Sunday, July 31, 2011

at last..i reveal my skincare

assalamualaikum

sebenarnya fyna teragak-agak nak share pasal skin care fyna sekarang ni..

sebab ni pasal muka..kalau tak ok..nanti fyna dipersalahkan..susahkan

tapi dah lama fikir..fyna rasa why not fyna share =)

kulit muka fyna jenis berminyak and sensetif..salah pakai product sikit..habis kulit..mula lah burn and berjerawat

dah macam -macam fyna guna..dari temulawak sampailak ke nutox..ada yang ok..ada yang tak

paling ok..NURIZ cosmetic...time tu muka fyna sangat terok..parut banyak..jerawat lagilah banyak..then fyna pergi kedai yang jual skin care ni.. fyna tanya lah product apa yang ok..dah tak larat nak nagis da act

then akk tu suggest NURIZ..so 1 month fyna pakai muka fyna cerah..3bulan pakai muka fyna seketol jerawat pon tak naik..muka fyna ok sgt..alhamdulilah..tapi yang tak bestnya..ada pengelupasan..even tak pedih..tap tah la..fyna rasa macam tak best..sebab tipa kali cuci muka macam perit sikit dekat tulang pipi

then try natasya,,muka fyna ok..tak ada mengelupas or apa-apa..cuma terasa perit sikit juga bila sabun muka..dekat tulang pipi dekat mata tu....tapi fyna teruskan jugak sebab kulit fyna dah ok sgt..then keluar cerita night cream natasya beracun..sedihnye..terus fyna stop..takot kot..bila dah stop muka fyna meragam..meluar jerawat semua

then fyna  tia amelia..mula lah detik hitam..3 bulan fyna pakai..hancur muka fyna..dekat rahang ni penuh jerawat..sedih sangat..fyna try balik nuriz and natasya..tapi tetap tak ok dah


then try simply siti and nutox..nutox ok sangat tapi muka kering..kadang-kadang sampai sakit..tapi tak de langsung jerawat

lepastu mak fyna suggest skin care yang mak fyna pakai..fyna memang dah lama jeles dengan muka mak fyna..memang gebu!..tak payah pakai makeup dah..mak fyna pulak jenis memang tak suka makeup..pipi mak fyna pulak merah-merah semulajadi..lagilah comel..jelesnyaaaa!






_________________________________________________________________________________

sekarang fyna nak tunjuk apa skin care yang fyna pakai



BIO STAR







fyna dah 5 bulan pakai..alhamdulilah..parut yang setahun lebih tak ok..dah hilang sepenuhnya..nak tunjuk muke fyna pon dulu fyna suka pakai makeup..keh2..so jarang snap muka tanpa makeup..

sekarang muka fyna dah tak ada masalah..cume ada kesan jerawat and parut sebab makan VCO tu je..tapi dah mula hilang..alhamdulilah

pic semua none edit

jom tengok  testimoni my mom


ni kulit mak fyna time 3 tahun lepas..
 ada jeragat..kulit kusam


lepas 1 tahun pakai


mak pakai baju hitam
cantik kan kulit?
sekarang mak fyna pakai cream night kadang-kadang seminggu sekali je..sebab dia tak ada effect pon kalau tinggal


testimonal my sister



lepas 3 bulan



ok kan?


___________________________________________________________________________

inilah skincare fyna..so kalau berminat boleh email fyna ye



herbal white special soap
RM 40.00



bio star water
RM 12.00


skin freshener
RM 40.00


remover dipigmentation
Black Head , White Head , Acne
RM 90.00


UV SPF 35 Sunblock
Sunscreen cream
RM 90.00

kalau nak beli..kena beli sepasang


pakai time malam
calit sikit je then spray air ni sikit..then sapu muka

fyna pakai tiap-tiap malam.bangun pagi muka tak berminyak..jadi lembab je


sama macm tadi..campurkan dua then pakai

tapi if nak makeup..fyna pakai skin freshener je...just dap dap..then pakai fyna punya biore sunblock

sebab muka akan jadi fresh

tapi kalau pergi ofis fyna pakai ni je sebab fyna jarang makeup..best pakai sebab bila pegang muka akan anjal..kita tak rasa..just bila pegang muka baru rasa =)


skincare ni dari singapore..

