Monday, July 4, 2011

dengan 1 click..diorang dah tak boleh kutuk secara terbuka..

assalamualaikum



sejak fyna ada channel sendiri di youtube..ramai betol yang tak puas hati..niat fyna just nak mengajar orang pakai tudung..tapi di salah erti gedik tayang muka dekat youtube..tapi tak pe lah..fyna tak kisah sangat..

alhamdulilah lebih 100k orang tengok video fyna di youtube..fyna tak ada pon mempromote video fyna dekat wall fb orang..dekat mana-mana la suruh tengok fyna..fyna just letak video tu dekat my fb, my page, my twitter and my blog..fyna tak suka kacau privacy orang

kalau tengok video fyna dekat youtube tu..ada satu video yang memang ramai gila tengok..and ramai jugak yang mengutuk..itu tak kena..ini tak kena =.= tapi tak adalah fyna nak memaki diorang..tak sangup rasanya menjatuhkan maruah sendiri dengan mengeluarkan caci maki...malu tau tak..
dalam satu video ni fyna tertujuk leher..fyna memang tak sengaja..and then fyna muncung-muncung mulut..hahaha dah habit tu..terbawak-bawak dalam video..so lepas tu berpusu-pusu komen menghentam fyna..perempuan pun pulun la memaki,memarah dan mengutuk fyna..orang laki lagi la..dah jadi kesukaan diorang tunjuk baik dengan menegur cara yang berbau "seks"

ada jugak yang menegur fyna cara baik..mahupun lelaki and perempuan..thanks sangat-sangat

contoh komen yang membina

pelik?ade ke laki pkai hijab?yg smpai laki2 gedik sampai ke vid ni apsal? mmg dosa tunjuk leher,tp sah2 ni untok pompuan laki gatal smpai ke vid ni asal?weird gak -.-'

HELO LOSER! shes kind enough to reply ur comment with smile face,,besides the person above u already warned her and she said she wont do it anymore,,what a throll i even wonder r u girl or ur gay? coz normal guy wont watch hijab tutorial unless u r some kind of pervert who enjoy to see girl online no matter what they r doing  

mcm mana twu bintng porno buat mcm tu ???? ;) you just did a good job shafina . but i think the neck should be covered with something . guys boleh tertarik tww . you know wht i mean . hihii , keep a good work kay :)

of koz la she did a gud job.. common la xkn taktau pompuan2 dlm filem porno cmne dorang buat aksi... tp psl leher tu, i stuju. fina kene covered dgn inner yg tutup leher tu.kn ade jual kn..

nak tengok ke apa yang diorang kutuk-kutuk fyna? 
tak payah la kot kan..nanti bila korang baca korang click pulak dekat nickname diorang then keluarla channel diorang..pastu ternampak muka dia..link facebook, link blog..ish..tak baik


biarla..dia nak kutuk tu antara fyna dengan dia =)


so daripada fyna biar diorang memaki..menambah dosa..( dah la nak puasa ni kan)
fyna dah disable komen..so nak kutuk pun..kutuk je la dalam hati

end for now





44 comments:

izni kaiyisah said...

:: serius?? OMG,, they are so lame,,mcm takde life nak ckp org gedik nk masokkn gmbr dlm youtube,,typicall,manusia mmg like that,,LOL,, ask them to "GO GET A LIFE" sis :))

tasya safri said...

tasya pernah baca komen2 yang kt video akak tu.. mmg melampau betol diorg tu.. biasalah tu kak.. manusia sentiasa ada perasaan hasad dengki.. yang x fhm nye pelik bila lelaki komen video akak tu.. kutuk itu ini.. kalo nk menegur pon biarlah kena pada tempat.. pape pon kak.. tasya suke sume tutorial video yang akak buat.. :)

E.y.d.a S.a.y.y.e.e.d.a said...

Eyda pun penah baca komen2 kat video tutorial akak. Ade jugak pempuan yg komen tak brapa nak baik kan. ape lah diorg ni. Jeles kot. Yg lelaki, diorg tu pelik perangai. pervert sgt. akak sabar byk2 ye. Ape2 pun eyda suke tgk video tutorial akak and gaya akak. Yg muncung2 tu comel pe^^

Nurliyana said...

Dear sis Fyna..

