugak 120 palatte ni
tengokla pakaging dia...and palatte yang fyna dapat ni 100% dalam keadaan elok..alhamdulilah

HARGA RM 48.00!
ok lagi sekali cepat cakap ada tak yang jual cheap dari ini?

warna dia ada yang mate ada yang shimer..ada jugak la warna yang tak berapa nak terang..haha but kebanyakan warna dia memang best
ok! fyna tau mesti ada yang macam..ok next month nak beli untuk tiru fyna makeup..eh nak makeup time raya nanti..hahaha

nak beli?
cepat-cepat pm kak shiera yang comel and mesra ni..sebab harga dia murah..sangat cepat habis..and sampai tepat pada masa

_____________________________________________________________________________

disebabkan disebelah ofis fyna ada kedai mustika ratu baru bukak..fyna pon selalu pergi tengok barang-barang yang best..

alas bedak mustika ratu rm5 ( fyna pakai tiap hari pergi kerja)

alas bedak sari ayu rm6 (best! tunggu review)
lulur scrub puteri binari < rm20 (tak sempat try lagi)


_____________________________________________________________________________

haritu elianto buat sale up to 70%! perempuan mana yang tak pergi beli memang rugi..haha


sikit pon dah RM 70+ ok!
beg pink tu freeeeeeeeeeeee


in love with this 2 color..tapi yang ni harga mahal sikit..kalau yang biasa tu rm3 je hehe
every month kena beli eyeshadow jenis ni satu-satu..haha tamak tak? tapi betol..warna dia memang cantik sangat2! rugi tak beli

berus dia amat lembut! rm34 kot





harga rm10 kot..haish! tak ingat tapi cantik range color dia..and lipstick jenis fyna suka..shining..so tak pakai lip gloss pon dah ok ( fyna pakai dalam video tutorial)



1st time beli lip liner..color dia sangat soft! harga tak ingat..haha sory



rm5..letak dekat tulang pipi..terus jadi shining2 lawa




currently my fav mask! 
RM10.90..beli dekat watson/guardian ok bukan elianto hehe
fyna suka sebab pakai dalam 30 minit pon stil mask tu wet2 lagi..and lepas pakai terus tido and bila bagun muka fyna rasa sejuk sangat! and lembut and cerah..jerawat pon kecut..sebab mahal fyna pakai 2minggu sekali..sadis!

_____________________________________________________________________________



 


 rm9.90
siapa yang ada jerawat timbul-timbul..beli lah pimple cream ni..so far fyna pakai ok lah..tapi taker time jugak nak kecut pon..but dia tak de rasa burn or dry or apa2..bila pakai rasa cold then tu je la..hehe so jerawat tu yang nak membengkak dia akan terbantut..ala benda murah kan..so effect dia biasa saja..but still fyna suka =)
_____________________________________________________________________________

semua ni rm 10 setiap 1


hair spa..tak try lagi..tapi bau dia wangeee



best sangat shampoo ni!

hair serum..pon tak try lagi..

nampak sangat fyna jenis malas nak jaga rambut  haha


ok end of my july haul

rabak poket

till then
tc guys






34 comments:

nuruashia ♥ said...

alahaiii sys..bile nk ajar nuru make up cntek2 cm sys ehh?
nuru ni brg make up xde pon..stakat eyeliner jee kot haahha..kesian kn..

LaLaLovy said...

i nak mac 120 palette tu. mcm mana ??

Fyn MazHan said...

perghhhh! banyak tuuuuu... tak rabak, mmg saja la kan? mcm mana pun, result dy mesti best nanti! sukaa! cant wait! :D

Nurul Ain said...

shopping sakan!haha..besnya kalo da keje cam fyna..ade je duit..student asyik kopak je.huhu

sakurasewel said...

Bestnye kak. Hmm, macamane nak hilang lingkaran bawah mata?

Jiejah Gorjes said...

wow mmg murah giler la barang yg awak beli online tu saya pun nak juga la hehehe

fyna said...

@lalalovy click dekat kak shiera bawah yang i tulis pasal palatte 120 tu

fyna said...