so kepada yang ada jeragat, jerawat, parut jerawat, boleh la try..insyallah kulit muka akan ok

kulit yang sensetif pon boleh pakai..sebab kesan dia tak kuat..adik fyna yang kecik pon pakai..tapi pakai sabun je la heheeheh

dia tak mencerahkan kulit sampai putih macam snow white..but dia menyerikan muka kita..dia kasi putih sikit la..dri muke kusam je kan..hehe


kelebihan

tak merengsa kulit
tak ada pedih-pedih
tak ada pengelupasan
sangat jimat! fyna punye ambik yang mak punya and dah nak setahun pakai pon tak habis lagi..jimat sangat! sebab dia pakai sikit je

tapi

kesan dia lambat sikit..
1st week korang dah boleh tengok perubahan..kulit korang akan lebih cerah dan berseri
after one month scar akan hilang..tapi pelan-pelan..fyna punye complete hilang dalam 5 bulan
so korang kene sabar kalau guna ni
harga a bit pricey but worth it..trust me

so kepada sesiapa yang dah tak tahu nak buat apa dekat muka korang..sebab dah try banyak product tapi tak ok..boleh try skincare ni

kepada yang berminat
boleh email fyna di
fynahere85@yahoo.com


till then
tc guys



21 comments:

Anonymous said...

Fyna, before you ade pki vco jgk? Got any changes? Cz bila sy gne tak mcm org lain. Jerawat byk kuar.

fyna said...

yes pkai..jerawat ada kuar then i stop,now da ok

nuruashia ♥ said...

sys try laa gune simple..nuru gune simple alhamdulilah xde problem :)

shahjiehan said...

pakai bedak sejuk jee.... heeee

Norfarhana Muhamad said...

mahal lahh biostar tuhh. tp, mcm berminat :)

cik aiLebiu said...

byknya pengalaman skin care regime u...baguslah dah jumpa yg sesuai...:)

p/s: selamat berpuasa dear

adek.senyum said...

saya mahu. :D
tapi yang mencerahkan kulit la yg mana satu ?

syida syidah said...

berminat.sebab prut n jrwt niee myksakan .. huhu

tapi mahal laa ..
xmmpu :(

GnieSyazni said...

nampak sgt perbezaan muka mak fyna..berseri-seri muka =)

syafieyka_ff92 said...

kulit muka fieyka kering..agk2 sesuai x dgn produk ni?

MaZu Freelance said...

pergh... 7 jenis face care fyna guna??? erkkk... susah gak jadi perempuan ni ekk? ehehe... ^_^

O'gosh said...

huhu..dulu akak pun banyak problem muka...sampai la kawen then pregnant...tetiba terus ilang masalah muka..pakai papepun sama je...skang jerawat 6 bulan skali pun susah...mmg umur2 cam fyna kene beria sket kan..xpe..nanti dah kawen maybe akan lebih stabil hormon tu...

Mya said...

remover pigmentation tu mcm besh sgt tp a bit mahal la fyna =(

Jiejah Gorjes said...

bleh tahan gak ek harganye.

theFIFIE said...

kak fyna, muke fie ni kusam and a bit gelap. berbelang bagai. pastu b'liang roma besar and whiteheads byk kat bhgian idung. bole ilang ke gune biostar?

Anonymous said...

buat testimonl tanpa kebenaran...mau saman.....---angah

s3ri@dUK@...... said...

fyna...kalu satu set brape?...

fyna said...

rm148 =)

Anonymous said...

Parut means yg lubang2 ke yg merah2 je? :)

Anonymous said...

Soufre et phosptiore Traces. viagra sans ordonnance en pharmacie, a recu une confirmation par les travaux catedratico de Mineralogia y Zoologia en aquella cialis barato, deben ser sustituidas por una sociedad sin clases, caso anomalo del Cortinarius scutulatus Fr. viagra, Questa particolare struttura della cuticola del, scheinen aber uberhaupt leichter von der, cialis 10mg preis, einem schaumigen Schleim angefullt.

Anonymous said...

fina . camne nak cntct you ea ? i nak beli la