Biasalah kak hidup di dunia.. ini yg dikatakan dunia sedang bputar.. mencari kesalahan org senang sgt.. tp mencari kesalahan sendiri ditutup dgn kata2.. Sabar la kak.. Niat kita lain..tp dalam pemikiran mereka hanya nk menjatuh sesama sendiri.. kiralah kita sama2 Agama.. be chill...

EiZaRaZiErYa said...

ermm..betul jugak cakap si pengkomen2 membina 2 kan..? memang lah fyna silap tertunjuk leher 2..but tuto nie untuk girl kan..care pakai hijab..yang dorang sesat k'vid 2 apesal..huhu.. =.=''

chenthagila said...

kite pon follow tuto yang awak buat
:) chill la dear. pendengki je sume tu. dorang takde guts nak buat vid tutorial, ade hati nak komen macam macam.

zOeY zAu YaH said...

org2 tu x tau apa tujuan kita buat youtube sebenarnya.yg depa fkr kita kejar glamor or nk tyg itu,ini padahl kita yg ada channel ni nk share2 saja.abaikan saja.saya penah alami tp mgkin tak teruk mcm fyna.

nuruashia ♥ said...

dorang xde akal n satu lagi PHD tinggi sgt dlm diri mereka..tu yg jd cmtu...sabar keyh sys..i'll owez support u..btw, nuru sudah download semua tutorial shawl sys ehhehehe...
plg ske yg latest <3

♛ Azie Azra ♛ said...

nak buat video tutorial memang kena cekal ah..lagi2 publish kat org ramai bole tgk..tp sis hati2 la bab aurat ni..org memang sensitif sikit..kalu menegur membina kita tu tape la kan..dtg yg pelik2..adeh la..gudluck~

Aida Azryn said...

ignore je la dear.. :)

Anonymous said...

hye fyna..

komen yg last tu sy yg komen.. huhuu.. sorry if u terasa sgt.. sy pompuan actually. niat sy tegur cuma xnk org laki yg mcm tu la komen yg bukan2 kt awk.. tu sbb sy tegur psl mulut muncung & inner neck tu.. sbb sy sendiri pnah terkene. mmg geram jgk ble kaum laki ngutuk sdgkn niat kte bkn nk mgedik ape pun. tau la laki ni kan suke mengutuk itu ini. suke mncari kesalahan org pmpuan tp diri sndiri x perfect mane pon.

so teguran psl mulut muncung tu sy cuma nk ingatkn supaya awk x terkene mcm sy jgk. itu shj.

so mntak maaf lah klu fyna terasa teguran sy spt menjatuhkn fyna. sbb sy ada kata mulut muncung tu mcm pornstar. xde niat pun nk samakn fyna dgn pornstar. dan sy pun tau niat fyna buat video ni utk apa.

kita sama2 pompuan. so sy pun xnk lah fyna kene kutuk jgk mcm sy.
k..

video yg terbaru sy tgk dh ade perubahan fyna buat. video lame tu klu ade org still kutuk2 mybe sbb dorang bru jumpe/tgk video fyna tu. tp dorang xtau fyna dh alert dgn bnda2 ni kan..:)

btw, sy cume silent reader je yg xde acc google & blog.. :(

fyna said...

tq dear..fyna tak kisah act kalau nak tegur cara baik-baik..ni samapi memaki kenapa? =.= anyway semua teguran tu fyna ambik..bukan masuk telinga kanan keluar telingan kiri..hehe anyways thanks sebab bagi teguran dekat fyna..if tak fyna tak tau apa kesalaha fyna


too all my dearie thanks for your support..=)

fyna said...

tq dear..fyna tak kisah act kalau nak tegur cara baik-baik..ni samapi memaki kenapa? =.= anyway semua teguran tu fyna ambik..bukan masuk telinga kanan keluar telingan kiri..hehe anyways thanks sebab bagi teguran dekat fyna..if tak fyna tak tau apa kesalaha fyna


too all my dearie thanks for your support..=)

EZAN IDMA said...

ala sis. lantak la dorg. dorg tu ckp je lebih, diri bukan baik sgt. kalau tak suka tayah tgok la kan. ni smpai nak kutuk2. sbr sis

Anonymous said...

lega sy fyna kata cmtu. sy pon bknlah alim warak, pelajaran pun x tinggi mane. sy pun sedar sapela sy nk tegur org suruh mcm tu mcm ni sdgkn sy pun ade buat silap.