@nuruashia student jangan cantik2 sangat..nanti kena ngorat dengan letch muda2..haha

fyna said...

@nurul ain tunggu dah kerja nanti borong banyak-banyak pulak k =)

fyna said...

@sakurasawei pakai concealer la dik

fyna said...

@jiejah gorjes beli cepat! rugi kalau tak sempat =)

Dea said...

memang shooping neh..:P.. xreti la mekap2 ni... :P

Ardini Humaira said...

banyaknya, sayang! rasa nak mintak satu hehehe.. bestnye dapat shopping :)

Mila Ahmad said...

wah raya sakan er...
tingin jugak nak beli eye shadow bebanyak 2 tpi bukan jenis make up lor..eye shadOw dari eliantO 2 dah betahun xabes pown ntah bole pakai ntah x?

Hiddy Asri said...

Warna lipstick tu cantik gler..bole bagi code warna x?

Yana@Nana said...

salam fyna.. hahha sama lh yana suka buy make-up..
YANA beli pun yg murah2 yg mahai2 tak mampu ar.. ranap duit b yana,hehe lain kali blh lah shop make-up at yana jugak yer.. hehe

fyna said...

@hiddy asri tu ada tulis..shine up lipstick no 03 earth brown =)

cik chinta said...

hohh...hahahah...mmg terburai poket

cik aiLebiu said...

aaaaaa lipstick elianto tu u ada buat review x? i mmg tercari2 org buat review nude lipstick elianto..i nk beli..tiap kali i pegi elianto n tgk sendiri mcm x brapa nk menarik pla warna dia semua..tp bila tgk dlm pic kt atas tu nmpk cntik pula warna dia...

Mrs.Chubby::. said...

sangat... sangat...sangat.. cantik la yang pallete 120 tu, memang g0jes.. suke2.!~

O'gosh said...

dasatnya barang mekap...tapi berkenan plak lipstick tu..kene g usha ni..haha

Anonymous said...

hi fyna..y suke bc ur blog..kamu sgt cantikkkk..tpi byk nya brg2 make up..jelessss hihi

Bella Ayub said...

ohhhh mayyy.. blusher dia amik kau . nak jugakkkk!! nak beli jugak la macam ni..

sarah mohamad said...

banyak nye fyna beli :D tapi kalau guna tak rasa membazir kan hehe

Suhana Samsudin said...

dah lama aim 120 mac palatte..tp b4 ni 60++..tgk sis promote, trus bli dgn kak shiera tuh. huhu.. harga dia jauh lebih murah.. ;)

Yus Tawau said...

pergggh..byk alat mekap.......patut lah lawa.....

Jazica Albek said...

fyna tulis elianto, teringat time kita pergi elianto jumaat lepas. ada minah arab tu dia punya brg smpai rm200++, pastu dia pergi tawar2 kat kaunter. siap ckp husband dia marah nanti beli brg mahal2 duit habis blabla. haha. just sharing sbb xpernah dengar org tawar2 kt kedai mcm elianto. igt psr mlm ke apa hehe ;p

schakeyra said...

Dah gaji, nak pi jugak elianto huhuhu~

ici said...

sis fyna..cntik sgt eyeshadow tu..best x ???rasa nak beli juga..

Anonymous said...

fyna mustika ratu kat sg petani area mana eh? pls reply. dah lama cari tapi x tahu kat mana.

sarah mohamad said...

fyna, pernah dengar tak marble eyeshadow. saya sekarang in love dgn eyeshadow jenis ni bestttt .. kaler jadik mcm 3d dekat mata.

miss farah shaheera said...

kak fynaaa! bestnyaaa tgk kak fyna beli byk brg makeup.. saya baru tgh stalk2 page kak shiera tu.. huhu nak beli jgk nak try makeup time raye nnti :P

cikk fatin said...

http://purpleshoppeonline.blogspot.com/

slalu shopping kt cni =)

Aqilah Azmi said...

Mashaallah so many stuffs! Hahahaha thanks kak fyna for sharing hiks