Tuesday, July 12, 2011

ikut abang kuning hensem

assalamualaikum

bila dah umur meningkat ni..dah tak ada yang free..dulu macam-macam free..sekarang mana ada dah..
semua kena bayar..maklumlah umur 25 ke atas wajib dah ada income sendiri..tak bergantung dengan parents lagi..tak macam student

sebab tu student kaya dari yang dah bekerja ok? ok lari topik 

sejak tahun 2003 - 2011 fyna pelanggan setia maxis! lama kan? and time tu jugak maxis paling glemer dari celcom..semua member pakai maxis..so memang tak teringin pon guna celcom

dalam 4 tahun lepas mula menjinak diri guna line..tak main lah topup-topup..
(padahal tak suka pergi kedai beli topup..lagipun kedai topup ni ramai lelaki melepak..shoooo! tak suka)

lepas dah puas guna line..nak tukar ke prepaid pulak..

bila fikir balik 
prepaid maxis - murah untuk 25 tahun ke bawah (correct me if im wrong)
prepaid celcom - murah untuk student sahaja ( correct me if im wrong)
digi?

tapi dalam otak fyna celcom paling murah, 2nd maxis murah then baru digi..kire dah set in mind digi mahal

kazen fyna pernah cakap digi murah
kawan-kawan pon cakap gitu..

  so try la guna digi
1 baling pusing..ok time tu pukul 6.30 petang,,sini kedai pukul 7 dah tutup..so pergi la ke kedai mana yang sempat..then ada 1 je pack digi..tak tengok pulak plan apa..just main ambik je..no pon cantik..





 sangat murah ok!
jom tengok plan easy ni

nampak tak?

Friends and Family (3 DiGi numbers)
Free calls and SMS from 12:00am to 8:00pm daily

(From 8:01pm to 11:59pm: Voice Calls is 12sen / min and SMS is 1sen / SMS. MMS is 10sen / MMS)

20 jam free..4 jam je kena bayar..ha! 
tunggu lagi..bergayut la sampai panas telinga
  • tapi free untuk friends and family je la..just 3 nombor (kalau dia letak 10 nombor dia jugak yang rugi..hihi)
  • topup RM 10 dapat free 10 sms ke mana-mana nombor
  • dalam sebulan dia bagi free call 60 jam je..klau lebih kena bayar la..ala tak kan korang nak baergayut sampai 60 jam kot..agak-agak la..haha
  • kepada couple yang nak nombor sama..boleh pilih nombor sendiri =)

yang tak bestnya..


  • ada 3 je friend and family
  • kalau nak message ke lain yang bulan friend & family including digi kena 8 sen (mahai)


so kepada yang hangat bercinta atau cinta jarak jauh..guna lah digi..save duit korang..dari asyik kena topup je kan?

till then
take care guys!




19 comments:

norsyazwani said...

skrg nie guna maxis je . tp penah pakai celcom jugak :)
follow sy ye kak fyna :)http://blurrywanyy.blogspot.com/

Drunbella Khoo said...

i pakai celcom postpaid.
buat 1+5
pada i sangat berbaloi sebab i dgn bf keje call jer.
free kan.
dia kasi 2400min free berbual rasanya.
tu pun tak guna habis.

**tapi kalau guna digi postpaid lagi untung, unlimited call.

Mrs.A~ said...

yess.digi memang untung.saya dah pakai..digi easy best!

Jiejah Gorjes said...

yer yer saya pun dah beralih arah ke digi...gara2 kuciwa ngan maxis!!!

isma said...

suke header baru k.fyna... hahaha.. lari topik...

i'm ezza haniza said...

k.fyna...saya pon tengah nak tukar digi jugak! yelahhhm cinta jarak jauh kann:)

GnieSyazni SSC said...

still guna celcom..upax plan tak habis2 lagi =) besday tahun dpn baru abes..

Ain SSB said...

Balik Malaysia nnt nak try use Digi la! :)

Btw Kak Fyna, Ain tag akk untuk join giveaway but it's up to you la nk join ke tak! :)
http://tinkerbellola.blogspot.com/2011/07/mega-giveaway-by-yana-cik-putih.html

♣dya aien♣ said...

dya skg pun guna dg ez ppaid jugak..
sejak awl tahun haritu..
mmg best..
koje asek begayut ajela ngn mr.nunang.. ehehehehe.. ;p

Tasha said...

tasha pki dg for student,tp yg ni mcm lagi best jek...hehe

Dulu msg F&F utk student free,skrg dah tak...

Mya said...

kalo ms duk kt s.alam dulu nk pakai digi mg besh. tp kalo balik kg jd xbesh sb line xclear. hee

cik chinta said...

line xde sni..uhuhuu..xkuat

Anonymous said...

kak fyna, 20 jam la bkn 10 jam.. sy pon pengguna setia DIGI EASY PREPAID. guna since bulan 3 taun ni. skrg krdt ada RM80.. memg x luak pon kredit tu :)

vampire's lovex said...

waa,untung nye..nak pakai digi gak la psni hehehehe

Anonymous said...

i penah pkai digi easy prepaid jugak. murah. leh sembang lama2. kredit tak luak2. semua nya gara2 encik boyfie suruh pakai. tapi simkad tu dah hilang sebab dah putus dgn dia. tercampak ke mana pun tak tahu. haishh.. rase rugi la pulak.

sarah mohamad said...

macam okay je guna digi ni. tapi antara celcom ke digi atau maxis ke digi mahal. jadi untuk kapel2 sesuai lah. hehe

norsyazwani said...

hai kak fyna yg cantik lagi cun :) thanks follow wani ye kak .

IKHA LA WEYH said...

now i pakai celcom bill . plan 1 + 5 . tp xsaba nk tukar digi bill bulan 8 ni . hehehe coz digi bill unlimited free col kalo frenz n fmly . i pkai celcom dgn bf ,, even da dpt free col pon tp bill ktorg ttp mhl . bulan lps punye bill je da 150++ . tp digi bill kne tgu 21 years .. ): yg best ny digi bill xd kontrak ! hehehehe

EZAN IDMA said...

cam best je dg