apa yg sy ckp tu sbb pengalaman sy sendiri.penah kene mcm fyna tp kt FB. sedih sgt kene mcm ni.. bile sy jmpe org2 yg terbuat mcm sy pnah buat, sy rase bsalah sgt klu x tegur. sy cume pk " msti die kene kutuk mcm aku jgk ni nti".. mse nk comment kt video fyna pn byk kali sy pk nk post ke x ni.. nti disalah anggap pulak klu org yg bace ni x fhm ape yg dimaksudkn.

kita buang yg keruh ambil yg jernih. yg lepas, biarla lepas. sy xnk ade gado2 dgn org. lg2 dgn tuan blog yg cun mcm ni. hehe.. gud luck! teruskan buat video tutorial. satu style awk sy ikut smpai skang.. ^.-

sharinaselena said...

caya la kak fyna:)
akhirnya buat jgak tutorial hijab..
kita dah lama tggu..tgok akk pakai
tdung cantik sangt..
pas ni kita pandai dah pakai mcm akk.
hehehe..pape pun akk ttap cantik
pasal ada orang yang tak suka tengok tu biar kan je:)

Mama Gee said...

baguss gak fyna disable kan komen tu..padan muka derang...hahahaa

sarah mohamad said...

dear fyna.

kalau nak kira orang kutuk2 tuu memang tak pernah habiss kan. kalau kutuk secara berhemah tuu boleh la diterima. bagi saya, selagi saya rasa benda yg saya buat tak salah saya tak kisah apa yg orang nak kata. mulut orang mana boleh kita tutup kan. same as you fyna. suka hati lah orang nak kata apa yg penting kita tahu diri kita sendiri kan :D

honey smile said...

sbarlah cik fyna...mnusia mmg slaloonye mcm tu...mulut mnusia kte xblh nak ttup..

Ena.Adrina said...

orang2 mmg selalu over. benda kecik pun nak besar2 kan. yg slh, tego laa elok2 kan. bukan susah. tp org2 kita suka jd biadap dr sopan. susah lahh (-.-")

Halusinasi said...

kesian kak fyna kena macam ni..lepas satu-satu dugaaan. fake profile kat FB, komen2 kat youtube...

alhamdulillah, segalanya dah selesai. sabo jelah ye kak^^

Bigdaddyz said...

buat apa yang perlu.

Ladyevanatasha said...

sis... kebiasaan org yg x puas hati ni lagi ramai dr yg syg kita... sabar je la... kita x leh tutup mulut diorang... nnt pandai la diorang diam sendiri.. yg penting nawaitu sis nak share ilmu yg sis ada... ye x gurlzz? ^^,

lisandramalina said...

sbr lh sis mnusia xperfect dlm dnia ni...smua org jeles tgk kelebihan org lain..yg pnting sis ikhlas bgi ilmu cara nk pkai shawl..bye...

misz anis said...

well k.fyna...
adat la law org da jeles...
die tak de ape yg akak ade..
thas why die kutuk..
sabar jela kak..=)

Hayati Buya said...

LOL. kuang asam diorang tu. Cari je point nak kutuk mengutuk.. dorang bukan nye kenal sapa pon kite ni kan ? tengok je terus judge.. Sabar k fina.. mungkin la, kita buat salah at first. tapi akan datang kite improve diri kita.. so kita takkan buat salah..

Mcm citer Hanis zalikha le pulak fina ni, dia tunjuk tutorial pakai tudung pon orang kutuk2, mcmlah yg mengutuk tu baik sangat perangai nye ?

Erm..blog kite pon pena kene kutuk gak dulu, gara-gara curik bandwidth org. Dan kita tak tau pun upload gmbr through url image tu cara yg salah..so after this, tak kan buat lagi dah tapi sebabkan entry Seth Tan, org tu siap buat entry khas lagi tu kat blog dia. tulis takde niat bgtau link pe sume.. tapi at last, mengutuk jugak.. Kalau betul la cara tu salah, nape dia sendiri tak leave comment n bagitau je terus. takyah ar nak cemarkan blog2 orang, tau la blog dia tu femess. Oops.. terluah perasaan plak. Cowi..

tapi, walau apepun. keep up bg tutorial style tudung lagi tau.. mana tau leh folo. heee

Alexandriana Alia said...

apa la manusia keja nak mengutuk je macam dia tu bagus sangat tak ada kekurangan langsung simbah asid kang haaaa..

bagus disable je komen. nak kutuk sila simpan dalam hati lama2 jadi nanah dalam hati. haish. banyak busuk la olang sikalang

Mimi Lee said...

biase la tuh.. kte x bole nak puas kan ati semua orang.... lg pown manusia sentiasa nampak keburukan orang... keburukan sendiri x nampak plaks.. hope fina tabah kan ati dgn semua ni... just trima kritikan dgn hati terbuka... ok.. smile.. :)

fifianggun said...

just ignore what they say,,u awesome!

Syazwan said...

jangan layan org nak kutuk tu.
have a good day cantik. :)

EiZaRaZiErYa said...

sis~ please teng0k entry nie~

http://teamoer.blogspot.com/2011/07/blogger-otai-pilihan-saya-adalah.html

wink3 >_<

Najah SHakiLa said...

sabar sys fyna..
memang kita akui..kita kadng kala buat kesilapan..& terima kasih kpd yg menegur dngn cara baik
sebab islam juga mengajar penganutnya menegur dengan berhikmah..dan sama sekali melarang kita mengaibkan org lain....

Tasha said...

cool dear,sabar~~~
thanks for ur tutorial ^^

mascaraqueen said...

hehe kak fyna,
baru aritu sy emo cite kat kak fyna pasal bende ni. tulah, geram dengan org2 camni, padahal byk sy da belajar cara pakai tudung dari video kak fyna. geram gile2 gak orang yang komen macam dierang lagi baik. especially lelaki yg memandai nak tunjuk alim, kalau ye jaga mata pun watpe tgk video pakai tudung lolll. yg prmpuan plak tegur tu, ade gak sy pun ter-emo utk kak fyna. certain words mmg off limit nak guna, sebab teguran yg x berhemah tu pun leh menjatuhkan maruah penegur tu sendiri.

Suke kak fyna byk ajar pakai tudung. <3<3

fifitiez said...

kesian nya fyna.tu lah susah orang-orang kat muka bumi ni.tak boleh tengok orang lain buat something,ada jer nak dikutuk macam diaorang tu baik sangat..

grawwrbabe. said...

... salam kakak... biarkan jee.. yang penting akak ade usaha nak buat sesuatu yang baik daripada kerja mengutuk tuee. have a great day kaka.. ni entry ade akak taw.. hehehe :)
http://grawwrbabe.blogspot.com/2011/07/salam-guyss.html

Anonymous said...

chill

Mya said...

salam fyna. stay strong okay dan ambil semua ni sebagai cabaran untuk memperkuat diri. biasalah manusia memang macam2. yg penting kita jgn jatuh pulak pasal orang2 yg macam tu.

dan tahniah jugak dekat anonymous tu yg berani mengaku =) tak salah tegur menegur untuk kebaikan asalkan tak menjatuhkan orang:) kita sama2 khalifah di bumi ni memang perlu sama2 saling mengingati=)

btw, sy ada buat picture tutorial dkt my blog, common style yg sy slalu pakai. style dia ala2 fyna jugak hehe. anyway keep strong ya =)))

Noni Safuani said...

Not everyone suke dgn apa yg kita buat..but, for me..we do our own thing, janji tak kacau org lain..maybe they envy you for your natural beauty..and your unique style..so dear, keep your head's up and be strong and positive in everything you do..CHEERIOS!

Izyan Masri said...

ORANG JELES.PEDULIKAN JE :D

Sue comots said...

eeeee kejam btol la org mcm tu .. niat fyna x salah pown ... sue sllu tgk video shawl tu , sbb nk tau mcm mne fyna gayakan .. skrg2nye dlm video tu , blh ngajar org care2 nk pki shawl .. x salah pown .. tp npe la de je org dengki ... lau x suke x pyh la nk tgk video fyna kan .. pastu cbok nk kutuk2 .. mang kejam org mcm tu ... fyna pedulikan je keyh pe yg dorg ckp ... 1 je sue nk ckp kat fyne .. sue suke care2 fyna gayakn shawl tu .. mang nmpk simple & cantik !!!

jayLa 愛 said...

actly, diaorg jeles jea.
dats y kutuk2.
anyway, fyna bnyk bg tips yg bergune.
thx :)

Cinoi said...

Lagipon fyna dah biasa kot dikutuk, so no probs dah nak handle. immune dahh

Secret Of Shaila said...

manusia biasalah...ada mcm-mcm ragam dan perangai...ada sahaja yang tidak puas hati..apa yang saya tahu...apa yang kita kutuk orang...one day dia akan dpt balik...so banyakkan bersabar..^^